Kako isključiti Standby na televizoru

Kako isključiti Standby na televizoru

Mod režima pripravnosti, ili tzv. Standby mod, na televizorima omogućava da TV brže reaguje kada ga uključite, ali istovremeno troši električnu energiju i može dovesti do nepotrebnog skraćenja životnog veka uređaja. S obzirom na ekološke i ekonomske implikacije, mnogi korisnici biraju da isključe ili ograniče ovu funkciju. U ovom tekstu, objasnićemo kako možete isključiti standby mod na različitim markama televizora kao što su LG, Samsung, Telefunken, Philips, i Sony.

Kako isključiti Standby na LG televizoru

Na LG televizorima, isključivanje standby mod-a može se obaviti u nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, pristupite glavnom meniju televizora pomoću daljinskog upravljača. Zatim idite u “Settings” ili “Postavke”, nakon toga izaberite “General” ili “Opšte”. Potražite opciju “Quick start+” ili “Brzi start+” i podesite je na “Off” ili “Isključeno”. Na taj način ćete sprečiti televizor da ostaje u stanju pripravnosti i time smanjiti potrošnju električne energije.

Kako isključiti Standby na Samsung televizoru

Samsung televizori takođe pružaju mogućnost isključivanja standby mod-a. Otvorite meni “Settings” ili “Postavke” korištenjem daljinskog upravljača. Potražite opciju “Eco Solution” ili “Eko rešenje”, zatim izaberite “Auto Power Off” ili “Auto isključivanje”. Ovde imate opciju da postavite televizor da se automatski isključi nakon određenog perioda neaktivnosti ili čak potpuno onemogućite ovu funkciju. Podešenjem na “Off” televizor više neće biti u standby mod-u kada se isključi.

Kako isključiti Standby na Telefunken televizoru

Kod Telefunken televizora proces isključenja standby mod-a zavisi od modela, ali većina sledi sličan postupak. Prvo, uđite u meni “Postavke” ili “Settings” koji možete pronaći na daljinskom upravljaču. Zatim potražite “Sistem” ili “System” i izaberite “Energetske opcije” ili “Power options”. U ovom meniju pronaći ćete opciju “Standby mode” koju treba podesiti na “Isključeno”. To bi trebalo onemogućiti televizor da ostane u modu pripravnosti i time pomoći u smanjenju potrošnje energije.

Kako isključiti Standby na Philips televizoru

Philips televizori su poznati po svojim energoefikasnim karakteristikama, ali i oni nude opciju isključivanja standby mod-a. Navigacionim dugmićima na daljinskom upravljaču pronađite “Home” meni, zatim idite na “Settings” ili “Postavke”, pa do “TV settings” ili “Televizijske postavke”. U daljim opcijama pronaći ćete “Eco settings” ili “Eko postavke”. Ovde trebate naći opciju “Standby” i podesiti je na “Off”. Nakon toga, vaš Philips televizor će se potpuno isključiti umesto da pređe u standby mod.

Kako isključiti Standby na Sony televizoru

Sony korisnicima takođe nudi opciju da optimizuju potrošnju energije isključivanjem standby mod-a. Na daljinskom upravljaču pritisnite “Home” dugme kako biste otvorili meni. U meniju “Settings” potražite “System Settings” ili “Postavke sistema” i odaberite “Eco”. Pronađite opciju “Standby mode” i podesite je na “Off”, čime ćete sprečiti televizor da ulazi u standby mod kada nije u upotrebi. Ova jednostavna promena može doprineti uštedi električne energije i produžiti životni vek vašeg Sony televizora.

Isključivanje standby mod-a na televizoru je korisna praksa koja ne samo da smanjuje potrošnju energije, već i doprinosi očuvanju okoline. Poštujući gore navedene korake za LG, Samsung, Telefunken, Philips i Sony televizore, možete lako optimizovati rad vašeg televizora. Ovo je mala, ali značajna akcija koja može imati dugoročne pozitivne efekte na vaše domaćinstvo i okolinu. Pored toga, umanjenje standby potrošnje može rezultirati značajnim finansijskim uštedama, posebno kada se uzmu u obzir sve veći troškovi električne energije.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu