Kako izbrisati Apple ID

Kako izbrisati Apple ID

Kada koristimo uređaje kompanije Apple, naš Apple ID postaje centralni deo naše digitalne ličnosti. Služi kao pristupnički ključ za mnoge usluge kao što su iTunes, App Store, iCloud, iMessage i FaceTime. Međutim, može doći do situacija kada korisnici žele da izbrišu svoj Apple ID – bilo zbog prodaje uređaja, promene ličnih informacija, ili jednostavne želje da se započne iz početka. U ovom članku ćemo objasniti kako trajno izbrisati Apple ID, kako ga privremeno deaktivirati, kako izbrisati Apple ID s iPhone uređaja, uključujući i postupke bez lozinke, kao i sa vašeg iPada.

Kako trajno izbrisati Apple ID

Kada donesete odluku da želite trajno da izbrišete svoj Apple ID, važno je razumeti da će ovaj postupak nepovratno obrisati sve podatke vezane za vaš nalog, uključujući kupljene aplikacije, muziku, filmove, knjige, podatke sajrčene u iCloud-u, kao i sve podatke u vezi sa iMessage i FaceTime servisima. Pre nego što nastavite s brisanjem naloga, preporučuje se da napravite rezervnu kopiju svih podataka koje želite sačuvati.

Za brisanje Apple ID naloga posetite Apple-ov zvanični sajt i prijavite se na svoj Apple ID nalog. Zatim sledite uputstva za brisanje naloga, koji će vas voditi kroz nekoliko koraka potrebnih da verifikujete vašu zahtev i označite ga za brisanje. Jednom kada potvrdite brisanje, biće vam potrebno nekoliko dana do nekoliko nedelja da Apple obradi vaš zahtev i trajno ukloni vaš nalog, u zavisnosti od različitih faktora, uključujući bezbednosne provere.

Kako privremeno deaktivirati Apple ID

Ako niste spremni za trajno brisanje vašeg Apple ID-a ali želite da ga privremeno deaktivirate, to takođe možete učiniti. Ovaj postupak će privremeno onemogućiti vaš pristup Apple servisima, ali neće izbrisati vaše podatke i kupljene sadržaje. Da biste privremeno deaktivirali svoj Apple ID, potrebno je da posetite Apple-ov sajt za upravljanje nalozima i pratite upute za deaktivaciju. Deaktivacija će isto tako zahtevati nekoliko potvrda i verifikacije identiteta, kako bi bila uspešno sprovedena.

Kako izbrisati Apple ID s iPhonea

Da biste izbrisali Apple ID sa vašeg iPhonea, potrebno je da uradite sledeće:

  • Otvorite ‘Settings’ aplikaciju na vašem iPhoneu.
  • Tapnite na vaše ime na vrhu ekrana da bi ušli u Apple ID meni.
  • Na dnu menija, potražite i tapnite na ‘Sign Out’.
  • Unesite vašu lozinku ako je potrebno i sledite upute da se odjavite sa vašeg Apple ID-a.

Ovaj proces će vas odjaviti sa vašeg Apple ID-a na uređaju, ali neće trajno izbrisati nalog.

Kako izbrisati Apple ID s iPhonea bez lozinke

Ako ste zaboravili lozinku od svog Apple ID-a ili ste kupili uređaj od nekog ko nije izbrisao svoj Apple ID, postupak može biti nešto komplikovaniji. U ovom slučaju, možete koristiti funkciju ‘Recovery Mode’ da obnovite vaš iPhone na fabričke postavke, što će ukloniti sve podatke, uključujući Apple ID. Važno je napomenuti da će ovaj postupak izbrisati apsolutno sve sa vašeg iPhonea, pa je neophodno imati rezervnu kopiju vaših podataka pre nego što počnete.

Kako izbrisati Apple ID s iPada

Izb

Kad želite da izbrišete Apple ID sa vašeg iPada, postupak je vrlo sličan onome na iPhoneu. Potrebno je prvo otići u ‘Settings’, zatim tapnuti na vaše ime i potražiti opciju za odjavu (‘Sign Out’). Kao i na iPhoneu, ako nemate pristup lozinci, upotreba ‘Recovery Mode’ može vam omogućiti da obrišete nalog, ali će ovo dovesti do gubitka svih podataka na uređaju, stoga se preporučuje oprez.

Nakon što obrišete ili deaktivirate vaš Apple ID, nećete više imati pristup servisima kao što su iCloud, App Store, iTunes, iMessage, i FaceTime. Zato se uvek savetuje ozbiljno razmatranje pre nego što se odlučite na ovaj korak.

Brisanje ili deaktivacija Apple ID-a može biti neophodan korak iz različitih razloga. Bilo da menjate vaš digitalni identitet, rešavate vaše privatnosti, ili prenosite uređaj novom vlasniku, bitno je obratiti pažnju na sve korake procesa da bi se izbegli potencijalni problemi. S

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu