Kako spasiti video sa YouTube-a

Kako spasiti video sa YouTube-a

Biti u mogućnosti da sačuvate video sa YouTube-a na svoj uređaj može biti prilično korisno u različitim situacijama. Možda želite da gledate video snimke dok ste offline, ili jednostavno želite sačuvati omiljeni sadržaj kako biste ga imali uvek pri ruci. U ovom članku, objasnićemo kako možete spasiti video sa YouTube-a koristeći različite metode, bilo da koristite PC, pametni telefon ili tablet.

Kako spasiti video sa YouTube-a na PC-ju

Ako se pitate kako da sačuvate video sa YouTube-a na vaš PC, nekoliko različitih metoda vam stoji na raspolaganju. Od korišćenja YouTube Premium servisa do raznoraznih softvera i online alata, opcije su brojne. U nastavku će biti detaljno opisani procesi spasavanja videa na PC koristeći različite metode.

YouTube Premium i druge metode

YouTube Premium je plaćeni servis koji omogućava korisnicima da uživaju u sadržaju bez oglasa, kao i da skinu videozapise za offline gledanje na mobilnim uređajima. Međutim, ako želite video da spasite direktno na vaš PC, Premium opcija ne nudi direktno rešenje. Za to će vam biti potreban softver ili online servis koji omogućava preuzimanje videa na računar.

4K Video Downloader za Windows/macOS

4K Video Downloader je popularan softver dostupan za Windows i macOS operativne sisteme. Omogućava vam preuzimanje videa u različitim rezolucijama, uključujući i 4K, kao i preuzimanje titlova, audio zapisa i playlista. Softver je jednostavan za korišćenje: nakon instalacije, sve što treba da uradite je da kopirate URL željenog YouTube videa, zatim da ga ubacite u 4K Video Downloader i izaberete format i kvalitet preuzimanja.

youtube-dl za Windows/macOS/Linux

youtube-dl je moćan alat otvorenog koda koji vam omogućava preuzimanje videa sa YouTube-a, kao i sa velikog broja drugih video sajtova. Alat je baziran na komandnoj liniji, što znači da ne poseduje grafički interfejs, ali zato nudi veliki broj opcija i podešavanja. Dostupan je za Windows, macOS i Linux operativne sisteme. Za korišćenje youtube-dl, potrebno je da imate neke osnovne veštine rada u komandnoj liniji.

Online alati – noTube i SaveFrom

Ako ne želite da instalirate softver na vašem računaru, postoji veliki broj online servisa koji omogućavaju spasavanje YouTube videa, kao što su noTube i SaveFrom. Ovakvi online alati su veoma jednostavni za korišćenje: samo kopirate URL željenog videa, idete na sajt alata za preuzimanje, lepite URL i preuzimate video u izabranom formatu. Međutim, budite oprezni prilikom korišćenja ovih alata, jer neki od njih mogu da sadrže maliciozni softver ili neželjene oglase.

Korišćenje ekstenzija za pretraživače

Ekstenzije za web pretraživače poput Chrome-a, Firefox-a i Edge-a mogu biti još jedan praktičan metod za skidanje YouTube videa. Ekstenzije poput Video DownloadHelper-a omogućavaju vam da sačuvate online video sadržaj direktno sa vašeg pretraživača. Nakon instalacije, ekstenzija će se pojaviti u alatnoj traci vašeg pretraživača i dovoljno je samo da kliknete na nju dok ste na stranici sa videom koji želite da preuzmete.

Postoji mnogo načina da sačuvate video sa YouTube-a na vaš računar. Od plaćenih servisa poput YouTube Premium-a, preko softvera kao što su 4K Video Downloader i youtube-dl, do online alata i ekstenzija za pretraživače, opcije su raznolike i prilagođene različitim potrebama i nivoima tehničkog znanja korisnika. Važno je napomenuti da iako je preuzimanje videa sa YouTube-a za ličnu upotrebu obično u sivoj zoni što se tiče legalnosti, svakako treba poštovati autorska prava te izbegavati širenje ili komercijalnu upotrebu sadržaja bez dozvole autora. Uz malo istraživanja i pravilne alate, možete uživati u omiljenim video sadržajima bez potrebe za internetskom vezom, gde god da se nalazite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu