Kako saznati ko stoji iza broja telefona

Kako saznati ko stoji iza broja telefona

U doba kada su mobilni telefoni postali neizostavni deo naših života, često se susrećemo sa situacijom da nam na ekranu trepere nepoznati brojevi. Nekada su to dosadni pozivi call centara, a nekada potencijalno važni pozivi za koje ne znamo da li da se javimo ili ne. U takvim trenucima, mogućnost da identifikujemo ko stoji iza nepoznatog broja telefona može biti od velike koristi. U ovom tekstu, fokusiraćemo se na različite metode i alate koji nam mogu pomoći da otkrijemo vlasnika broja mobilnog telefona, identifikujemo pozivatelja, i razmotrićemo servise poput tellows, kao i italijanske servise kao što su Bijele stranice (PagineBianche) i Žute stranice (PagineGialle).

Kako otkriti vlasnika broja mobilnog telefona?

Postoji nekoliko pristupa koji nam mogu pomoći da saznamo ko stoji iza broja telefona koji nas poziva. Jedan od njih je korišćenje internetskih usluga koje pružaju informacije o vlasnicima brojeva. Takve usluge često imaju baze podataka koje sadrže informacije o brojevima koji su registrovani kod mobilnih operatera, kao i one koji su povezani sa različitim poslovnim entitetima.

Društvene mreže, posebno one koje imaju funkciju pretrage brojeva telefona, takodje mogu biti korisne. Često, korisnici dodaju svoje brojeve telefona u svoje profile, što omogućava da se putem broja dođe do izvesnih informacija o osobi koja nas je pozvala. Osim toga, postoji i niz aplikacija koje su specijalno dizajnirane za identifikaciju pozivatelja.

Identifikacija pozivatelja

Identifikacija pozivatelja, poznata i kao ID pozivatelja, funkcija je koja omogućava prijemniku poziva da vidi broj telefona i/ili ime pozivatelja pre nego što odgovori na poziv. Ova karakteristika je ugrađena u većinu modernih telefona. Međutim, neki pozivi mogu biti označeni kao “Privatni broj” ili “Nepoznat broj”, što otežava identifikaciju bez korišćenja dodatnih alata.

Postoje specijalizovane aplikacije koje omogućavaju detektovanje i identifikaciju pozivatelja. One pristupaju velikim bazama podataka sa informacijama o telefonskim brojevima i mogu u realnom vremenu pružiti detalje o osobi ili kompaniji koja vas pokušava kontaktirati. Takve aplikacije često imaju i dodatne funkcije poput crne liste na koju možete dodati brojeve od kojih ne želite da primite pozive.

Uputstvo na osnovu “tellows”

“Tellows” je međunarodni servis koji korisnicima omogućava da dobe informacije o brojevima telefona i ocene njihovu pouzdanost na osnovu iskustava drugih korisnika. Na platformi tellows, brojevi su klasifikovani po različitim kategorijama poput pouzdanih, marketinških ili potencijalno opasnih poziva. Korisnici mogu da ostavljaju komentare i ocene za brojeve koji su ih pozvali, što doprinosi zajedničkoj bazi znanja i zaštiti od neželjenih i sumnjivih poziva.

Da biste koristili tellows, jednostavno možete posetiti njihovu internet stranicu ili preuzeti aplikaciju na svoj pametni telefon. Ukucavanjem broja koji vas zanima u tražilicu, možete videti postojeće informacije i ocene vezane za taj broj.

PagineBianche

PagineBianche ili Bijele stranice su tradicionalni telefonski imenik u Italiji, ali servis je dostupan i online. Omogućava korisnicima da pretražuju brojeve telefona na osnovu imena ili prezimena vlasnika. Ta funkcionalnost može biti korisna kada pokušavate identifikovati vlasnika italijanskog broja telefona ili kompanije. PagineBianche nudi i opciju obrnute pretrage, tj. pretrage po broju telefona kako biste došli do informacija o vlasniku broja.

Uz uobičajene pretrage, PagineBianche takođe može pružiti adresu i druge kontakt informacije koje su javno dostupne. Da biste koristili ovaj servis, posetite njihovu web stranicu i upišite potrebne podatke u pretragu.

PagineGialle

PagineGialle ili Žute stranice su, slično bijelim stranicama, imenik usmeren pre svega na pretragu poslovnih subjekata i profesionalaca. Ovaj servis omogućava korisnicima da pronalaze brojeve telefona i informacije o različitim kompanijama, trgovinama, servisima i slično. Bro

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu