Prebacivanje datoteka sa Androida na Mac

Prebacivanje datoteka sa Androida na Mac

U digitalno doba kada koristimo različite uređaje, često se pojavljuje potreba za prebacivanjem datoteka između njih. Poseban izazov predstavlja prebacivanje podataka sa Android uređaja na Mac računare, jer su u pitanju različiti operativni sistemi. U ovom članku, osvrnućemo se na različite metode kojima se ovaj zadatak može izvršiti.

Prebacivanje datoteka sa Android uređaja na Mac računar: USB

Jedan od najjednostavnijih načina za prebacivanje datoteka sa Android uređaja na Mac računar je korišćenje USB kabla. Koraci su relativno jednostavni i uključuju povezivanje Android uređaja sa Mac računarom pomoću USB kabla, nakon čega se na Android uređaju treba postaviti da se isti prepoznaje kao uređaj za prenos medija (MTP). Na Mac računaru može biti potrebno instalirati dodatni softver kako bi se omogućilo prepoznavanje Android uređaja, posebno ako koristite novije verzije macOS-a. Jednom kada se uređaj prepozna, datoteke se mogu lako kopirati ili premeštati putem Finder aplikacije.

Prebacivanje datoteka sa Android uređaja na Mac računar pomoću Android File Transfer aplikacije

Za korisnike koji možda imaju problema sa direktnim povezivanjem preko USB-a, Google nudi odlično rešenje – Android File Transfer aplikaciju. Ova aplikacija omogućava laku komunikaciju između Android uređaja i Mac računara. Nakon instaliranja AFT aplikacije na Mac računaru i povezivanja Android uređaja putem USB kabla, aplikacija će automatski prepoznati uređaj i omogućiti pregled i prenos datoteka.

Uvoz fotografija sa Android uređaja na Mac računar

Korisnici koji žele da prenesu fotografije sa svojih Android uređaja na Mac mogu koristiti ugrađenu aplikaciju ‘Fotografije’ (ili ‘iPhoto’ na starijim verzijama macOS-a). Nakon što se Android uređaj poveže sa Mac računarom preko USB kabla, aplikacija ‘Fotografije’ bi trebalo automatski da se otvori i ponudi opciju uvoza slika i video zapisa. Ovo je vrlo zgodno za korisnike koji često prebacuju svoje slike i žele ih organizovati unutar Apple ekosistema.

Prebacivanje datoteka sa Android uređaja na Mac računar preko WiFi mreže

Za one koji više vole bežično povezivanje, postoje različite aplikacije i metodi koje omogućavaju prebacivanje datoteka preko WiFi mreže. Među popularnim rešenjima su aplikacije poput AirDroid koja omogućava pristup datotekama Android uređaja direktno sa veb pretraživača na Mac-u. Druga opcija je korištenje aplikacija kao što su File Transfer ili Pushbullet koje su specijalizovane za brz i jednostavan prenos podataka.

Upotreba Snapdrop i Send Anywhere za prebacivanje datoteka sa Android uređaja na Mac računar putem WiFi-ja

Snapdrop i Send Anywhere su dve inovativne platforme koje dolaze kao spas kada je u pitanju brz prenos datoteka preko WiFi mreže. Snapdrop funkcioniše na principu pokretanja veb sajta na oba uređaja (Android i Mac) i omogućava drag-and-drop prebacivanje. Sa druge strane, Send Anywhere generiše jedinstveni kod kojim se datoteke mogu bezbedno preneti sa jednog uređaja na drugi. Ova dva servisa ne zahtevaju prethodnu instalaciju aplikacija i pružaju brz i efikasan prenos podataka.

Bez obzira na metodu koju izaberete za prebacivanje datoteka sa svog Android uređaja na Mac računar, važno je da pratite uputstva i koristite pouzdane alate koji će garantovati bezbednost vaših podataka. Uz malo truda i pravu metodu, proces prebacivanja može biti lak i brz.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu