Kako ažurirati Google mape

Kako ažurirati Google mape

Google Mape su postale sastavni deo našeg svakodnevnog života, omogućavajući nam da lako pronađemo pravac, isplaniramo putovanje i otkrivamo nove lokacije bez mnogo muke. Budući da je ova servisna aplikacija u stalnoj evoluciji, povremeno je potrebno ažurirati je kako bismo imali pristup najnovijim funkcijama i poboljšanom korisničkom iskustvu. U ovom članku objasnićemo kako možete ažurirati Google Mape na različitim uređajima, dodati radarske kontrole i ažurirati lokacije na mapi.

Kako ažurirati Google mape na Androidu

Google Mape se na Android uređajima ažuriraju preko Google Play prodavnice. Proces ažuriranja je jednostavan: otvorite Google Play, potražite Google Mape u pretrazi ili pronađite aplikaciju u delu “Moje aplikacije i igre”. Ako je dostupno ažuriranje, pojaviće se opcija “Ažuriraj”. Kliknite na nju i ažuriranje će početi. Takođe, u podešavanjima Google Play prodavnice možete uključiti opciju da se aplikacije ažuriraju automatski kada je uređaj povezan na Wi-Fi mrežu.

Kako ažurirati Google mape na iPhone-u

Za korisnike iPhone-a, ažuriranje Google Mapa vrši se preko App Store-a. Trebate otvoriti App Store, kliknuti na svog profila ikonicu u gornjem desnom uglu, i skrolujte do odeljka “Dostupna ažuriranja” da biste pronašli Google Mape. Ukoliko je ažuriranje dostupno, pored aplikacije će se pojaviti dugme “Update”. Klikom na to dugme će započeti proces ažuriranja. I slično kao kod Androida, možete omogućiti automatsko ažuriranje aplikacija kada ste povezani na Wi-Fi mrežu unutar podešavanja App Store-a.

Kako ažurirati Google mape na računaru

Kada koristite Google Mape na računaru putem internet pretraživača, nije potrebno ručno ažurirati servis, jer se sve izmene i ažuriranja automatski primenjuju. Međutim, uvek osigurajte da koristite najnoviju verziju vašeg pretraživača za najbolje performanse i sigurnost. Redovna ažuriranja pretraživača donose ne samo bezbednosne zakrpe već i poboljšanja koja doprinose fluidnijem korisničkom iskustvu.

Kako ažurirati Google mape sa radarskim kontrolama

Radarske kontrole predstavljaju funkciju u Google Mapama koja korisnicima prikazuje gde se nalaze radarske kamere za merenje brzine. Ova funkcija se ne ažurira ručno, već se informacije o radarima automatski ažuriraju zahvaljujući podacima koji dolaze od drugih korisnika i od samog Google-a. Ipak, ako putujete u zemlju koja dozvoljava prikazivanje radarskih kamera, ovu funkciju možete iskoristiti prilikom planiranja puta kako biste izbegli neprijatna iznenađenja.

Kako ažurirati lokaciju na Google mapama

Ako ste vlasnik biznisa ili primetite da postoji greška u lokaciji na Google Mapama, možete predložiti izmenu kako bi se lokacija ažurirala i drugi korisnici dobili tačne informacije. To se radi tako što ćete na Google Mapama odabrati opciju “Predložite izmenu”, unosite pravilne podatke i šaljete na odobrenje. Google pregleda vašu molbu i, ukoliko je prihvati, izmena će biti objavljena na mapama, što može potrajati nekoliko dana ili nedelja.

Google Mape su nezamenljiv alat za navigaciju i istraživanje sveta oko nas. Redovno ažuriranje ove aplikacije na vašem Androidu, iPhone-u ili računaru osigurava da imate pristup najsvežijim informacijama i najboljem korisničkom iskustvu. Pored toga, unosom tačnih informacija o lokaciji pomažete zajednici da ima preciznije podatke koji olakšavaju putovanje i svakodnevne aktivnosti. Uzimanje u obzir dostupnosti radarskih kontrola može dodatno unaprediti vaše planiranje i voznu strategiju. Redovnim ažuriranjem i doprinosom zajednici Google Mapa, učestvujete u stvaranju boljeg i pouzdanijeg alata za sve nas.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu