Kako postaviti video kao pozadinsku sliku na iPhone-u

Kako postaviti video kao pozadinsku sliku na iPhone-u

IPhone uređaji poznati su po svojoj visokoj prilagodljivosti i sposobnosti da se korisnička iskustva personalizuju do najmanjeg detalja. Jedan od načina da korisnici personalizuju svoje uređaje jeste postavljanje jedinstvene pozadinske slike ili čak snimka. Iako prethodne verzije iOS-a nisu direktno omogućavale postavljanje videa kao pozadine, s najnovijim unapređenjima i dostupnim aplikacijama, postoje metode da se video zapisi efikasno convertuju i koriste kao živa pozadina na vašem iPhone-u. Ovaj vodič vodi vas kroz korake kako da postavite svoj omiljeni video zapis kao pozadinu na vašem iPhone uređaju.

Kako postaviti video kao pozadinu na iPhone-u

Da biste postavili video zapis kao pozadinu na vašem iPhone-u, morate prvo imati snimak koji želite koristiti. U suštini, iOS ne podržava direktno postavljanje videa kao pozadine, te je neophodno da video najpre konvertujete u tzv. Live Photo format, koji možete potom koristiti kao pozadinsku sliku.

Konvertovanje videa u Live Photo format

Konvertovanje videa u Live Photo možete obaviti korišćenjem raznih aplikacija dostupnih na App Store-u. Jedna od popularnih aplikacija za ovo je “intoLive”, koja vam omogućava da uzmete bilo koji video i pretvorite ga u Live Photo. Osim toga, iOS 15 donosi i unapređenja kada je u pitanju rad sa Live Photo formatom, što olakšava ovaj proces. Nakon što instalirate odgovarajuću aplikaciju, potrebno je da uvezete video zapis i pratite uputstva za konvertovanje. Kada završite sa konvertovanjem, snimak će biti sačuvan u vašoj fotogaleriji kao Live Photo.

Kako snimiti Live Photo

Iako konvertovanje postojećeg videa u Live Photo pruža određenu fleksibilnost, moguće je i direktno snimiti Live Photo pomoću iPhone kamere. Da biste to uradili, potrebno je aktivirati Live Photo funkciju na kameri klizajući odgovarajući taster na vrhu ekrana dok koristite kameru. Kada snimite fotografiju sa uključenom Live Photo funkcijom, vaš iPhone automatski snima i kratku sekvencu snimka pre i posle momenta kada je fotografija napravljena.

Postavljanje Live Photo kao pozadine

Nakon što imate Live Photo spreman, možete ga postaviti kao pozadinu na vašem iPhone-u. Da biste to učinili, idite u “Settings” (Podešavanja), zatim u “Wallpaper” (Pozadina) i izaberite “Choose a New Wallpaper” (Odaberite novu pozadinu). U galeriji fotografija izaberite Live Photo koji želite da postavite i pritisnite “Set” (Postavi). Bićete pitani da li želite da postavite Live Photo kao “Lock Screen” (Zaključani ekran), “Home Screen” (Početni ekran) ili oboje. Odaberite željenu opciju i Live Photo će biti postavljen kao pozadina na vašem iPhone-u.

Alternative za postavljanje videa kao pozadine na iPhone-u

Ako vam konvertovanje videa u Live Photo ne odgovara ili jednostavno želite da imate veću kontrolu nad video pozadinom, postoje i alternative. Neke aplikacije mogu ponuditi dodatne funkcije poput podešavanja brzine snimka, odsecanja videa i dodavanja efekata što može oplemeniti krajnji rezultat. Takve aplikacije su često trećepartijske i mogu se pronaći putem App Store-a. Jedna od takvih aplikacija je “vWallpaper” koja nudi razne mogućnosti za postavljanje videa kao pozadine na vašem iPhone-u.

Postavljanje video zapisa kao pozadinske slike na iPhone-u može biti zanimljiv način da personalizujete svoj uređaj i dajete mu jedinstveni vizuelni identitet. Kroz korake konvertovanja videa u Live Photo format, snimanja Live Photo putem kamere, i postavljanja Live Photo-a kao pozadine, pokazali smo kako se ovo može ostvariti na jednostavan i pristupačan način. Alternativne aplikacije su tu takođe kao opcija onima koji traže više funkcionalnosti ili drugačiji pristup. Nezavisno od toga koju metodologiju izaberete, personalizacija vašeg iPhone-a svojim omiljenim video zapisom zasigurno će uneti dodatnu dinamiku i lični pečat u vaš mobilni doživljaj.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu