Kako napraviti GIF sa iPhone uređajem

Kako napraviti GIF sa iPhone uređajem

Da li ste ikada želeli da sa svojih omiljenih trenutaka napravite zabavne animacije koje možete deliti s prijateljima? U digitalnom svetu punom memova, viralnih video klipova i društvenih mreža, GIF-ovi su postali neizbežni deo internet komunikacije. Oni doprinose izražajnosti i zabavnosti digitalnih razgovora. Ako koristite iPhone, srećom postoji nekoliko metoda kako da iz svojih fotografija i video zapisa napravite GIF. U ovom članku ćemo vas uputiti kroz različite načine na koje možete kreirati GIF animacije koristeći iPhone.

Kako napraviti GIF na iPhone-u

Prva i najosnovnija metoda izrade GIF-a na iPhone-u uključuje korišćenje standardnih alata koje iOS nudi. To možete uraditi koristeći kratke video snimke koje snimite kamerom vašeg iPhone-a i pretvoriti ih u GIF pomoću raznih aplikacija dostupnih na App Store-u. Proces kreiranja GIF-a započinje snimanjem ili odabirom odgovarajućeg video zapisa iz galerije, nakon čega možete koristiti aplikacije poput “Shortcuts” ili drugih trećih aplikacija specijalizovanih za pravljenje GIF-ova.

Koristite GIPHY za pravljenje GIF-ova

GIPHY je jedna od najpopularnijih platformi za pretragu i pravljenje GIF-ova. Osim što omogućava pronalaženje ogromne biblioteke GIF-ova za svaku priliku, GIPHY takođe dozvoljava kreiranje GIF-ova direktno na vašem iPhone-u. Da biste napravili GIF pomoću GIPHY-ja, potrebno je preuzeti njihovu aplikaciju iz App Store-a. Nakon toga, u aplikaciji možete odabrati opciju za kreiranje GIF-ova, izabrati video ili seriju fotografija iz svoje galerije, dodati tekst, filtere i stikere po želji i sačuvati vašu kreaciju. GIPHY GIF možete odmah objaviti ili podeliti na društvenim mrežama.

Korišćenje GIF Maker aplikacije

Postoje brojne aplikacije trećih strana koje su specijalizovane za pravljenje GIF-ova. Jedna od njih je i GIF Maker. GIF Maker omogućava korisnicima da izaberu video ili više fotografija, a potom ih prilagode kako bi kreirali savršen GIF. Korisnici mogu da podešavaju brzinu animacije, dodaju tekst, primene filtere i uključuju muziku. Po završetku, GIF se može sačuvati u galeriji ili podeliti na društvenim mrežama. Ove aplikacije često nude naprednije opcije uređivanja i prilagođavanja od onih koje su preinstalirane na iPhone-u.

Druga rješenja za stvaranje GIF-ova na iPhone-u

Pored GIPHY-ja i specijalizovanih aplikacija poput GIF Maker, postoje i druge metode i alati koji vam mogu pomoći da kreirate GIF-ove. Na primer, možete koristiti Photoshop Express ili druge slične aplikacije da kreirate GIF-ove ručno, sloj po sloj. Takođe, možete koristiti različite online servise koji vam omogućavaju da uploadujete video i pretvorite ga u GIF bez potrebe za preuzimanjem aplikacije. Jedna od prednosti ovih rešenja jeste često napredniji set alata i veća kontrola nad konačnim proizvodom.

Kako napraviti GIF od Live fotografije na iPhone-u

Live Photos je funkcionalnost koja iphone korisnicima omogućava da snime trenutak u pokretu sa zvukom, što ih čini savršenim za pretvaranje u GIF-ove. Da biste napravili GIF od Live Photo, prvo morate imati Live Photo snimak. Otvorite ga u galeriji, prevucite prstom prema gore i izaberete “Efekti”. Odande možete izabrati opciju “Loop” ili “Bounce” kako biste pretvorili vašu Live Photo u GIF. Takav GIF možete lako poslati preko iMessage ili WhatsApp, ili ga podeliti na društvenim mrezama.

Kao zaključak, iPhone pruža razne mogućnosti za kreiranje zabavnih i interaktvnih GIF-ova. Bilo da koristite ugrađene funkcije iOS-a ili aplikacije trećih strana poput GIPHY, GIF Maker ili druge online servise, vrlo je jednostavno pretvoriti vaše fotografije i video zapise u animacije. Takođe, sa Live Photos opcijom, možete brzo i lako napraviti GIF-ove koji će oživeti vaše uspomene i učiniti ih deljivim sa svetom u samo nekoliko dodira na ekranu. Nezavisno od metode koju izaberete, bitno je da se zabavite u procesu kreiranja i deljenja vaših jedinstvenih digitalnih kreacija.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu