Prenos fotografija sa računara na iPhone

Prenos fotografija sa računara na iPhone

U današnjem digitalnom svetu, fotografije su jedan od ključnih načina na koji ljudi beleže i dele svoje uspomene, iskušenja na putovanjima, trenutke sa porodicom i prijateljima. Ukoliko ste korisnik računara i želite da svoje digitalne fotografije prenesete na iPhone, postoje različite metode koje možete koristiti. Ovaj vodič će vas uputiti kako da prenos fotografija obavite brzo, bezbedno i efikasno, koristeći software i alate koji su vam većinom već na raspolaganju.

Prenos fotografija na iPhone korišćenjem iTunes-a

iTunes, koji je dugi niz godina bio primarni alat za upravljanje sadržajima na Apple uređajima, još uvek se može koristiti za prenos fotografija sa računara na iPhone. Da biste preneli fotografije na ovaj način, prvo morate instalirati najnoviju verziju iTunes-a na vašem računaru. Nakon toga, povežite vaš iPhone sa računarom pomoću USB kabla i sačekajte da iTunes prepozna vaš uređaj. Zatim, izaberite vaš iPhone unutar iTunes-a, kliknite na karticu ‘Photos’ i ‘Sync Photos’. Odaberite folder ili aplikaciju sa koje želite da importujete fotografije i kliknite na ‘Apply’ kako bi započeli proces prenosa.

Bez iTunes-a: prebacivanje fotografija na iPhone

Za korisnike koji ne žele da koriste iTunes, postoje alternative, kao što su iCloud ili razni drugi cloud servisi. iCloud vam omogućava da pristupite fotografijama preko svih vaših uređaja, pod uslovom da su iste ulogovane na isti Apple ID. Jednostavno, omogućite iCloud Photos opciju na svom iPhone-u u podešavanjima, a zatim prebacite fotografije na iCloud sa vašeg računara preko web pregledača ili aplikacije iCloud za Windows. Kad se fotografije sinhronizuju putem iClouda, automatski će biti dostupne na vašem iPhone-u.

Prenos preko kabla: fotografije sa računara na iPhone

Prenos fotografija sa računara na iPhone tradicionalnim putem, koristeći USB kabl, je jednostavan i pouzdan način. Na Windows računarima, potrebno je da povežete vaš iPhone preko kabla i otvorite ‘My Computer’ gde bi trebalo da vidite ikonu vašeg iPhone-a. Otvorite folder i jednostavno prenesite fotografije u folder ‘DCIM’. Na Mac-ovima, možete koristiti aplikaciju ‘Photos’ za prebacivanje fotografija preko kabla u vašu iPhone biblioteku. Ovo je efikasan način prenosa velikih količina fotografija.

Bez kablova: jednostavan način za prenos fotografija na iPhone

Ako ne želite da koristite kablove ili vam je potreban prenos na daljinu, cloud servisi kao što su Google Photos, Dropbox ili OneDrive nude odlična rešenja. Potrebno je da se registrujete i instalirate odgovarajuću aplikaciju na oba uređaja. Kad uploadujete fotografije na cloud sa vašeg računara, one će biti dostupne za download sa vašeg iPhone-a, često sa optimizovanim prostorom za čuvanje.

AirDrop i Condividi l’immagine tramite AirDrop

AirDrop je jednostavan i brz način za prenos fotografija između Appleovih uređaja, uključujući prenos sa Mac računara na iPhone. Da biste koristili AirDrop, oba uređaja moraju imati omogućen Wi-Fi i Bluetooth, a takođe je potrebno da su dovoljno blizu jedan drugom. Jednostavno izaberite fotografije koje želite da prenesete na vašem Mac-u, desni klik i izaberite opciju ‘Share’ a zatim ‘AirDrop’. Izaberite vaš iPhone na AirDrop listi i fotografije će automatski biti prebačene.

Altre opzioni senza filo per trasferire foto

Postoji mnogo drugih opcija za prenos fotografija na daljinu, čak i ako se ne koristi AirDrop. Aplikacije poput SnapDrop omogućavaju slične karakteristike AirDrop-u ali bez potrebe za Apple uređajima, koristeći samo web pregledač na oba uređaja. Još jedna opcija jeste korišćenje aplikacija kao što su ShareIt, Send Anywhere ili Xender koje omogućavaju prenos fajlova između uređaja na daljinu.

Bez obzira na to da li izaberete prenos preko kabla, korišćenje iTunes-a, iCloud, AirDrop ili neku drugu wireless opciju, prenos fotografija sa računara na iPhone može biti brz i nekomplikovan proces. Korišćenje prave metode za vaše specifične potrebe učiniće čitav proces bezbolnim i omogućiti vam da uživate u vašim fotografijama gde god da krenete.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu