Kako izbrisati kontakt sa WhatsApp-a

Kako izbrisati kontakt sa WhatsApp-a

WhatsApp je postao nezamenljiv deo svakodnevne komunikacije širom sveta. Iako nam omogućava da ostanemo u kontaktu sa porodicom, prijateljima i poslovnim saradnicima, ponekad se javlja potreba da izbrišemo određene kontakte iz raznih razloga. Bilo da se radi o prekidu komunikacije sa nekim, sprečavanju neželjenih poruka ili jednostavnom sređivanju liste kontakata, bitno je znati kako se to pravilno radi na različitim platformama kao što su Android i iPhone, ali i kako upravljati grupama na WhatsApp-u, kao i kako očuvati kontakte u telefonu prilikom njihovog brisanja sa WhatsApp-a.

Kako izbrisati kontakt sa WhatsApp-a na Androidu

Da biste izbrisali kontakt na WhatsApp-u ako koristite Android uređaj, potrebno je da sledite nekoliko koraka. Prvo, otvorite WhatsApp aplikaciju. Zatim, idite na karticu ‘Chats’ i potražite chat sa kontaktom kojeg želite izbrisati. Kada pronađete traženi chat, kliknite na ime kontakta na vrhu ekrana da bi vam se otvorio profil kontakta. Ovde ćete pronaći opciju ‘View in address book’. Kliknite na ovu opciju i bićete preusmereni na mesto u adresaru vašeg telefona gde je kontakt sačuvan. Odatle možete izabrati opciju za brisanje kontakta iz vašeg telefonskog imenika, nakon čega će automatski biti uklonjen i sa vaše WhatsApp kontakt liste.

Kako izbrisati kontakt sa WhatsApp-a na iPhone-u

Na iPhone-u proces brisanja WhatsApp kontakata je sličan kao na Androidu sa nekim malim razlikama. Kada otvorite WhatsApp aplikaciju, idite na karticu ‘Chats’. Pronađite i otvorite chat sa osobom koju želite izbrisati. Zatim, kliknite na ime kontakta na vrhu da biste dobili pristup profilu. U profilu kontakta, idite na opciju ‘Edit’ u gornjem desnom uglu, a zatim ‘Delete Contact’. Nakon ovog koraka kontakt će biti izbrisan iz WhatsApp-a, kao i iz imenika vašeg iPhone-a.

Kako odblokirati kontakt na WhatsApp-u

U slučaju da ste nekoga blokirali i želite njegovo/njeno ime da vraćate u kontakt listu, potrebno je da prvo odblokirate kontakt. Na Androidu i iPhone-u, proces je sličan. Idite na ‘Settings’ ili ‘Podešavanja’ unutar WhatsApp-a, zatim ‘Account’, pa ‘Privacy’, i konačno ‘Blocked contacts’. Ovde ćete videti listu blokiranih kontakata. Da biste odblokirali osobu, jednostavno prevucite njen/njegov kontakt ulevo (na iPhone-u) ili pritisnite i držite (na Androidu) i izaberite ‘Unblock contact’.

Kako izbrisati grupu sa WhatsApp-a

Da biste izbrisali grupu na WhatsApp-u, morate prvobitno da izađete iz grupe. Otvorite WhatsApp i pronađite grupu koju želite izbrisati. Uđite u grupu i kliknite na ime grupe na vrhu da biste otvorili informacije o grupi. Na dnu ekrana pronaći ćete opciju ‘Exit group’. Nakon što izađete iz grupe, pojaviće se opcija da je i izbrišete. Kliknite na ‘Delete group’ i grupa će biti trajno uklonjena sa vaše liste razgovora.

Kako izbrisati kontakta sa WhatsApp-a, a da se ne izbriše iz adresara

Ukoliko želite da izbrišete kontakt samo sa WhatsApp-a, a da ga ne uklonite iz telefonskog imenika, morate koristiti drugačiji pristup. Na Androidu, otvorite WhatsApp i idite na ‘Settings’, zatim ‘Contacts’ i isključite opciju ‘Show all contacts’. Na ovaj način, možete izbrisati kontakt iz WhatsApp-a bez brisanja iz telefonskog imenika. Na iPhone-u, otiđite u ‘Settings’ u WhatsApp-u, izaberite ‘Account’, zatim ‘Privacy’ i ‘Blocked’. Blokirajte kontakt koji želite da uklonite sa WhatsApp liste. Kontakt će ostati u vašem adresaru, ali više neće moći da vas kontaktira preko WhatsApp-a.

U svakom slučaju, vazno je biti oprezan prilikom brisanja kontakata, jer jednom kada se odlučite na taj korak, nije moguće vratiti obrisane informacije. Takođe, dobra praksa je redovno ažuriranje vaše WhatsApp kontakt liste kako biste održali organizovan i efikasan način komuniciranja.

Zaključno, brisanje kontakata sa WhatsApp-a može biti korisno iz raznih razloga, bilo da se radi o privatnosti, organizovanju lista kontakata ili prekidanju komunikacije. Pratite gore navedene korake u zavisnosti od toga da li koristite Android ili iPhone, i lako ćete upravljati svojim kontaktima na WhatsApp-u. Ukoliko treba da zadržite kontakte u adresaru telefona, postoji opcija blokiranja umesto brisanja, što omogućava da zadržite kontakt u svom imeniku bez vidljivosti na WhatsApp-u. Pravilnim upravljanjem kontaktima možete os

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu