Kako napraviti grupu na Telegramu

Kako napraviti grupu na Telegramu

Telegram, kao jedna od vodećih aplikacija za dopisivanje, pruža raznovrsne mogućnosti svojim korisnicima. Jedna od najpoželjnijih karakteristika ove platforme je sposobnost kreiranja grupa koje omogućavaju komunikaciju među većim brojem ljudi. Kroz ovaj članak, detaljno ćemo objasniti kako da napravite grupu na Telegramu, tajnu grupu, zatvorenu grupu, javnu grupu, kao i anonimnu grupu, i tako bolje koristite sve funkcionalnosti koje vam Telegram nudi.

Kako napraviti grupu na Telegramu

Da biste napravili osnovnu grupu na Telegramu, morate slediti nekoliko jednostavnih koraka. Najpre, otvorite Telegram aplikaciju na svom uređaju i potražite ikonicu koja obično izgleda kao olovka (nalazi se u donjem desnom uglu na Androidu, ili u gornjem desnom uglu na iOS uređajima). Klikom na tu ikonicu otvorit ćete meni u kojem ćete izabrati opciju ‘New Group’. Sledeći korak je da izaberete kontakte koje želite dodati u grupu. Nakon odabira kontakata, dajte grupi naziv i počnite sa dopisivanjem. Grupa koju kreirate na ovaj način je standardna grupa u kojoj svi članovi mogu videti poruke jedni drugih i učestvovati u razgovoru.

Kako napraviti tajnu grupu na Telegramu

Tajne grupe na Telegramu su poseban tip grupa koje koriste end-to-end enkripciju da osiguraju da niko osim članova grupa nije u mogućnosti da pristupi sadržaju poruka. Da biste napravili tajnu grupu, morate najpre napraviti običnu grupu. Zatim, unutar te grupe, idite na ‘Group Info’ i izaberite ‘Edit’. Ovde ćete naći opciju koja omogućava da prebacite grupu u ‘Secret Chat’ mod. Imajte na umu da tajne grupe ne mogu imati više od 200 članova, za razliku od običnih grupa koje mogu imati do 200 000 članova.

Kako napraviti zatvorenu grupu na Telegramu

Zatvorene grupe na Telegramu su one koje nisu dostupne javnosti i moguće je pristupiti im samo putem poziva. Kada kreirate grupu i dodate članove, možete ograničiti njihov pristup tako što ćete u ‘Group Settings’ podesiti privatnost. Biranjem opcije ‘Private Group’ onemogućavate pridruživanje grupi preko pretrage ili javnog linka. Jedinu mogućnost pristupanja ovakvoj grupi predstavlja direktni poziv od strane administratora ili pomoću posebnog invite linka koji se šalje odabranim osobama.

Kako napraviti javnu grupu na Telegramu

Ako želite kreirati grupu koja će biti dostupna široj javnosti, trebalo bi da kreirate javnu grupu. Proces je skoro identičan kao i za kreiranje standardne grupe, ali pri odabiru opcije ‘Private Group’ trebate izabrati ‘Public Group’. Ovde možete postaviti i javni username za grupu, tako da je korisnici mogu lakše pronaći preko Telegram pretrage. Javne grupe su idealne za zajednice sa sličnim interesovanjima, diskusione grupe ili kanale za usmeravanje važnih informacija ili promocija.

Kako napraviti anonimnu grupu na Telegramu

Anonimne grupe na Telegramu su onakve grupe gde članovi mogu učestvovati u razgovoru ne otkrivajući svoj stvarni identitet. Da biste napravili anonimnu grupu, potrebno je da prilikom kreiranja, ili naknadno u podešavanjima grupe, administrator podesi da članovi mogu postavljati poruke anonimno. Ovo se često koristi u grupama gde su teme diskusija osetljive i gde članovi ne žele da se njihov identitet poveže sa sadržajem koji postavljaju u grupu.

Bez obzira na vrstu grupe koju odlučite da napravite, važno je da se pridržavate pravila ponašanja koja važe za online zajednice i da poštujete privatnost i mišljenja ostalih članova. Telegram vam pruža alate da moderirate sadržaj i pristup, ali krajnja odgovornost kako će se grupa koristiti je na vama i ostalim članovima zajednice.

Zaključno, Telegram pruža široke mogućnosti kada je kreiranje grupa u pitanju, omogućavajući vam da se povežete i komunicirate na više različitih načina. Od javnih i anonimnih grupa, do zatvorenih i tajnih, opcija je mnogo, a izbor zavisi od vaših potreba i želja. Pratite gore navedene korake i lako kreirajte grupu koja najviše odgovara vašem stilu komunikacije i potrebama vaše zajednice.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu