Kako sačuvati video snimak sa Facebooka na mobilnom telefonu

Kako sačuvati video snimak sa Facebooka na mobilnom telefonu

Sa dolaskom moderne tehnologije i društvenih mreža, deljenje video sadržaja postalo je svakodnevni deo naših života. Facebook, kao jedna od najpopularnijih platformi, mesto je gde korisnici provode mnogo vremena gledajući i deljenju raznovrsnih video snimaka. Neretko se dese situacije kada naiđemo na video koji želimo zadržati i gledati više puta, bez potrebe za pristupom internetu. U ovom tekstu obradićemo uputstva kako da sačuvate video snimak sa Facebooka na vašem mobilnom telefonu, bilo da je u pitanju Android ili iPhone uređaj.

Sačuvajte svoje video snimke sa Facebooka

Svi smo se bar jednom susreli sa video snimkom na Facebooku koji nam se toliko dopao da smo poželeli da ga sačuvamo na svoj telefon. Bilo da se radi o zanimljivom klipu, korisnom tutorijalu ili emotivnom momentu, prilagođeni pristup za Android i iPhone uređaje će vam omogućiti da te dragocene momente imate sa sobom u bilo koje vreme.

Kako sačuvati video snimak na Android mobilnom telefonu

Android korisnici imaju nekoliko opcija za preuzimanje video snimaka sa Facebooka. Jedna od najjednostavnijih opcija je korišćenje aplikacija trećih strana koje su specijalizovane za ovaj posao. Jedna od takvih aplikacija je “Video Downloader for Facebook”, koja se može besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice. Ova aplikacija omogućava korisnicima da jednostavno sačuvaju video snimke direktno na svoj uređaj, nakon čega se mogu gledati offline. Potrebno je da se ulogujete na svoj Facebook nalog unutar aplikacije, da pronađete video koji želite da sačuvate i da pritisnete opciju za preuzimanje.

Kako sačuvati video snimak na iPhone mobilnom telefonu

iPhone korisnici takođe imaju različite opcije za čuvanje video snimaka sa Facebooka. Jedan od načina je korišćenje aplikacije za pregledavanje interneta kao što je Safari ili Chrome, gde se može koristiti online servis za preuzimanje video snimaka. Drugi način jeste upotreba specijalizovanih aplikacija poput “MyMedia” ili “Documents by Readdle” koje su dostupne u App Store-u. Nakon preuzimanja jedne od ovih aplikacija, korisnici treba da pronađu video snimak na Facebooku, zatim da kopiraju link i nalepe ga u aplikaciju koja će obraditi i omogućiti preuzimanje video fajla na uređaj.

Online način da sačuvate video snimak sa Facebooka

Online servisi za preuzimanje video snimaka mogu biti jednostavno rešenje bez potrebe za instaliranjem dodatnih aplikacija na vašem mobilnom telefonu. Ovi servisi rade tako što korisnik mora da kopira link (URL) video snimka sa Facebooka i nalepi ga na predviđeno mesto na web stranici servisa. Nakon toga, servis pruža opciju za preuzimanje video fajla u raznim formatima i kvalitetima. Primeri takvih servisa su SaveFrom.net, FBdown.net ili GetfVid, koji su uglavnom besplatni i pristupačni sa bilo kog web pregledača na mobilnom telefonu.

Bez obzira na to da li koristite Android ili iPhone mobilni telefon, imate različite mogućnosti da sačuvate željeni video snimak sa Facebooka. Od aplikacija do online servisa, ovi alati su često jednostavni za korišćenje i omogućavaju vam da omiljene video sadržaje imate uvek pri ruci. Važno je da prilikom upotrebe ovih alata vodite računa o autorskim pravima i privatnosti sadržaja koji preuzimate. Uz ove savete, uživajte u gledanju Facebook video snimaka kada god to poželite, čak i kada nemate pristup internetu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu