Kako pristupiti iCloud-u

Kako pristupiti iCloud-u

U digitalnom dobu, gde su podaci i informacije neophodni u svakodnevnom životu, iCloud predstavlja ključan servis kompanije Apple za čuvanje i sinhronizaciju podataka između različitih uređaja. Korisnici Apple uređaja kao što su iPhone, iPad i Mac računari, zavise od iCloud-a da bi imali pristup svojim fotografijama, dokumentima, kontaktima i drugim važnim podacima. iCloud ne samo da nudi sigurnu lokaciju za čuvanje podataka već i olakšava pristup istim bilo gde i u bilo koje vreme, pod uslovom da imate internet konekciju. U ovom članku, pokrićemo kako pristupiti iCloud-u sa različitih uređaja, uključujući iPhone, iPad, Android, računare, Windows i Mac sisteme.

Kako pristupiti iCloud-u putem iPhone-a i iPad-a

Za korisnike iPhone-a i iPad-a, pristup iCloud-u je izuzetno jednostavan. iCloud je integrisan u iOS operativni sistem, tako da možete lako upravljati svojim podacima i podešavanjima. Da biste pristupili iCloud-u sa vašeg iPhone-a ili iPad-a, sledite ove korake:

  1. Otvorite aplikaciju “Settings” (“Podešavanja”).
  2. Dodirnite vaše ime na vrhu ekrana da pristupite vašem Apple ID nalogu.
  3. Izaberite “iCloud” da vidite koje podatke sinhronizujete sa iCloud servisom.
  4. Ovde možete odabrati da uključite ili isključite sinhronizaciju za različite aplikacije i servise kao što su Photos (Fotografije), Mail (Pošta), Contacts (Kontakti), i druge.
  5. Takođe, možete upravljati skladišnim prostorom i videti koliko prostora imate dostupnog u iCloud-u.

Ako ste novi korisnik, možda ćete morati prvo da konfigurišete iCloud na vašem uređaju tako što ćete pratiti uputstva tokom postavljanja uređaja ili u podešavanjima.

Kako pristupiti iCloud-u putem Androida

Iako je iCloud primarno dizajniran za uređaje Apple, postoji način da pristupite nekim iCloud servisima putem Android uređaja. Evo koraka koje možete pratiti:

  1. Otvorite web pretraživač na vašem Android uređaju.
  2. Unesite adresu www.icloud.com u adresnoj traci pretraživača.
  3. Prijavite se sa vašim Apple ID korisničkim imenom i lozinkom.
  4. Nakon prijavljivanja, moći ćete da pristupite određenim iCloud servisima kao što su Contacts (Kontakti), Photos (Fotografije) i Notes (Beleške).

Imajte na umu da neki servisi možda neće biti dostupni ili neće imati iste funkcionalnosti koje biste imali koristeći iOS uređaj.

Kako pristupiti iCloud-u putem računara

Pristupanje iCloud-u sa stolnog ili prenosnog računara je jednostavno putem web interfejsa. Bez obzira na to da li koristite Windows ili Mac, možete pristupiti svom iCloud nalogu sledeći ove jednostavne korake:

  1. Otvorite web pretraživač po vašem izboru.
  2. Unesite www.icloud.com u adresnu traku.
  3. Ulogujte se sa vašim Apple ID i lozinkom.
  4. Po prijavljivanju, imaćete pristup iCloud Drive-u, Photos (Fotografije), Notes (Beleške), Reminders (Podsetnici) i drugim servisima.

Web interfejs iCloud-a je veoma koristan kada niste kod kuće ili u kancelariji i treba vam pristup vašim podacima sa računara koji nije vaš glavni uređaj.

Kako pristupiti iCloud-u putem Windows-a

Korisnici Windows računara takođe mogu pristupiti svojim iCloud podacima postavljanjem iCloud za Windows aplikacije. Postupak je sledeći:

  1. Preuzmite i instalirajte iCloud za Windows sa Apple-ove zvanične web stranice.
  2. Pokrenite aplikaciju i prijavite se sa vašim Apple ID.
  3. Odaberite koje servise želite da sinhronizujete sa vašim PC-em, uključujući Bookmarks (Zabeleške), Mail (Pošta), Photos (Fotografije) i druge.
  4. Nakon podešavanja, vaši izabrani podaci će se automatski sinhronizovati sa vašim Windows računarom, pod uslovom da ste povezani na internet.

Korišćenjem iCloud za Windows aplikacije, možete osigurati da su vaši podaci uvek ažurirani i dostupni na svim vašim uređajima.

Kako pristupiti iCloud-u putem Mac-a

Mac korisnici imaju nativnu podršku za iCloud, što

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu