Kako napraviti besplatnu e-mail adresu

Kako napraviti besplatnu e-mail adresu

U današnjem digitalnom dobu, e-mail adresa postala je neophodnost. Bilo da komunicirate s prijateljima i porodicom, prijavljujete se za posao, ili kupujete online, e-mail je ključni alat za svakodnevnu komunikaciju. Srećom, postoji niz platformi koje vam omogućavaju da kreirate e-mail adresu besplatno. U ovom članku, pokazaćemo vam kako možete lako stvoriti e-mail adresu koristeći neke od najpopularnijih servisa kao što su Hotmail, iCloud, Yahoo!, Libero, i TIM. Kroz praktične korake, objasnićemo kako da napravite svoju besplatnu e-mail adresu, čime ćete steći pristup brojnim pogodnostima i uslugama na internetu.

Kreiranje besplatne e-mail adrese: Hotmail

Hotmail (sada Outlook.com) je jedan od najstarijih e-mail servisa koji još uvek koristi veliki broj ljudi. Kreiranje besplatne e-mail adrese na Hotmail platformi je veoma jednostavno. Prvo što trebate da uradite je da posetite zvaničnu stranicu Outlook.com i kliknete na opciju “Create free account”. Nakon toga, pratite upute za odabir e-mail adrese i lozinke. Microsoft će vas zatim zamoliti da unesete neke lične podatke i verifikujete vašu novu e-mail adresu pomoću mobilnog telefona ili alternativne e-mail adrese. Kad završite ovaj proces, spremni ste da koristite vašu novu Hotmail e-mail adresu.

Kako napraviti iCloud besplatnu e-mail adresu

Apple nudi iCloud e-mail kao deo svoje iCloud usluge, koja je dostupna svim korisnicima Apple uređaja. Da kreirate besplatnu iCloud e-mail adresu potrebno je da imate Apple ID. Ako već koristite Apple uređaj, Apple ID možete kreirati direktno iz podešavanja vašeg uređaja odabirom opcije “iCloud” i zatim “Create New Apple ID”. Kroz ovaj proces bićete vođeni koracima za odabir e-mail adrese i lozinke. Nakon kreiranja Apple ID-ja, dobijate pristup iCloud e-mailu kao i drugim Apple servisima poput App Storea i iTunesa. E-mail adresa koju odaberite će biti u formatu [vaše ime]@icloud.com.

Yahoo! besplatno kreiranje e-mail adrese

Yahoo! Mail je još jedna popularna platforma koja pruža usluge besplatne e-mail adrese. Za kreiranje Yahoo! e-mail adrese, posetite Yahoo! sajt i kliknite na “Mail”, zatim “Sign up”. Bićete upitani da unesete osnovne podatke, kao što su ime i prezime, odaberete svoju e-mail adresu, i kreirate lozinku. Takođe ćete morati da pružite vaš broj telefona radi verifikacije naloga. Jedna od prednosti Yahoo! Maila je velika količina skladišnog prostora koju vam pruža, što ga čini dobrim izborom za one koji očekuju da primaju veliki broj poruka ili datoteka.

Besplatna e-mail adresa na Libero platformi

Libero je manje poznata platforma, ali pruža solidnu uslugu e-mail komunikacije. Da bi se kreirala besplatna e-mail adresa na Libero platformi, potrebno je posetiti Libero sajt i pronaći opciju za registraciju. Kao i kod drugih servisa, biće potrebno popuniti formular sa ličnim podacima i odabrati željenu e-mail adresu i lozinku. Nakon popunjavanja podataka i verifikacije adrese putem SMS-a ili alternativne e-mail adrese, vaš Libero nalog će biti aktivan. Korisnici koji traže jednostavan e-mail servis sa manje reklama često biraju Libero kao svoj primarni izbor.

Tim besplatna e-mail adresa: korak po korak

Na kraju, tu je i TIM (Telecom Italia), koji nudi besplatnu e-mail adresu korisnicima u Italiji. To je posebno dobar izbor za one koji žive ili rade u Italiji. Za kreiranje TIM e-mail adrese treba posetiti TIM veb-sajt i pronaći sekciju za e-mail. Kliknite na “Registrazione” i sledite upute za kreiranje e-mail adrese. Biće potrebno da unesete lične podatke, kao što su broj telefona i kod za verifikaciju koji TIM šalje putem SMS-a. Nakon završetka procesa, imaćete pristup svom novom TIM e-mail nalogu.

Svi navedeni servisi nude korisničku podršku i sigurnosne funkcije, kao što su šifrovanje e-mail poruka i zaštita od spama. Izbor platforme zavisi od vaših ličnih potreba i preferencija, ali svaka od ovih opcija pruža stabilnu i pouzdanu uslugu za komunikaciju putem e-maila.

Zaključno, kreiranje besplatne e-mail adrese je jednostavan proces koji vam otvara vrata digitalnom svetu komunikacije. Bez obzira na to da li birate Hotmail, iCloud, Yahoo!, Libero ili TIM, važno je da pratite sigurnosne preporuke i redovno ažurirate lo

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu