Prebaciti brojeve sa SIM kartice na telefon

Prebaciti brojeve sa SIM kartice na telefon

U današnje vreme, mobilni telefoni su postali neizostavni deo života svakog pojedinca. Pametni telefoni su nam omogućili da imamo pravi mali kompjuter u džepu, koji može da obavlja širok spektar funkcija. Međutim, osnovna i najčešće korišćena funkcija telefona ostaje komunikacija putem poziva i tekstualnih poruka. Kako telefonski brojevi predstavljaju ključni element komunikacije, važno je znati kako ih preneti sa SIM kartice na telefon. Ovaj proces može biti ključan kada kupujemo novi telefon ili kada jednostavno želimo da kontakte sačuvamo na telefonu radi lakše manipulacije i boljeg organizovanja. U ovom tekstu ćemo objasniti kako to možete uraditi na različitim telefonima.

Prenesi kontakte sa SIM kartice na Android telefon

Android operativni sistem je najpopularniji širom sveta, što znači da veliki broj ljudi koristi baš ovakav tip telefona. Proces prenosa kontakata je jednostavan: prvo, postarajte se da su svi kontakti koje želite prebaciti sačuvani na SIM kartici. Zatim, umetnite SIM karticu u uređaj i otvorite aplikaciju ‘Kontakti’. U ovoj aplikaciji potražite opciju ‘Uvoz/izvoz’ ili ‘Upravljanje kontaktima’, gde ćete imati mogućnost da izaberete prenos sa SIM kartice na telefon. Nakon izbora ove opcije, potrebno je samo pratiti jednostavne korake koji će vas voditi kroz proces.

Kako premjestiti brojeve sa SIM kartice na Xiaomi telefon

Xiaomi telefoni su postali veoma popularni zahvaljujući svojoj dobrom odnosu cene i kvaliteta. Ako posedujete Xiaomi uređaj i želite premestiti brojeve sa SIM kartice, trebalo bi da idete u aplikaciju ‘Kontakti’, a zatim da potražite opciju ‘Import/Export’ ili ‘SIM card’. Nakon ovoga, izaberite ‘Import from SIM card’, i odaberite lokaciju na kojoj želite da sačuvate kontakt – na lokalnoj memoriji telefona ili na povezani nalog (Google, Mi Account itd.). Potom izaberite kontakte koje želite prebaciti i pritisnite ‘OK’ ili ‘Import’.

HUAWEI – prenošenje brojeva sa SIM kartice na telefon

Kod HUAWEI uređaja, proces prenošenja brojeva sa SIM kartice na telefon je veoma sličan onome na ostalim Android telefonima. Najpre, pristupite aplikaciji ‘Kontakti’ i pronađite postavke koje obično budu zastupljene sa tri tačkice ili linije u gornjem desnom uglu. Zatim, pronađite opciju da ‘Uvezi/Izvezi kontakte’ ili ‘Upravljaj kontaktima’, izaberite ‘Uvezi kontakte sa SIM kartice’, odaberite kontakte koje želite prebaciti i finalizujte proces pritiskom na ‘Uvezi’ ili ‘OK’.

Samsung – premještanje kontakata sa SIM kartice na telefon

Korisnici Samsung telefona mogu vrlo lako premjestiti kontakte sa SIM kartice. Potrebno je ući u aplikaciju ‘Kontakti’, zatim odabrati opciju ‘Upravljaj kontaktima’ ili ‘Više postavki’ koje se obično nalaze u meniju sa tri tačkice. Odaberite ‘Uvoz/Izvoz kontakata’, a zatim ‘Uvoz’ sa SIM kartice. Sistem će vam omogućiti da izaberete kontakte koje želite prebaciti, a nakon odabira, samo potvrdite proces i kontakti će biti sačuvani na vašem uređaju.

Kako prenijeti kontakte sa iPhone-a na novu SIM karticu

Za razliku od Android uređaja, iPhone ima nešto drugačiji pristup kada je u pitanju prenos kontakata. Ako želite preneti kontakte sa iPhone-a na novu SIM karticu, prvo morate kontakte sačuvati na iCloud ili na računaru. Nakon toga, možete fizički zameniti SIM kartice, a zatim kontakte ‘vratiti’ sa iCloud-a ili računara na novu SIM karticu koja je sada u iPhone-u. To se radi preko postavki iCloud ili izbora ‘Uvoz kontakata’ u aplikaciji ‘Kontakti’ ako su kontakti sačuvani na računaru.

Zaključno, proces prebacivanja brojeva sa SIM kartice na telefon je postupak koji se možda ne čini važnim na prvi pogled, ali je od ključne važnosti kada dođe do kupovine novog uređaja ili kada jednostavno želimo da unapredimo organizovanje naših kontakata. U zavisnosti od toga koji telefon imate, proces se može neznatno razlikovati, ali osnovni koraci su uglavnom slični. Važno je pratiti uputstva i korake koje vam telefon nudi kako bismo uspešno preneli sve potrebne informacije i osigurali da naši kontakti budu dostupni u svakom momentu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu