App za trčanje

App za trčanje: Kako odabrati najbolju aplikaciju za svoj trening

U današnje doba tehnologije, aplikacije za trčanje igraju ključnu ulogu u treninzima mnogih trkača, kako amatera tako i profesionalaca. One su vaš digitalni trener, pratilac i motivator, a sve to stane u džep u obliku pametnog telefona. Od praćenja rute i pređene distance do analize tempo i kalorija, ove aplikacije obezbeđuju dragocene podatke koji vam mogu pomoći da unapredite svoje trkačke sposobnosti. U ovom članku, pokazaćemo vam koje su najbolje aplikacije za trčanje i kako da ih iskoristite na najbolji mogući način.

App za trčanje

Kada je u pitanju izbor prave app za trčanje, važno je razmisliti o tome šta vam je najpotrebnije. Da li vam treba aplikacija koja će pratiti vašu rutu putem GPS-a, ili vam je potrebniji uvid u statistike kao što su brzina, tempo ili potrošene kalorije? Da li želite da vam aplikacija pomaže u planiranju treninga, ili vam je cilj da pratite svoj napredak kroz vreme? Ili vam je pak potrebna aplikacija koja će vašu motivaciju održavati na visokom nivou putem izazova i zajedničkih trka? Bez obzira na vaše potrebe, postoji aplikacija koja će vam odgovarati.

ASICS Runkeeper – najbolja aplikacija za trčanje (Android/iOS)

ASIČS Runkeeper je jedna od najpopularnijih aplikacija za trčanje na tržištu i pruža kompletnu uslugu za trkače svih nivoa. Možete pratiti svoju aktivnost, postaviti ciljeve, pratiti svoj napredak i čak dobiti prilagođene planove treninga. Ova aplikacija koristi GPS vašeg telefona za praćenje vaših trkačkih puteva i pruža detaljne statistike o svakoj vašoj trčanici, uključujući tempo, udaljenost, ukupno vreme i procenjenu potrošnju kalorija. Takođe, možete se povezati sa prijateljima i deliti svoje uspehe ili se takmičiti u virtualnim trkama.

Adidas Running – pratite svoj napredak u trčanju (Android/iOS)

Adidas Running, ranije poznata kao Runtastic, je još jedna široko prihvaćena aplikacija koja vam pomaže da pratite i analizirate svoj trkački napredak. Ne samo da može koristiti GPS za snimanje trkačkih ruta, već nudi i obilje opcija kao što su analiza performansi, postavljanje ciljeva, podrška za razne sportove i sinkronizacija podataka sa drugim fitness uređajima. Adidas Running je idealan za one koji žele da u potpunosti razumeju svoje trkačke podatke i koriste ih za poboljšanje performansi.

App za intervalno trčanje

Intervalno trčanje je tehnika koja podrazumeva naizmenične periode visokog intenziteta sa periodima oporavka niskog intenziteta. Ova forma treninga je efektivna za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja i sagorevanje masti. Aplikacije za intervalno trčanje su posebno dizajnirane da vam pomažu da pratite ove periode i održavate pravilan ritam tokom celog treninga.

Ripit – aplikacija za intervalno trčanje (Android)

Ripit je aplikacija koja je specijalizovana za intervalno trčanje i nudi korisnicima mogućnost da prate svoje intenzitetne intervalne treninge sa lakoćom. Možete da podešavate trajanje intervala visokog i niskog intenziteta, kao i period oporavka, te na taj način stvarate prilagođene treninge za sebe. Ripit je idealan za trkače koji traže fleksibilnost u svom treningu i žele da maksimiziraju svoj trkački potencijal kroz kontrolisane intervalne sesije.

C25K® 5K Trainer – vaš put do prvih 5 kilometara

C25K® (Couch to 5K) je program treninga koji je dizajniran da neiskusne trkače dovede do toga da mogu neprekidno da trče 5 kilometara unutar 9 nedelja. C25K® 5K Trainer aplikacija vam pomaže da pratite ovaj program korak po korak, pružajući vam glasovne upute tokom svakog trkačkog sessiona. Osim toga, motivišući vas sopstvenom muzikom i pružajući osnovne savete za trčanje, ova aplikacija je sjajan alat za početnike koji žele da se uvedu u svet trčanja.

Da li ste početnik ili iskusni trkač, izbor prave aplikacije za trčanje može biti odlučujući faktor u vašem trkačkom napretku. Pomoću ASICS Runkeeper-a, Adidas Running-a, Ripit-a i C25K® 5

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu