Kako saznati da li je SMS pročitan na Android uređaju

Kako saznati da li je SMS pročitan na Android uređaju

U svakodnevnoj komunikaciji putem mobilnih uređaja, posebno koristeći SMS poruke, često se postavlja pitanje – da li je naša poruka pročitana? Na Android platformi postoje razne metode koje nam omogućavaju da saznamo status naše poslate poruke, od potvrda o isporuci do različitih aplikacija koje nude dodatne funkcije. Saznati da li je SMS pročitan može biti korisno u poslovnoj komunikaciji, organizovanju događaja ili jednostavno u svakodnevnom kontaktu sa prijateljima i porodicom. Ovaj članak će vas voditi kroz različite opcije koje su dostupne na Android uređajima kako biste se osigurali da je vaša poruka ne samo isporučena, već i pročitana.

Potvrde o isporuci – kako ih koristiti na Androidu

Potvrde o isporuci su funkcija koja obaveštava pošiljaoca kada je njegova SMS poruka uspešno isporučena primaocu. Na većini Android uređaja, ovu funkciju je moguće aktivirati u podešavanjima aplikacije za slanje poruka. Koraci mogu varirati u zavisnosti od modela telefona i verzije Androida, ali generalno, potvrde o isporuci se aktiviraju sledećim koracima:

  1. Otvorite aplikaciju za slanje SMS poruka na vašem Android uređaju.
  2. Idite na podešavanja ili settings unutar aplikacije.
  3. Pretražite opciju koja se obično zove “Potvrde o isporuci”, “Delivery reports” ili slično.
  4. Aktivirajte opciju kako biste primili obaveštenje svaki put kada je vaša poruka isporučena.

Imajte na umu da ova funkcija može biti zavisna od mrežnog operatera i ne garantuje da je poruka pročitana, već samo da je stigla do primaoca.

Verifikacijski niz – kada je poruka stigla na telefon

Verifikacijski niz predstavlja kod koji pošiljalac smešta u poruku, a koji primaocu omogućava da obavesti pošiljaoca da je poruka primljena. Ovo nije uobičajena funkcija za svakodnevnu komunikaciju i češće se koristi u poslovanju ili specifičnim tehničkim situacijama. Koristi se retko i zahteva da primalac u svojem odgovoru uključi navedeni verifikacijski niz, što može biti nezgodno za običnu komunikaciju.

Kako znati da li je SMS pročitan na Androidu – jednostavni trikovi

Neki od trikova koji se mogu koristiti kako biste saznali da li je SMS pročitan uključuju slanje SMS-a sa zahtevom za odgovorom ili korišćenje posebnih aplikacija koje imaju ugrađene funkcije čitanja poruka. Takođe, možete zamoliti primaoca da potvrdi čitanje poruke, što je efikasno ali zahteva određeni nivo komunikacije i saradnje između dve strane.

WhatsApp – načini provjere pročitane poruke

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za instant komunikaciju i pruža mnogo jasniju sliku kada je reč o tome da li je poruka pročitana. Plave kvačice pored poruke ukazuju da je poruka pročitana. Važno je napomenuti da korisnici mogu isključiti ovu funkciju, pa samim tim prisustvo plavih kvačica nije uvek garantovano. Takođe, WhatsApp omogućava i gledanje informacije o tačnom vremenu kada je poruka pročitana kroz opciju ‘Info’ ili ‘Information’ koja je dostupna kada pritisnete i zadržite poruku.

Messenger – pregled dostavljenih i pročitanih poruka na Androidu

Facebook Messenger je još jedna široko rasprostranjena aplikacija koja omogućava praćenje statusa poruka. Kao i WhatsApp, Messenger koristi sisteme obaveštenja putem malih ikona ili obaveštenja koji se pojavljuju pored svake poruke. Kada vidite malu profilnu sliku primaoca pored poruke, to znači da je poruka pročitana. Pored toga, Messenger takođe nudi opciju da vidite tačno vreme kada je poruka pregledana.

U zaključku, postoje razni načini na koje možete saznati da li je vaša SMS poruka pročitana na Android uređaju. Od korištenja potvrda o isporuci i verifikacijskih nizova, do upotrebe popularnih aplikacija poput WhatsApp i Messenger, sigurno ćete pronaći metod koji vam odgovara i koji će vam omogućiti da efikasnije upravljate svojom komunikacijom. Pamtite da ove metode nisu pouzdane 100% i da uvek postoji mogućnost da primaoc nije u mogućnosti da vidi ili odgovori na poruku iz različitih razloga.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu