Kako Scribd radi

Kako Scribd radi

Kada je reč o digitalnim bibliotekama i platformama za čitanje, Scribd predstavlja jednu od vodećih usluga na tržištu. Od momenta kada je osnovan 2007. godine, Scribd je privukao milione korisnika nudeći širok spektar knjiga, naučnih radova, časopisa, audio knjiga i drugih dokumenata. Ovaj servis omogućava korisnicima pristup velikom broju naslova kroz mesečnu pretplatu. U ovom članku ćemo se osvrnuti na to kako Scribd funkcioniše, koje su cene pretplate, kako se registruje i koristi, kao i način korišćenja na telefonima i tabletima, i kako deaktivirati pretplatu.

Cene na Scribd-u

Scribd funkcioniše na principu mesečne pretplate. Za fiksnu mesečnu naknadu, korisnici dobijaju neograničen pristup svim dostupnim naslovima na platformi. Cene pretplate mogu varirati u zavisnosti od regiona i posebnih promotivnih ponuda koje Scribd povremeno nudi. Novi korisnici često mogu iskoristiti besplatan probni period koji im omogućava da isprobaju usluge pre nego što odluče da plate pretplatu. Nakon isteka probnog perioda, pretplata se automatski obnavlja svakog meseca dok se ne otkaže.

Registracija na Scribd-u

Da biste koristili Scribd, prvo se morate registrovati. Registracija se vrši posredstvom zvanične Scribd web stranice i zahteva osnovne informacije poput e-mail adrese i lozinke. Takođe, potrebno je uneti podatke o platnoj kartici ako se odlučite za plaćenu pretplatu. Registracijom na Scribd, korisnik dobija svoj lični nalog sa kojeg može upravljati svojom bibliotekom, podešavanjima i pretplatom.

Korišćenje Scribd-a

Kada završite sa procesom registracije, korišćenje Scribd-a je prilično jednostavno. Korisnici mogu pretraživati Scribdovu biblioteku po naslovima, autorima, kategorijama ili konkretnim ključnim rečima. Na raspolaganju su različiti filteri kako bi se pretraga suzila i optimizovala prema interesovanjima. Takođe, Scribd pruža i preporuke zasnovane na prethodnim interesovanjima i čitanjima. Čitanje se može obavljati direktno u web pretraživaču ili putem aplikacije na telefonu ili tabletu, što donosi dodatnu fleksibilnost i pristupačnost.

Korišćenje Scribd-a na telefonima i tabletima

Kao platforma koja prati savremene trendove, Scribd nudi aplikaciju koja je dostupna za iOS i Android uređaje, što omogućava laku upotrebu i pristup sadržajima sa pametnih telefona i tableta. Aplikacija je dizajnirana na način da pruža intuitivno korisničko iskustvo, gde možete skidati naslove za offline čitanje, slušanje audio knjiga i pristupanje vašim omiljenim sadržajima bilo kada i bilo gde. Sve što je potrebno jeste stabilna internet veza za preuzimanje sadržaja i kreiranje offline biblioteke.

Deaktivacija pretplate na Scribd-u

U slučaju da želite da prekinete svoju pretplatu, Scribd omogućava jednostavan proces deaktivacije. Da biste otisali svoju pretplatu, potrebno je da se prijavite na svoj nalog, pristupite podešavanjima naloga i izaberete opciju za otkazivanje pretplate. Nakon što potvrdite da želite da otkažete, vaš nalog će ostati aktivan do kraja tekućeg obračunskog perioda. Imajte na umu da nije moguće dobiti povrat novca za već plaćeni period, stoga se preporučuje da deaktivaciju izvršite pre datuma obnavljanja pretplate kako se ona ne bi automatski obnovila.

Scribd predstavlja jednu od najpopularnijih i najinovativnijih digitalnih biblioteka dostupnu korisnicima širom sveta. Sa fleksibilnim cenama, jednostavnim procesom registracije, lakoćom korišćenja i dostupnošću na mobilnim uređajima, Scribd se ističe kao izvanredan izbor za ljubitelje knjiga i digitalnog sadržaja. Bilo da ste strastveni čitalac ili samo povremeno pretražujete različite naslove, Scribd može obogatiti vaše čitalačko iskustvo. Ako iz bilo kog razloga odlučite da se rastanete sa Scribdom, proces deaktivacije pretplate je brz i bezbolan. Bez obzira na vaše potrebe i želje, Scribd pruža platformu koja je izrađena da zadovolji različite ukuse i interese, otvarajući vrata u svet kojim dominiraju knjige, znanje i beskrajna imaginacija.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu