Kako konvertovati MP4 video u AVI

Kako konvertovati MP4 video u AVI

U digitalnom svetu prepunom različitih video formata, često se javlja potreba za konverzijom iz jednog formata u drugi. MP4 je vrlo popularan format zahvaljujući svojoj kompatibilnosti sa različitim uređajima i platformama, dok je AVI stariji format koji je poznat po svojoj dobroj podršci za audio i video sinhronizaciju. U narednim redovima ćemo objasniti kako možete konvertovati MP4 video u AVI format koristeći različite alate, omogućavajući vam da uživate u vašem multimedijalnom sadržaju bez ograničenja.

Kako konvertovati MP4 video u AVI besplatno

Konverzija video zapisa iz MP4 u AVI format može se lako izvesti pomoću niza besplatnih alata. Bez obzira na to da li koristite Windows, macOS ili Linux, postoji rešenje dostupno za sve operativne sisteme. U narednim delovima ćemo detaljno pogledati neke od najboljih besplatnih alata za vršenje ove vrste konverzije.

Adapter (Windows/macOS)

Adapter je moćan i besplatan alat za konvertovanje video formata koji je dostupan za korisnike Windowsa i macOSa. Poseduje intuitivno korisničko sučelje koje olakšava proces konverzije. Da biste konvertovali MP4 u AVI koristeći Adapter, samo treba da prevučete željeni video u aplikaciju, odaberete AVI kao ciljni format i pokrenete konverziju. Adapter čak nudi i prilagodljive opcije za one koji žele više kontrole nad izlaznim video fajlom, kao što su izbor kodeka, rezolucija i bitrate.

VLC (Windows/macOS/Linux)

VLC nije samo popularan multimedijalni plejer, već i alat koji nudi mogućnost konverzije video formata. Dostupan je na svim glavnim operativnim sistemima, uključujući Windows, macOS i Linux. Da biste konvertovali MP4 video u AVI pomoću VLC-a, prvo otvorite video u VLC-u, idite na meni “Media” i izaberite opciju “Convert / Save”. Zatim u prozoru koji se otvori dodajte željeni MP4 fajl, odaberite format AVI i pokrenite proces konverzije. VLC takođe nudi izbor kodeka i prilagodljive postavke za eksperte.

Druge besplatne opcije za konvertovanje MP4 u AVI format

Pored Adaptera i VLC-a, postoje i druge besplatne opcije koje vam mogu pomoći u konverziji MP4 u AVI. Neki od njih su HandBrake, Free Video Converter i Any Video Converter. Ovi alati dolaze sa raznovrsnim funkcijama, uključujući mogućnost prilagođavanja video i audio parametara, podršku za batch konverziju i user-friendly interfejse. Bez obzira na to da li tražite jednostavno rešenje ili naprednije opcije, sigurno ćete naći alat koji odgovara vašim potrebama.

Kako konvertovati MP4 video u AVI putem interneta

Ako ne želite instalirati dodatni softver na vaš računar, možete koristiti jedan od mnogih online alata za konverziju MP4 u AVI. Ove usluge, poput Online Video Convertera, Convertio i Zamzar, omogućavaju brzu i jednostavnu konverziju bez potrebe za preuzimanjem bilo kakvog softvera. Sve što treba da uradite jeste da posetite sajt, učitate vaš MP4 fajl, odaberete AVI kao ciljni format i započnete konverziju. Međutim, budite svesni ograničenja po pitanju veličine fajla i privatnosti, jer vaši podaci prolaze kroz server treće strane.

Adapter (macOS/Windows)

Kao što je već spomenuto, Adapter je dostupan i za korisnike macOS-a i korisnike Windows-a i predstavlja jednu od najboljih opcija za konverziju MP4 u AVI. Izuzetno je lako koristiti ovaj alat zahvaljujući njegovom jednostavnom interfejsu. Pored video konverzije, Adapter nudi i opcije za konverziju audio datoteka, slika i čak i mogućnost kombinovanja više video snimaka u jedan.

Konverzija MP4 video zapisa u AVI format ne mora biti komplikovani proces. Sa različitim besplatnim alatima poput Adaptera, VLC-a, HandBrake-a i online servisa, korisnici mogu lako prilagoditi svoje video materijale različitim platformama i uređajima. Važno je izabrati pravi alat koji odgovara vašim specifičnim potrebama, bilo da je to zato što se želite izbeći instaliranje softvera ili vam je potreban alat s naprednim opcijama konfiguracije. Bez obzira na vaše zahteve, postoji konverter koji će zadovoljiti vaše potrebe i pomoći vam u uživanju u vašem video sadržaju bez ikakvih ograničenja.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu