Aplikacija za blokiranje poziva

Aplikacija za blokiranje poziva

U današnje vreme, kada smo neprestano dostupni i povezani sa svetom putem naših mobilnih telefona, neretko se suočavamo sa neželjenim i napornim pozivima. Bilo da su u pitanju prodajni pozivi, pozivi za anketiranje ili samo nepoznati brojevi koji nam smetaju, pojedinac može osećati potrebu za privatnošću i kontrolom nad tim ko može da ga kontaktira. Srećom, savremena tehnologija nam je donela rešenje u vidu aplikacija za blokiranje poziva. Ove aplikacije nam omogućuju da se odbranimo od neželjenih pozivatelja i vratimo miran dnevni ritam bez prekida.

App za blokiranje dolaznih poziva

Postoji nekoliko aplikacija koje su specijalizovane za blokiranje dolaznih poziva. Njihov zadatak je da identifikuju, filtriraju i blokiraju pozive koji nisu poželjni. To mogu biti brojevi koje korisnik unapred odredi kao neželjene ili aplikacija može automatski filtrirati pozive zasnovane na različitim kriterijumima, kao što su nepoznati brojevi ili prepoznatljive šeme spama. Ove aplikacije često dozvoljavaju korisniku da prilagodi listu blokiranih brojeva i postavke kako bi osigurao svoju maksimalnu udobnost.

Blokiranje kontakata na Android-u

Android operativni sistem dolazi sa ugrađenim opcijama za blokiranje poziva. Korisnici mogu lako blokirati kontakta direktno preko aplikacije za pozive ili postavki. Pritom, Android omogućava kreiranje liste nepoželjnih brojeva i automatsko blokiranje poziva koji dolaze sa tih brojeva. Ako se korisnik odluči za dodatne opcije, može preuzeti aplikacije trećih strana koje nude naprednije mogućnosti poput prepoznavanja i blokiranja spama ili masovnog blokiranja brojeva.

Blokiranje kontakata na iOS-u

Korisnici iPhone-a takođe imaju na raspolaganju opcije za blokiranje neželjenih poziva. iOS omogućava blokiranje brojeva direktno kroz lista nedavnih poziva ili iz aplikacije Poruke. Jednom kada korisnik blokira određeni broj, taj broj neće moći da inicira poziv, pošalje poruku ili Facetime poziv. Dodatno, postoje i aplikacije trećih strana koje su kompatibilne sa iOS-om i koje pružaju još detaljnije opcije kontrole nad dolaznim pozivima.

App za zaustavljanje spam poziva

Spam pozivi mogu biti izuzetno dosadni, i oni su često više od obične smetnje – mogu biti i pokušaji prevara. Srećom, aplikacije za zaustavljanje spam poziva pomažu korisnicima da identifikuju i blokiraju ove vrste poziva. Većina ovih aplikacija koristi velike baze podataka sa poznatim spam brojevima, kao i algoritme za identifikaciju sumnjivih poziva u stvarnom vremenu. Takođe, korisnici mogu da doprinesu zajednici prijavljivanjem novih spam brojeva, čime se poboljšava efikasnost aplikacije.

Truecaller – najbolja opcija (Android/iOS)

Truecaller spada među najpopularnije aplikacije kada je u pitanju identifikacija i blokiranje neželjenih poziva. Ona je dostupna kako za Android tako i za iOS uređaje i nudi obilje funkcionalnosti. Truecaller koristi veliku bazu podataka kako bi identifikovao pozive čak i ako broj nije u telefonu korisnika. Aplikacija takođe omogućava blokiranje poziva po broju, nazivu ili čak zemlji porekla. Dodatno, Truecaller ima i zajednicu korisnika koji aktivno doprinose ažuriranju i proširivanju baze podataka o spam brojevima.

Bez obzira na to da li se odlučite za standardne opcije blokiranja na vašem uređaju ili preuzimate specijalizovane aplikacije, važno je znati da imate pravo na izbor koga ćete pustiti da vas kontaktira. Korišćenje aplikacija za blokiranje poziva donosi mir i odsustvo nepotrebnog stresa u vezi sa telefoniranjem. Pored povećanja produktivnosti i očuvanja privatnosti, ove aplikacije mogu pomoći i u zaštiti od mogućih prevara. Stoga, izbor prave aplikacije može značajno doprineti kvaliteti vašeg digitalnog života.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu