Kako deaktivirati Amazon Prime

Kako deaktivirati Amazon Prime

Amazon Prime je premium servis koji korisnicima nudi brojne pogodnosti kao što su brza i besplatna dostava, pristup ekskluzivnom sadržaju na Amazon Prime Video, Prime Music, Prime Gaming i druge beneficije. Međutim, može doći trenutak kada korisnik želi deaktivirati svoju pretplatu, bilo da je reč o isteku besplatnog probnog perioda, neiskorišćavanje servisa, želji da se uštedi novac ili nekom drugom razlogu. U ovom članku, pokrićemo detalje kako deaktivirati Amazon Prime pretplatu, proceduru nakon 30 dana besplatnog korišćenja, deaktivaciju Vodafone usluge, kao i kako otkazati Prime Video, Music i Gaming.

Kako deaktivirati Amazon Prime pretplatu

Da biste deaktivirali Amazon Prime pretplatu, potrebno je da sledite nekoliko koraka. Prvo, ulogujte se na vaš Amazon nalog i idite na stranicu “Your Account” (Vaš nalog). Zatim potražite sekciju “Your Prime Membership” (Vaše Prime članstvo). Ovde ćete pronaći opciju “End Membership” (Završite članstvo), koja vas vodi kroz proces otkazivanja usluge. Tokom ovog procesa, Amazon će vas najverovatnije pokušati ubediti da ostanete, pa budite spremni na dodatne potvrde. Bitno je naglasiti da ako ste već napravljeni naplatu, možda imate pravo na povraćaj sredstava ukoliko niste koristili Prime beneficije od poslednje naplate.

Deaktivacija Amazon Prime nakon 30 dana besplatnog korišćenja

Amazon Prime nudi korisnicima 30 dana besplatnog korišćenja usluge, kako bi iskusili sve prednosti pretplate. Ukoliko ne želite da nastavite sa korišćenjem nakon ovog perioda, važno je da deaktivirate uslugu pre nego što se završi probni period. U suprotnom, Amazon će automatski početi da naplaćuje članstvo. Otokazivanje pre kraja probnog perioda možete izvršiti na isti način kao što je opisano za otkazivanje redovne pretplate.

Deaktivacija Amazon Prime Vodafone usluge

Ukoliko ste Amazon Prime aktivirali preko Vodafone-a, proces deaktivacije može se razlikovati. Obično je potrebno da kontaktirate Vodafone korisničku podršku ili da upravljate svojim pretplatama direktno preko Vodafone računa. Vodafone može imati specifične korake za otkazivanje Amazon Prime usluge, pa će vam njihova korisnička podrška moći dati najpreciznije instrukcije.

Kako deaktivirati Amazon Prime Video

U slučaju da želite da deaktivirate samo Amazon Prime Video, a ne kompletan Prime paket, to možete uraditi iz sekcije “Your Prime Video” na vašem Amazon nalogu. Otkazivanje Prime Video ne utiče na ostale Prime servise koje koristite. Ipak, pogledajte da li ovo ima finansijskog smisla za vas, jer se Prime Video često nudi kao deo kompletnog Prime paketa koji uključuje i druge beneficije.

Kako deaktivirati Amazon Prime Music i Gaming

Amazon Prime Music i Amazon Prime Gaming su još dva servisa koja dolaze kao deo Amazon Prime pretplate. Ako želite da deaktivirate ove servise, to ćete morati uraditi otkazivanjem cele Prime pretplate, jer se ne prodaju zasebno. Proces otkazivanja je identičan procesu za Amazon Prime Video ili celokupnu Prime pretplatu.

U finalnom delu, važno je razumeti da deaktivacija Amazon Prime pretplate neće odmah ukloniti beneficije koje ste do sada koristili. Vaš pristup Prime beneficijama ostaje aktivan do kraja trenutno plaćenog perioda. Takođe, ako se predomislite, uvek možete ponovo aktivirati svoje članstvo. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili problema tokom procesa otkazivanja, Amazonova korisnička podrška stoji vam na raspolaganju da pomogne i pruži potrebne informacije. Sada kad znate kako da deaktivirate svoj Amazon Prime, možete sa sigurnošću doneti odluku koja je najbolja za vaše finansijske i zabavne potrebe.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu