Kako napraviti link za WhatsApp

Kako napraviti link za WhatsApp

WhatsApp je postao ključni alat za komunikaciju u poslovnom svetu, ali i među prijateljima i porodicom. Uobičajeni način kontaktiranja osoba putem WhatsApp-a jeste da ih prvo dodate u telefon, a tek onda započinjete komunikaciju. Međutim, postoji mnogo jednostavniji način da omogućite ljudima da vas kontaktiraju – kreiranje direkt linka koji vodi direktno u chat sa vama. Kroz ovaj članak ćemo vas uputiti kako da kreirate link za chat, koristite WhatsAppme servis za kreiranje linka, napravite QR kod koji vodi na vaš WhatsApp, razmotriti kako to raditi za WhatsApp Business, kao i kako kreirati link za WhatsApp grupu.

Kreiranje linka za chat na WhatsApp-u

Da biste kreirali link koji vodi direktno u chat na WhatsApp-u, neophodno je pratiti nekoliko jednostavnih koraka. Prvo što treba da znate jeste vaš pun broj telefona u internacionalnom formatu (uključujući i državni pozivni broj bez nula, zagrade ili crtica). Kad imate ovaj broj, kreiranje linka postaje veoma lako. Osnovna struktura linka izgleda ovako: “https://wa.me/vašbrojtelefona”, gde na mestu “vašbrojtelefona” trebate staviti vaš broj. Klikom na ovakav link, osoba će biti preusmerena direktno u WhatsApp chat sa vama, bez potrebe da vas prethodno dodaje u kontakte.

Upotreba WhatsAppme za kreiranje linka

WhatsAppme je online alat za kreiranje WhatsApp linkova koji dodatno olakšava ovaj proces. Sa ovim servisom, korisnici mogu da naprave personalizovane linkove sa porukom koja će automatski biti prikazana pri otvaranju chata. Da biste koristili WhatsAppme, posetite njihovu web stranicu, unesite broj telefona i personalizovanu poruku. Servis će automatski generisati vaš jedinstveni link koji možete deliti na svojim web stranicama, socijalnim mrežama, e-mail potpisima, poslovnim karticama i slično, omogućavajući tako drugima da vas kontaktiraju sa preddefinisanim porukama.

Kreiranje QR koda za link na WhatsApp-u

QR kodovi postali su popularan način za deljenje linkova jer su lako skenabilni putem pametnih telefona. Kreiranje QR koda za vaš WhatsApp link omogućava brz i jednostavan način povezivanja sa klijentima ili prijateljima. Postoji niz besplatnih online alata koji omogućuju kreiranje QR koda, a proces je obično veoma lak – samo nalepite generisani WhatsApp link u generator QR koda i servis će automatski kreirati kod. Ovaj QR kod možete štampati ili deliti digitalno. Kada ga neko skenira, biće preusmeren direktno u chat sa vama na WhatsApp-u.

Link za WhatsApp Business – kako napraviti

Za kompanije koje koriste WhatsApp Business, postoji posebna funkcionalnost za kreiranje linka. WhatsApp Business omogućava kreiranje ‘click-to-chat’ linkova koji olakšavaju kupcima kontaktiranje biznisa. Proces je sličan onom za običan WhatsApp. Broj koji koristite treba da bude onaj registrovan za vaš WhatsApp Business nalog, i koristeći ga, kao i gore navedene korake, možete kreirati link koji će kupci moći da koriste da bi započeli razgovor sa vama na brz i efikasan način.

Kreiranje linka za WhatsApp grupu

Ako želite da delite link koji vodi direktno u WhatsApp grupu, prvo morate biti administrator te grupe. Unutar WhatsApp-a, idite na informacije o grupi i izaberite “Poziv putem linka” opciju. WhatsApp će generisati link koji možete kopirati i deliti sa onima koje želite da pozovete u grupu. Tome može pristupiti svako ko ima link, pa budite oprezni kome ga delite.

Kada znate kako da kreirate linkove za WhatsApp, možete olakšati komunikaciju, povećati brzinu odgovaranja i poboljšati opšte iskustvo korišćenja ovog popularnog alata za poruke. Bilo da je u pitanju lična upotreba, biznis, ili upravljanje grupama, linkovi za WhatsApp mogu značajno unaprediti vašu povezanost i dostupnost.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu