Kako obrisati istoriju na Instagramu

Kako obrisati istoriju na Instagramu

Instagram je danas jedna od vodećih društvenih mreža koja omogućava korisnicima da dele fotografije, video zapise i trenutke iz svog života sa pratiocima širom sveta. Međutim, kao i svaka druga online platforma, i Instagram čuva podatke o aktivnostima svojih korisnika, uključujući istoriju pretraživanja. Ponekad, zbog privatnosti ili jednostavno da biste očistili haos, možda ćete poželeti da očistite ovu istoriju. U ovom članku, pokrićemo detaljno kako to možete učiniti na različitim uređajima kao i moguća rešenja za probleme koji se mogu pojaviti pri brisanju istorije.

Kako izbrisati istoriju na Instagramu na Androidu

Korisnici Android uređaja mogu izbrisati istoriju pretraživanja na Instagramu prateći nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, otvorite Instagram aplikaciju na svom uređaju. Zatim, otiđite do svog profila klikom na ikonicu u donjem desnom uglu. Jednom kada ste na svom profilu, kliknite na ikonicu sa tri horizontalne linije u gornjem desnom uglu. Iz padajućeg menija odaberite “Settings” ili “Podešavanja” i potom “Security” ili “Sigurnost”. Unutar ove opcije, pronaći ćete deo koji se zove “Search History” ili “Istorija Pretraživanja”. Kliknite na ovu opciju, a zatim na “Clear Search History” ili “Očisti Istoriju Pretraživanja”. Potvrdite da želite da obrišete istoriju, i to je sve – vaša istorija pretraživanja na Instagramu biće obrisana.

Brisanje istorije na Instagramu na iPhone-u u par jednostavnih koraka

Za korisnike iPhone-a proces brisanja istorije pretraživanja na Instagramu je sličan kao i na Android uređajima. Pristupite Instagram aplikaciji i odaberite profilnu ikonicu. Nakon toga, odaberite settings ikonu koja obično izgleda kao mali zupčanik ili tri horizontalne linije, zatim idite na “Settings” > “Security” > “Search History”. Na dnu ovog dela bićete u mogućnosti da vidite opciju “Clear Search History”, koju trebate odabrati i potvrditi svoj izbor. Time će istorija pretraživanja biti kompletirano očišćena iz vašeg Instagram naloga.

Kako obrisati istoriju na Instagramu na računaru

Brisanje istorije pretraživanja na Instagramu je moguće i preko računara. Da biste to uradili, posetite Instagram web stranicu i prijavite se na svoj nalog. Kliknite na ikonicu profila u gornjem desnom uglu, i onda kliknite na “Settings”. U meniju sa leve strane odaberite “Privacy and Security”, a zatim pronađite deo “View Account Data”. Pod “Account Activity” naći ćete opciju “Search History”. Kliknite na “View All” i bićete u mogućnosti da očistite istoriju pretraživanja klikom na “Clear Search History” dugme.

Rešavanje problema pri brisanju istorije na Instagramu

Ukoliko imate problema sa brisanjem istorije na Instagramu, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti. Prvo, uverite se da koristite najnoviju verziju aplikacije, jer starije verzije mogu imati bagove koji sprečavaju brisanje istorije. Ažurirajte aplikaciju ako je to potrebno. Takođe, proverite da li ste dobro povezani na internet – slaba veza može onemogućiti komunikaciju sa serverom. Ponekad je potrebno i restartovati aplikaciju ili uređaj. Ako i dalje imate problema, obratite se Instagram podršci za pomoć.

Koraci za izvršavanje bezbednog i potpunog brisanja istorije na Instagramu

Za potpuno i bezbedno brisanje istorije na Instagramu, postupak je veoma sličan onom koji smo već opisali. Međutim, vodite računa o tome da bi trebalo da se odjavite sa svih uređaja na kojima ste prijavljeni. Nakon toga, očistite keš memoriju aplikacije u podešavanjima vašeg uređaja. Uvek koristite pouzdane Wi-Fi mreže kako biste izbegli rizik od preuzimanja neželjenih podataka ili virusa prilikom brisanja istorije pretraživanja. Nakon što obrišete istoriju, promenite i lozinku za svoj Instagram nalog kako biste osigurali da vaši podaci ostanu privatni.

Instagram, kao jedna od najpopularnijih društvenih mreža, svojim korisnicima pruža mnogo mogućnosti za deljenje i interakciju ali i čuva podatke o korisničkim aktivnostima. Brisanje istorije pretraživanja je jednostavno i može se izvršiti na Android i iOS uređajima kao i na računaru. Ukoliko tokom procesa naiđete na teškoće, uvek se možete obratiti

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu