Transfer poziva

Transfer poziva

Transfer poziva je korisna funkcija koja se često koristi u poslovnom okruženju, ali i u ličnoj upotrebi kada želimo preusmeriti dolazne pozive na drugi broj telefona. Bilo da se nalazimo van kancelarije, na sastancima, ili jednostavno želimo da neko vreme budemo nedostupni na našem primarnom uređaju, transfer poziva nudi elegantno rešenje. U ovom tekstu, detaljno ćemo objasniti kako se postavlja transfer poziva na raznim platformama i uređajima, pomoći ćemo vam da razumete kodove za postavljanje i uklanjanje transfera poziva, kao i posebno objasniti kako funkcioniše transfer poziva na TIM mreži.

Transfer poziva na Androidu

Android operativni sistem nudi mogućnost postavljanja transfera poziva direktno kroz podešavanja uređaja. Postupak postavljanja može neznatno varirati zavisno od modela telefona i verzije Androida, ali u osnovi se svodi na sledeće korake. Prvo, otvorite aplikaciju “Telefon” pa potom odaberite opciju “Podešavanja” ili “Settings”. Tražite odjeljak koji se odnosi na pozive (“Calls”) i tu potražite opciju “Pozivno preusmeravanje” (“Call Forwarding”). Ovde možete odabrati pod kojim uslovima želite da se pozivi preusmere, na primer, kada je telefon zauzet, nedostupan ili kada ne odgovarate na poziv. Nakon odabira željene opcije, unesite broj na koji želite preusmeriti pozive.

Transfer poziva na iPhone-u

Ukoliko koristite iPhone, postavljanje transfera poziva obavlja se kroz podešavanja vašeg iOS uređaja. Proces je sličan kao kod Androida. Pristupite aplikaciji “Settings” (Podešavanja), scrollujte do opcije “Phone” (Telefon) i odaberite “Call Forwarding” (Pozivno preusmeravanje). Tu aktivirajte opciju “Call Forwarding” klizačem i unesite broj na koji želite da se vaši pozivi preusmeravaju. Bitno je napomenuti da se transfer može postaviti samo na jedan broj u isto vreme, te da će svi pozivi biti preusmereni na taj broj dok ne ugasite opciju preusmeravanja.

Transfer poziva na fiksni telefon

Fiksni telefoni takođe sadrže mogućnost transfera poziva, iako se proces malo razlikuje u odnosu na mobilne telefone. Udžbenici i uputstva za korišćenje fiksnih telefona obično sadrže informacije o tome kako postaviti transfer poziva. Tipično, moraćete da unesete specifičan kod na vašem telefonu pre biranja broja na koji želite preusmeriti pozive. Postupak postavljanja može zahtevati da prvo stupite u kontakt sa vašim telekomunikacionim operaterom da biste aktivirali ovu uslugu ili da dobijete potrebne informacije o kodovima specifičnim za vašu mrežu.

Kodovi za transfer poziva

Za postavljanje transfera poziva često se koriste kratki kodovi koji se unose preko tastature mobilnog ili fiksnog telefona. Ovi kodovi variraju zavisno od operatera i zemlje, ali postoji nekoliko uobičajenih kodova koji su često korišćeni. Na primer, *21* se može koristiti za aktivaciju bezuslovne preusmerenja poziva, gde će se pozivi automatski preusmeriti bez da telefon zazvoni. Postoji i mogućnost postavljanja uslovnih transfera, gde se kodovi razlikuju za situacije kad je telefon zauzet (*67*), kad ne odgovarate (*61*) ili kada ste nedostupni (*62*). Nakon unosa koda, unesite broj na koji preusmeravate pozive, završite sa # i potvrdite poziv. Za deaktivaciju transfera obično se koristi #21#, #61#, #62# ili #67# zavisno od vrste transfera koji se ukida.

Transfer poziva na TIM mreži

TIM mreža, kao jedan od operatera koji posluje na teritoriji Italije, nudi usluge transfera poziva koje svojim korisnicima olakšavaju komunikaciju. Ako koristite TIM mrežu, proces postavljanja transfera poziva je jednostavan i može se obaviti putem specifičnih kodova koji se unose preko tastature telefona. Kao korisnik TIM mreže, pristupa se uslugama transfera poziva putem kratkih kodova koji se nalaze u korisničkom vodiču ili na zvaničnom sajtu operatera. Nakon prepoznavanja pravog koda za transfer poziva, korisnici mogu lako preusmeriti svoje dolazne pozive na bilo koji drugi broj telefona, čime osiguravaju da ne propuste važne pozive kada nisu dostupni na svom primarnom broju.

Transfer poziva predstavlja vezu između modernih tehnologija i potrebe za većom fleksibilnošću u komunikaciji. Bez obzira da li koristimo mobilni, iPhone ili fiksni telefon, opcije koje nam stoje na raspol

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu