Kako pristupiti Google-u

Kako pristupiti Google-u

U današnje digitalno doba, Google nudi niz usluga koje oblikuju naše svakodnevne aktivnosti, od pretrage informacija, preko elektronske pošte, do skladištenja podataka i mnogih drugih. Kako bismo mogli neprekidno da koristimo sve što Google ima da ponudi, neophodno je da znamo kako da pristupimo njegovim uslugama. U ovom tekstu objasnićemo kako se kreira Google nalog, kako se koriste Google usluge na različitim uređajima i kako maksimalno iskoristiti potencijal Google Drive-a.

Kako kreirati Google nalog na računaru

Kreiranje Google naloga na računaru prvi je korak ka upotrebi Google-ovih servisa. Proces je jednostavan i pokrenut će vas kroz nekoliko osnovnih koraka. Prvo, otvorite web pretraživač i idite na Google-ovu početnu stranicu. Odatle, potražite opciju za prijavu ili direktno posetite stranicu za kreiranje naloga. Unesite svoje lične podatke, kao što su ime i prezime, izaberite e-mail adresu (koja će biti vaša Gmail adresa) i kreirajte sigurnu lozinku. Biće vam zatraženo da potvrdite svoj identitet upotrebom broja mobilnog telefona ili alternativne e-mail adrese. Jednom kada završite ove korake i prihvatite Google-ove uslove korišćenja i politiku privatnosti, vaš nalog će biti aktivan i moći ćete da pristupite svim Google uslugama sa računara.

Kako kreirati Google nalog na Android uređaju

Kada je u pitanju Android platforma, kreiranje Google naloga je još lakše, s obzirom da je Android operativni sistem koji je u vlasništvu Google-a. Na novom Android uređaju, prilikom inicijalnog postavljanja, biće vam ponuđena opcija da se prijavite sa postojećim Google nalogom ili da kreirate novi. Ako izaberete opciju za kreiranje novog naloga, bićete vođeni istim procesom kao i na računaru, uz unos osnovnih informacija kao što su ime, prezime, e-mail adresa i lozinka. Potvrda identiteta putem telefona također može biti deo procesa. Jednom kada postavite nalog, bićete automatski povezani sa svim servisima potrebnim za optimalno korišćenje Android uređaja, uključujući Play Store, kalendar i kontakt liste.

Kako pristupiti Google-u na računaru

Pristup Google uslugama sa računara počinje prijavljivanjem preko vašeg Google naloga. Ovo možete učiniti odlaskom na Google početnu stranicu i klikom na dugme za prijavu u gornjem desnom delu ekrana. Nakon što unesete svoje korisničko ime (e-mail adresu) i lozinku, bićete prijavljeni u svoj Google nalog i moći ćete da pristupite Gmail-u, Google Calendar-u, Google Docs-u i mnogim drugim Google-ovim uslugama. Takođe, sa ovog naloga možete lako prelaziti između različitih usluga, koristiti ih istovremeno i čak upravljati personalizovanim pretragama i podešavanjima.

Kako pristupiti Google-u na Android uređaju

Kada ste prijavljeni na svoj Google nalog na Android uređaju, pristupate Google servisima putem aplikacija koje su već instalirane ili koje možete preuzeti iz Google Play Store-a. Većina Android uređaja već ima preinstalirane osnovne Google aplikacije kao što su Gmail, Maps i YouTube. Za ostale servise, kao što su Google Drive ili Google Photos, možda ćete morati da ih preuzmete sa Play Store-a. Jednostavno otvorite aplikaciju Play Store, potražite željeni Google servis i instalirajte ga. Prijavljivanjem sa svojim Google nalogom u bilo kojoj od ovih aplikacija, dobijate pristup svim podacima vezanim za taj servis.

Kako pristupiti Google Drive-u

Google Drive je jedan od najpopularnijih Google servisa, i to ne bez razloga. Ova platforma omogućava skladištenje podataka u oblaku i olakšava pristup i deljenje dokumenata, slika i drugih fajlova od bilo gde. Pristup Google Drive-u može se ostvariti putem web pretraživača ili putem aplikacije. Na računaru, posetite drive.google.com i prijavite se sa svojim Google nalogom. Na Android uređaju, otvorite Drive aplikaciju (ako je već nije preuzeli, možete je besplatno instalirati iz Play Store-a) i prijavite se. Jednom prijavljeni, moći ćete da pretražujete, kreirate, organizujete i delite svoje fajlove sa lakoćom.

Google nudi širok raspon alata i servisa koji olakšavaju personalizaciju i organizaciju digitalnog života. Bilo da ste na računaru ili koristite Android uređaj, pristup i upotreba Google servisa je intuitivna i prilagođena korisnic

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu