Kako koristiti WhatsApp bez broja telefona

Kako koristiti WhatsApp bez broja telefona

WhatsApp je postao neizbežna aplikacija u svakodnevnoj komunikaciji širom sveta. Za njen korišćenje standardno je potrebno imati telefonski broj, ali šta ako želite ili morate da koristite WhatsApp bez vezivanja za svoj glavni broj telefona? Iako to izgleda kao nemoguća misija, postoje načini kako to postići. U ovom članku ćemo detaljno razložiti kako možete koristiti WhatsApp bez broja telefona, kao i preći preko različitih tehnika koje to omogućavaju.

Korak 1: Početak bez telefonskog broja

Prvi korak za korišćenje WhatsApp-a bez broja telefona je skidanje i instaliranje same aplikacije. To možete uraditi putem App Store-a na iOS uređajima, ili Google Play Store-a na Android uređajima. Nakon što instalirate aplikaciju, otvorite je i pratite korake za postavljanje, ali umesto da unesete svoj telefonski broj, koristite jedan od narednih metoda koji će vam omogućiti da zaobiđete ovaj korak.

Korak 2: Korišćenje WhatsApp-a bez broja telefona

Postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete registrovati WhatsApp bez upotrebe ličnog broja telefona. Jedan od primera je upotreba aplikacija kao što su TextNow ili TextPlus, koje vam omogućavaju da dobijete virtuelni broj telefona kojim se možete registrovati na WhatsApp. Proces registracije podrazumeva unos virtuelnog broja u WhatsApp, a potom potvrdu tog istog broja nakon što dobijete SMS poruku ili poziv za verifikaciju.

Korak 3: Alternativa – Korišćenje SIM kartice

Još jedna alternativa je kupovina jeftine prepaid SIM kartice koja nije povezana sa vašim ličnim brojem. Možete kupiti ovakvu SIM karticu u bilo kojoj prodavnici s elektronikom ili preko interneta. Nakon aktivacije, možete koristiti ovaj broj da se registrujete na WhatsApp bez ikakvih problema.

Korak 4: Korišćenje privremenog broja

Privremeni ili jednokratni brojevi su takođe opcija za korišćenje WhatsApp-a bez ličnog broja telefona. Postoji više online servisa koji nude privremene brojeve koji mogu biti iskorišćeni za ovu svrhu. Nakon što dobijete privremeni broj, koristite ga za verifikaciju na WhatsApp-u, ali imajte na umu da ova vrsta brojeva ima ograničeno trajanje.

Korak 5: Drugi načini korišćenja WhatsApp-a bez broja telefona

Osim gore navedenih metoda, možete koristiti i druge aplikacije koje nisu striktno vezane za telefon, kao što je WhatsApp Web ili desktop aplikacija. Ove aplikacije vam omogućavaju da komunicirate preko WhatsApp-a dok ste povezani s računarom, ali ćete i dalje u nekom trenutku morati da izvršite verifikaciju pomoću nekog telefonskog broja.

Korišćenje WhatsApp-a bez broja telefona nije najjednostavniji zadatak, ali je definitivno moguće uz malo kreativnosti i upotrebu dostupnih resursa. Bilo da se odlučite za korišćenje virtuelnog broja, jednokratnog broja, ili kupovinu prepaid SIM kartice, važno je voditi računa o bezbednosti i privatnosti tokom ovog procesa. Nakon svega, WhatsApp ostaje vodeća aplikacija za komunikaciju i bilo bi šteta ne iskoristiti njene prednosti samo zbog neželjenosti vezivanja za broj telefona. Sa ovim metodama, možete slobodno eksperimentisati i naći najbolji način da uživate u svim funkcijama WhatsApp-a bez ograničenja.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu