Kako aktivirati baterijsku lampu

Aktiviranje baterijske lampe je jednostavan proces koji zahteva samo nekoliko koraka. Mnogi ljudi se suočavaju sa problemom kada ne mogu da pronađu prekidač na baterijskoj lampi ili nemaju pravu vrstu baterije. U ovom članku ćemo vam dati uputstva o tome kako aktivirati baterijske lampe uz savete koji će vam olakšati taj proces. Ovo će vam pomoći da osvetlite mračne prostorije ili da koristite baterijske lampe u vanrednim situacijama.

Kako aktivirati baterijsku lampu na androidu

Aktiviranje baterijske lampe na Androidu je jednostavan postupak koji vam može pomoći u situacijama kada vam treba svetlost, a nemate pri ruci klasičnu lampu. Ovaj trik može biti koristan na primer ako putujete noću ili kada vam je neophodna dodatna svetlost prilikom snimanja video zapisa ili fotografija.

Da biste aktivirali baterijsku lampu na vašem Androidu, morate imati instaliranu aplikaciju koja to omogućava. Postoji veliki broj aplikacija za ovu namenu, a u ovom tekstu ćemo se pozabaviti najjednostavnijom i najpopularnijom.

Koraci za aktiviranje baterijske lampe:

1. Otvorite Play prodavnicu, potražite aplikaciju “Flashlight” i instalirajte je na vaš uređaj.

2. Kada instalacija bude završena, pronađite aplikaciju na vašem ekranu i otvorite je.

3. Kliknite na dugme koje vam daje opciju “on” i svetlo sa baterije će se aktivirati.

4. Da biste isključili svetlo, jednostavno kliknite na dugme koje vas vraća nazad na prethodnu stranicu.

Ovo je jednostavan način za aktiviranje baterijske lampe na vašem Androidu, koji vam može biti od velike pomoći u svakodnevnim situacijama.

Kako aktivirati baterijsku lampu na iPhone i iPad

Kada se vratite kući sa noćnog izlaska ili se suočite sa nestašicom struje, korisno je znati kako aktivirati baterijsku lampu na vašem iPhoneu ili iPadu. Srećom, ovo nije previše teško.

Prvo što treba da uradite je da otvorite Kontrolni centar. Ako koristite iPhone sa fizičkim dugmetom za početni ekran, jednostavno pomerite prstom od donjeg dela ekrana do gore. Ako koristite iPhone X ili noviji model, povucite prstom od donjeg desnog ugla ekrana prema gore.

U Kontrolnom centru, potražite ikonu lampe koja izgleda kao mala žarulja. Dodirom na ovu ikonu aktiviraćete baterijsku lampu. Ako se ikona ne pojavljuje u Kontrolnom centru, možete je dodati putem opcije „Uredi“.

Alternativno, možete koristiti Siri da aktivirate lampu. Jednostavno izgovorite komandu „Hey Siri, upali lampu“. Ako niste aktivirali Siri, to možete učiniti u sekciji Postavke.

Kada završite sa upotrebom baterijske lampe, jednostavno ponovo dodirnite ikonu u Kontrolnom centru ili izrecite komandu Siri da je isključite.

Aktiviranje baterijske lampe na iPhoneu i iPadu je jednostavno i korisno u različitim situacijama u kojima vam je potrebno svetlo, a nemate trenutni pristup drugim izvorima osvetljenja.

Kako aktivirati baterijsku lampu kada vas zovu

Neizbežno je da vam se desi da dobijete telefonski poziv u mraku, ali vam se isprazne baterije na telefonu, pa nemate osvetljenja da vidite ko vas zove. U takvim slučajevima, od pomoći može biti baterijska lampa na vašem mobilnom telefonu. Kako je aktivirati?

Ako koristite Android telefon, lako je! Potrebno je da prvo otključate ekran i zatim brzo dva puta pritisnete taster za zaključavanje ekrana. To će aktivirati baterijsku lampu, a kada odbijete poziv ili počnete da razgovarate, lampa će se sama isključiti.

Kod iPhone-a, procedura je malo drugačija. Potrebno je da prvo otključate ekran, pa onda jednom pritisnete taster za zaključavanje ekrana. Zatim ćete videti opcije “Odgovori” i “Otključaj”, a ispod toga i ikonicu baterijske lampe koju treba dodirnuti da je aktivirate. Nakon završenog poziva, ponovo pritisnite taster za zaključavanje ekrana da biste isključili lampu.

U svakom slučaju, aktivacija baterijske lampe na vašem mobilnom telefonu je veoma laka i može vam biti od velike pomoći u situacijama kada vam je neophodno svetlo.

Kako prebrojati karaktere otkrićemo vam u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu