Kako izbrisati kontakt na WhatsApp-u koji nije u adresaru

Kako izbrisati kontakt na WhatsApp-u koji nije u adresaru

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za instant poruke u svetu, omogućavajući korisnicima da ostanu u kontaktu sa porodicom, prijateljima i kolegama širom planete. Sa rastućom upotrebom dolazi i potreba za upravljanjem kontaktima unutar aplikacije. Ponekad se možemo susresti sa kontaktima koje smo slučajno dodali, ili više ne želimo da budemo u kontaktu. Tada se postavlja pitanje: kako izbrisati kontakt na WhatsApp-u koji nije u adresaru telefona? U ovom članku ćemo obrađivati metode brisanja tih kontakata korak po korak, bez obzira da li koristite Android, iPhone ili PC.

Brisanje kontakta na WhatsApp-u – Android uputstvo

Ako koristite Android uređaj i želite izbrisati kontakt na WhatsApp-u koji nije spremljen u vašem adresaru, potrebno je slediti sledeće korake:

  1. Otvorite aplikaciju WhatsApp i idite na karticu ‘Četovi’ (Chats).
  2. Potražite čet sa osobom koju želite da izbrišete ili koristite funkciju pretrage da biste ga brže našli.
  3. Dugo pritisnite na čet da biste ga izabrali, a zatim dodirnite ikonicu sa tri tačkice koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.
  4. Iz padajućeg menija izaberite ‘Više’ (More), a zatim ‘Blokiraj’ (Block).
  5. Potvrđujete blokiranje kontakta, nakon čega će on biti blokiran i vidljivost tog kontakta biti smanjena.
  6. Da biste u potpunosti izbrisali kontakt, sada možete obrisati čet. Ponovo pritisnite na čet da biste ga izabrali i iz padajućeg menija izaberite ‘Obriši čet’ (Delete chat).

Imajte u vidu da će ovi koraci samo blokirati kontakt i obrisati čet, ali kontakt kao takav neće biti fizički izbrisan iz same aplikacije WhatsApp. Korisnik će i dalje moći da vidi vaše informacije ukoliko ima vaš broj, ali neće moći da vam šalje poruke.

Brisanje kontakta na WhatsApp-u – iPhone uputstvo

Za korisnike iPhone-a proces brisanja kontakta koji nije u adresaru je sličan Android-u.

  1. Otvorite aplikaciju WhatsApp i pređite na karticu ‘Četovi’ (Chats).
  2. Pronađite čet sa osobom koju želite da izbrišete i kliznite prstom po četu ulevo.
  3. Dodirom na ‘Više’ (More) otvorite dodatne opcije, a potom izaberite ‘Blokiraj kontakt’ (Block Contact).
  4. Potvrdite da želite da blokirate kontakt.
  5. Da biste uklonili čet, kliznite ponovo po četu ulevo i izabirite ‘Obriši čet’ (Delete Chat).

Nakon ovih koraka, kontakt neće moći da vam šalje poruke, ali biće potrebno dodatno obrisati čet kako biste u potpunosti uklonili interakciju sa tom osobom.

Brisanje kontakta na WhatsApp-u – PC uputstvo

Kada je reč o brisanju kontakata na WhatsApp-u preko PC-a, proces može malo da varira u zavisnosti od toga da li koristite web verziju ili desktop aplikaciju. Evo kako to možete uraditi:

  1. Otvorite WhatsApp Web ili WhatsApp Desktop aplikaciju i prijavite se sa svojim QR kodom.
  2. Navigate to the chat with the contact you want to delete.
  3. Kliknite na ime kontakta na vrhu četa kako biste otvorili detalje kontakta.
  4. Pronađite i odaberite opciju ‘Blokiraj kontakt’ (Block Contact).
  5. Potvrdite blokiranje kontakta.
  6. Za brisanje četa, vratite se nazad na listu četova, kliknite desnim klikom na čet i izaberite ‘Obriši čet’ (Delete chat).

Blokiranjem kontakta na PC-u, sprečavate dalje poruke, a obrišući čet, uklanjate sve prethodne razgovore sa datim kontaktom.

Kako jednostavno izbrisati nepotreban WhatsApp kontakt

Proces brisanja nepotrebnih WhatsApp kontakata izgleda komplikovan, ali uz malo upornosti može se izvršiti brzo i efikasno. Ključno je pratiti korake koji su navedeni za vašu platformu, bilo da je to Android, iPhone ili PC. Takođe, ne zaboravite na važnost redovnog održavanja vašeg adresara i liste kontakata kako biste izbegli nakupljanje nepotrebnih ili zastarelih kontakata.

U finalnom razmatranju, brisanje kontakta na WhatsApp-u koji nije u adresaru podrazumeva blokiranje kontakta i njegovo uklanjanje iz liste četova. Ovi koraci su jednostavni, a nakon njihovog izvršenja moći ćete da nastavite sa

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu