Kako dodati kontakte na Telegram

Kako dodati kontakte na Telegram

Telegram je popularna platforma za trenutnu komunikaciju koja korisnicima omogućava da brzo i lako razmenjuju poruke, slike, video zapise i fajlove različitih formata. Osim osnovnih funkcija mesendžera, Telegram nudi i napredne opcije kao što su kanali, botovi i grupe, koje ga čine jedinstvenim i mnogima omiljenim sredstvom za komuniciranje. Jedna od kritičnih funkcija ovog servisa jeste dodavanje kontakata kako bi se omogućila međusobna komunikacija. U ovom članku, razmotrićemo kako možete dodati kontakte na Telegram, da li koristite telefon, tablet ili računar.

Kako dodati kontakte na Telegram sa telefona i tableta

Korišćenje Telegrama na pametnim telefonima i tabletima je izuzetno rasprostranjeno zbog njihove prenosivosti i jednostavnosti upotrebe. Ako želite da dodate novi kontakt na Telegram koristeći mobilni uređaj, postupak je sledeći: najpre otvorite Telegram aplikaciju i tapnite na ikonu olovke koja se obično nalazi u donjem desnom uglu ekrana. Zatim, odaberite opciju “Novi kontakt” i unesite potrebne informacije o toj osobi, uključujući njeno ime i broj telefona. Nakon što ste popunili detalje, tapnite na “Gotovo” ili “Sačuvaj” da biste dodali kontakt u vaš Telegram imenik.

Kako dodati kontakte na Telegram sa računara

Dodavanje kontakata na Telegram sa računara je podjednako intuitivno kao i sa mobilnog uređaja. Morate imati instaliranu desktop verziju Telegrama, koju možete preuzeti sa zvaničnog sajta. Nakon pokretanja aplikacije, kliknite na ikonu sa tri horizontalne linije (meni), a zatim pronađite i kliknite na “Kontakti”. Na dnu liste kontakata videćete opciju “Dodaj kontakt”. Kliknite na nju i unesite tražene informacije o kontaktu, uključujući ime i broj telefona. Kada završite, kliknite na “Sačuvaj” i novi kontakt će biti dodat u vaš Telegram nalog.

Dodavanje kontakata na Telegram bez broja

Telegram nudi mogućnost dodavanja kontakata čak i ako ne znate njihov broj telefona. Možete dodati korisnike preko njihovog korisničkog imena tako što ćete u pretraživaču unutar aplikacije ukucati ‘@’ simbol praćen korisničkim imenom osobe koju tražite. Kada pronađete odgovarajući profil, jednostavno kliknite na njega i zatim na opciju “Dodaj u kontakte”. Takođe, osobe koje se nalaze u istoj grupi sa vama možete dodati klikom na njihov profil u listi članova grupe i odabirom opcije da ih dodate u kontakte.

Kako dodati korisnike u Telegram grupu

Ako ste administrator ili imate potrebna ovlašćenja u Telegram grupi, možete dodati nove članove direktno. Da to uradite, otvorite grupu u koju želite da dodate korisnike, tapnite na ime grupe na vrhu ekrana da biste ušli u njena podešavanja, a zatim odaberite “Dodaj člana”. Možete izabrati osobe iz vaše liste kontakata ili uneti korisničko ime da biste dodali korisnike koji nisu u vašim kontaktima. Nakon izbora, tapnite na “Dodaj” i osoba će biti uključena u grupu.

Jednostavno dodavanje kontakata na Telegram

Telegram olakšava proces dodavanja kontakata kroz različite opcije kao što su QR kodovi ili brzo deljenje linkova. Ako se nalazite fizički pored osobe koju želite da dodate, možete koristiti opciju skeniranja QR koda unutar Telegrama kako biste brzo razmenili kontakt informacije. Takođe, u vašem profilu možete pronaći i opciju koja vam omogućava da kreirate link koji drugi mogu da iskoriste za dodavanje vas u svoje kontakte. Podelite taj link putem SMS-a, email-a ili neke druge aplikacije kako bi olakšali proces povezivanja.

Telegram pruža različite načine za proširenje mreže kontakata, bilo da preferirate korištenje mobilnih uređaja, tableta ili računara. Dodavanje kontakata direktno sa brojem telefona, preko korisničkog imena ili putem QR koda i linkova čini Telegram pristupačnim alatom za komunikaciju. Pored toga, mogućnost dodavanja korisnika u grupe dalje uvećava interaktivnost ove platforme. Prateći korake navedene u ovom članku, možete brzo i efikasno obogatiti svoj Telegram imenik i iskoristiti sve prednosti koje ova aplikacija donosi.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu