Kako izbrisati poruku na WhatsApp-u nakon 7 minuta

Kako izbrisati poruku na WhatsApp-u nakon 7 minuta

Korišćenje instant messaging aplikacija kao što je WhatsApp postalo je neodvojivi deo naše svakodnevne komunikacije. S vremena na vreme, može se desiti da pošaljemo poruku koju kasnije želimo da povučemo. WhatsApp je inicijalno omogućio brisanje poslatih poruka za sve učesnike razgovora, ali samo u roku od 7 minuta nakon slanja. Kako bi se uklopili u ove granice, mnogi korisnici su pokušavali da pronađu način kako da obrišu poruke i nakon isteka tog perioda. U ovom članku, objasnićemo kako je to moguće učiniti koristeći različite metode i trikove.

Kako izbrisati poruku na WhatsApp-u nakon 7 minuta

Kada se desi situacija da želite da izbrišete poruku posle više od 7 minuta, postoje načini da to učinite, iako službeno WhatsApp ne dozvoljava. Jedna od metoda uključuje promenu sistemske tačne vreme vašeg telefona. Dakle, ako želite da obrišete poruku koja je poslata pre više od 7 minuta, potrebno je da isključite automatsko ažuriranje vremena u postavkama telefona i ručno postavite vreme na neko koje je unutar tih 7 minuta od poslate poruke. Nakon toga, brisanje poruke na standardni način biće moguće.

Kako izbrisati poslanu poruku na WhatsApp-u nakon 7 minuta

Osim promene vremena na telefonu, postoje i drugi načini kako izbrisati poruku nakon isteka limita. Jedan od načina je korišćenje WhatsApp beta verzije aplikacije gdje se ponekad nađu bugovi koji omogućavaju brisanje poruka i posle 7 minuta. Takođe, brisanje podataka i keša aplikacije na telefonu može ponekad resetovati interni tajmer, omogućavajući vam da obrišete poruke starije od 7 minuta.

Kako poslati fotografije i video snimke koji se samouništavaju

WhatsApp je takođe uveo opciju za slanje fotografija i video snimaka koji se samouništavaju. Ova funkcija omogućava da postavite fotografiju ili video snimak da bude vidljiv samo jednom primaocu pre nego što se automatski izbriše. To možete postaviti prilikom slanja multimedijskih datoteka tako što ćete izabrati ikonu “1” koja se nalazi pored dugmeta za slanje. Na ovaj način, ne morate brinuti o brisanju jer se datoteka briše sama po sebi nakon što je primalac pogleda.

WhatsApp brisanje poruka nakon 7 minuta na Android-u

Na Android uređajima, korisnici pokušavaju različite metode kako bi obrisali poruke posle isteka dozvoljenog vremenskog roka. Jedan od pristupa je da odmah prilikom slanja neželjene poruke izbrišu podatke aplikacije kroz postavke sistema. Tada WhatsApp zaboravi vreme kada je poruka poslata i omogućava brisanje. Međutim, ovo može da ima negativne posledice kao što su gubljenje nedavne istorije četovanja koja nije bila backupovana.

WhatsApp brisanje poruka nakon 7 minuta na iPhone-u

Korisnici iPhone-a su imali slične metode na raspolaganju, kao što je promena vremena telefona, ali ove metode su često bile manje uspešne zbog različitosti u operativnom sistemu iOS u odnosu na Android. Kao alternativa, neki koristitelji su se oslanjali na iCloud backup da obrišu i vrate poruke. Ako se backup pravi automatski svake noći, moguće je obnoviti poruke iz trenutka pre nego što je sporna poruka poslata.

Brisanje poruka na WhatsApp-u nakon 7 minuta može biti neophodno iz različitih razloga i korisnici često traže načine da to učine. Iako WhatsApp postavlja jasna ograničenja, kreativnost korisnika i upotreba raznih trikova može pomoći u situacijama kada je potrebno ukloniti poslatu poruku. Važno je biti obazriv prilikom korišćenja ovih metoda kako ne biste izgubili važne podatke ili na drugi način naštetili funkcionalnosti vašeg uređaja. Na kraju, jednostavno oprezno biranje reči i multimedijskih fajlova koje šaljete može biti najbolja prevencija protiv neugodnosti sopstvenih poruka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu