Kako aktivirati vibraciju na iPhone-u

Kako aktivirati vibraciju na iPhone-u

iPhone je moćan alat koji svojim korisnicima omogućava širok spektar personalizacije, uključujući i upravljanje postavkama zvuka i vibracije. Vibracija na iPhone-u može biti od koristi u brojnim situacijama, poput sastanaka, bioskopa, ili tokom noćnog odmora, kada želite da budete obavešteni o notifikacijama bez ometanja zvukom. U ovom članku ćemo detaljno objasniti kako možete aktivirati i prilagoditi vibraciju na svom iPhone uređaju kroz nekoliko jednostavnih koraka.

Kako aktivirati vibraciju na iPhone-u

Da bi aktivirali vibraciju na iPhone-u, prvo morate otići u “Postavke” (Settings), zatim tapnete na “Zvuci i Haptika” (Sounds & Haptics) ili samo “Zvuci” (Sounds), u zavisnosti od modela iPhone-a koji imate. Odatle, možete podesiti kada želite da vaš telefon vibrira. Postoji opcija “Vibriraj u tišini” (Vibrate on Silent) ako želite da vaš telefon vibrira kada je prekidač za zvuk u tišini uključen, kao i opcija “Vibriraj kad zvoni” (Vibrate on Ring), koja vašem telefonu dozvoljava da vibrira zajedno sa zvonjavom kada zvuk nije isključen.

Kako postaviti zvono i vibraciju na iPhone-u

Postavljanje zvona i vibracije na iPhone-u se vrši takođe u okviru sekcije “Zvuci i Haptika”. Možete birati između različitih obrazaca vibracije ili čak kreirati svoj obrazac koristeći opciju “Kreiraj novi obrazac vibracije” (Create New Vibration). Kad odaberete zvono za vaš telefon, isti koraci važe i za odabir obrasca vibracije. Takođe, možete dodeliti različite obrasce vibracije različitim kontaktima tako što ćete ići na “Kontakti” (Contacts), odabrati kontakt i tapnuti na “Uredi” (Edit) i zatim “Vibracija” (Vibration).

Načini upravljanja vibracijom na iPhone-u: Naučite svoje opcije

Na iPhone-u postoji nekoliko načina da upravljate vibracijom u zavisnosti od vaših potreba. Možete prilagođavati snagu vibracije koristeći opcije u “Zvuci i Haptika”, gde se mogu prilagođavati haptički odzivi za određene funkcije na telefonu kao što su sistemski gestovi ili kada koristite 3D Touch ili Haptic Touch, u zavisnosti od modela vašeg iPhone-a. Pored toga, aplikacije trećih strana takođe često nude dodatne opcije za upravljanje vibracijom.

Kako isključiti vibraciju u načinu tišine na iPhone-u

Ako želite potpuno isključiti vibraciju na iPhone-u dok je u načinu tišine, jednostavno idite nazad u “Postavke” > “Zvuci i Haptika” i isključite opciju “Vibriraj u tišini”. Nakon toga, vaš iPhone neće vibrirati kada je prekidač za zvuk u položaju tišine.

Kako prilagoditi vibraciju alarma na iPhone-u

Kako biste prilagodili vibraciju alarma na iPhone-u, otvorite aplikaciju “Sat” (Clock), idite na karticu “Alarm” i izaberite alarm koji želite da izmenite. Tapnite “Uredi” > “Zvuk” i skrolujte do dna kako biste videli opcije za vibraciju. Ovde možete izabrati jedan od postojećih obrazaca ili kreirati svoj.

Kako upravljati vibracijom obaveštenja na iPhone-u

Upravljanje vibracijom obaveštenja na iPhone-u se vrši kroz “Postavke” > “Obaveštenja” (Notifications). Ovde možete birati kako vaš iPhone reaguje na dolazeća obaveštenja određenih aplikacija, uključujući da li će da vibrira ili ne. Tapnite na aplikaciju čija obaveštenja želite da prilagodite i potom na “Zvukovi” (Sounds) ako je dostupno, gde možete prilagoditi vibraciju.

Prilagođavanje vibracije na iPhone-u je proces koji može značajno poboljšati kako doživljavate obaveštenja i pozive na vašem uređaju. Bez obzira da li želite da vaš telefon vibrira u tišini ili dok zvoni, da prilagodite obrazac vibracije za alarm ili obaveštenja određene aplikacije, Apple nudi bogat set opcija za personalizaciju ovih postavki. Pratite gore navedene korake da biste maksimalno iskoristili opcije vibracije na vašem iPhone-u i osigurajte da vaš uređaj reaguje na način koji najbolje odgovara vašim potrebama i okolnostima u kojima se nalazite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu