Kako napisati precrtani tekst na WhatsApp-u

Kako napisati precrtani tekst na WhatsApp-u

WhatsApp je postao jedna od najpopularnijih platformi za instant poruke širom sveta. Osim jednostavne komunikacije putem tekstualnih poruka, korisnici često žele da svoje poruke učine zanimljivijim i prepoznatljivim primenom različitih formatiranja. Precrtani tekst, kao i boldovanje i korišćenje kurziva, samo su neki od opcija formatiranja koje WhatsApp nudi. U ovom članku, objasnićemo kako se koristi precrtani tekst i ostala formatiranja na WhatsApp-u, te ćemo pružiti korake i savete za različite platforme kao što su Android, iPhone i PC.

Kako koristiti bold, italic i strikethrough na WhatsApp-u

Da bi se neki deo teksta učinio istaknutijim, WhatsApp nudi opcije za prilagođavanje teksta poput boldovanja, italic (kurziva) i strikethrough (precrta). Ovo možete postići jednostavnim dodavanjem specifičnih znakova pre i posle željenog segmenta teksta:

  • Za bold, koristite zvezdicu (*) – na primer, *tekst* će postati tekst.
  • Za italic, koristite podvlaku (_) – na primer, _tekst_ će postati tekst.
  • Za strikethrough, koristite talasaste linije (~) – na primer, ~tekst~ će postati tekst.

Vodič za Android

Precrtani tekst na Android-u

Kada koristite WhatsApp na Android uređajima, precrtani tekst može se lako kreirati dodavanjem talasaste linije (~) na početak i kraj teksta koji želite da precrtate. Na primer, ukucavanjem ~ovo je precrtani tekst~ poruka će se prikazati kao ovo je precrtani tekst. To je jednostavan i brz način da svojoj komunikaciji dodate malo varijacije i naglasite određene delove poruka.

Korisni saveti za Android

Na Android uređajima možete istovremeno koristiti više stilova formatiranja. Da biste to uradili, jednostavno kombinujte znakove formatiranja. Na primer, koristeći *~_tekst_~* poruka će biti tekst. Ovo je odličan način da privučete pažnju na određene delove vaših poruka ili da ubacite malo humora i stila u svakodnevne konverzacije.

Korisni saveti za iPhone

Kao korisnik iPhone-a, imate iste opcije formatiranja kao i korisnici Android-a. Međutim, iOS nudi i dodatnu prednost u vidu brzog pristupa formatiranju teksta. Kada označite tekst u polju za unos poruke, pojaviće se meni sa opcijama kao što su “B”, “I” ili “U” koje predstavljaju boldovanje, kurziv i precrtavanje. Izaberite željenu opciju i automatski će se dodati neophodni znakovi oko izabranog teksta.

Precrtani tekst na PC-u

Kada koristite WhatsApp Web ili WhatsApp za PC, postupak dodavanja precrtanog teksta je isti kao na mobilnoj aplikaciji. Jednostavno, dodajte talasaste linije (~) na početak i kraj segmenta teksta koji želite da precrtate. Takođe, možete koristiti i kombinaciju više stilova kako biste stvorili različite efekte i istaknuli važan sadržaj u svojim porukama.

Način kako napisati tekst u debelom, kurzivnom i precrtanom obliku na WhatsApp-u

WhatsApp olakšava izražavanje raznim stilovima teksta. Kad god osećate potrebu da naglasite određenu reč ili frazu, kombinujte gore navedene znakove formatiranja. Pored klasičnog bolda, italic-a i strikethrough-a, WhatsApp takođe dozvoljava monospace formatiranje korišćenjem tri navodnika (”’) na početku i kraju teksta.

Ključno je pamtiti da formatiranje može značajno povećati čitljivost i efektivnost vaših poruka, pogotovo kada se koristi umereno i sa jasnim ciljem. Upotreba različitih formata može poboljšati komunikaciju, preneti pravo značenje i intenzitet poruke ili jednostavno uneti malo zabave u svakodnevni razgovor.

Korišćenjem različitih stilova formatiranja teksta, uključujući precrtani tekst, na WhatsApp-u, možete svoje konverzacije učiniti živopisnijim i efikasnijim. Nemaju sve aplikacije za poruke ovako jednostavne i pristupačne opcije za formatiranje, što WhatsApp čini jedinstvenim u pogledu personalizacije komunikacije. Bilo da koristite Android, iPhone ili PC, ovi saveti vam mogu pomoći da iskoristite maksimum iz WhatsApp-a i unapredite svoje tekstualne poruke na novi, kreativan način

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu