Kako rešiti grešku Nije pronađena nijedna aplikacija za otvaranje URL-a

Kako rešiti grešku “Nije pronađena nijedna aplikacija za otvaranje URL-a”

Kada se na vašem Android uređaju pojavi poruka “Nije pronađena nijedna aplikacija za otvaranje URL-a”, to može biti prilično zbunjujuće i frustrirajuće iskustvo. Ova greška se obično dešava kada sistem ne može da identifikuje odgovarajuću aplikaciju kojom bi se otvorio određeni link ili kada je aplikacija zadužena za tu radnju isključena ili ne funkcioniše pravilno. U ovom članku, obuhvatićemo korake kako da rešite ovaj problem i vratite normalnu funkcionalnost vašeg Android uređaja.

Kako rešiti grešku “Nije pronađena nijedna aplikacija za otvaranje URL-a” na Androidu

Kada se susretnete sa ovom greškom, prva stvar koju bi trebalo da uradite jeste da proverite da li je problem do određene aplikacije ili do sistema uopšte. Ukoliko se poruka javlja kod različitih URL-ova i u više aplikacija, verovatno je u pitanju sistemski problem. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti da rešite ovaj problem:

Promena podrazumevanog pregledača na Androidu

Moguće je da se sistem zbunio nakon instalacije nove aplikacije za pregledanje web sadržaja ili nakon ažuriranja. Da biste rešili ovaj problem, trebalo bi da podesite podrazumevani pregledač na vašem uređaju:

  • Otvorite podešavanja na vašem Android uređaju.
  • Scrollujte do delova Aplikacije (ili Aplikacije i obaveštenja zavisno od uređaja).
  • Nađite i selektujte opciju Podrazumevane aplikacije.
  • Kliknite na opciju Pregledač i odaberite željeni pregledač koji želite da koristite za otvaranje URL-ova.

Provera onemogućenih aplikacija na Androidu

Drugi razlog za pojavu greške može biti to što je aplikacija potrebna za otvaranje URL-a onemogućena. Da biste ovo proverili i rešili:

  • Idite u podešavanja, pa potom u Aplikacije.
  • Potražite Aplikacije koje su onemogućene (ili Sve aplikacije zavisno od uređaja)
  • Proverite da li je pregledač ili aplikacija zadužena za web linkove među onemogućenim aplikacijama i omogućite je ukoliko jeste.

Kako ažurirati aplikacije na Androidu radi rešavanja greške

Ponekad aplikacije zahtevaju ažuriranje kako bi pravilno funkcionisale i međusobno se integrisale sa sistemom. Da biste ažurirali aplikacije:

  • Otvorite Google Play trgovinu.
  • Kliknite na ikonicu sa tri horizontalne linije da otvorite meni.
  • Izaberite “Moje aplikacije i igre.”
  • Ako postoje dostupna ažuriranja za aplikacije, instalirajte ih.

Resetovanje sistemskih podešavanja na Androidu

Ako nijedan od prethodno navedenih koraka nije pomogao, poslednji potez koji možete povući jeste resetovanje sistemskih podešavanja na vašem Android uređaju. Ovim postupkom nećete obrisati vaše podatke, ali će sva sistemski podešavanja biti vraćena na fabrička. Evo kako se to radi:

  • Otvorite podešavanja.
  • Scrollujte do Sistem, pa na Opcije za resetovanje.
  • Izaberite “Resetuj sistemski podešavanja” ili “Resetuj podešavanja aplikacija” zavisno od vašeg uređaja.
  • Sledite uputstva na ekranu kako biste završili resetovanje.

Resetovanjem sistema, trebalo bi da se reši problem sa otvaranjem URL-ova, jer će operativni sistem biti vraćen na podrazumevane postavke, koje omogućavaju otvaranje linkova bez grešaka.

Na kraju, ako i dalje imate problema sa otvaranjem URL-ova, može biti reč o dubljem sistemu problemu ili grešci koja zahteva specijalističku intervenciju. U tom slučaju, možda ćete morati da kontaktirate proizvođača vašeg uređaja ili da potražite profesionalnu pomoć.

U svakom slučaju, važno je pristupiti rešavanju ovog problema sistematski i ne žuriti, kako ne biste stvorili dodatne neželjene greške na uređaju. Uz malo strpljenja i koristeći korake koje smo naveli, postoji velika šansa da ćete uspešno rešiti grešku “Nije pronađena nijedna aplikacija za otvaranje URL-a” i uživati u bezprekornom korišćenju vašeg Android uređaja.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu