Koji Kindle odabrati

Koji Kindle odabrati

Kindle e-čitači kompanije Amazon postali su sinonim za digitalno čitanje knjiga. Od kada su se prvi put pojavili na tržištu, Kindle uređaji su evoluirali, nudeći različite modele koji odgovaraju raznim potrebama i budžetima. Međutim, sa više verzija na tržištu, postaje teško odlučiti koji Kindle odabrati. U ovom članku, pregledaćemo nekoliko ključnih faktora koje trebate uzeti u obzir prilikom izbora pravog Kindlea za vas, kao i objasniti funkcionalnosti koje svaki od njih poseduje.

Kako pravilno izabrati Kindle

Da biste pravilno izabrali Kindle, morate imati jasnu predstavu o svojim čitalačkim navikama i preferencijama. Važno je razmisliti o veličini e-čitača koji vam odgovara, tipu ekrana koji preferirate, kao i o funkcijama poput vodootpornosti ili podrške za audio knjige. Takođe, treba obratiti pažnju na kapacitet baterije, podršku za različite formate knjiga i načine povezivanja sa internetom.

Šta treba znati o zaslonu Kindlea

Zasloni na Kindle uređajima su specijalizovani za čitanje i dizajnirani tako da oponašaju izgled prave knjige, koristeći e-ink tehnologiju. Iz tog razloga, bitno je da birate model sa kvalitetnim ekranom koji neće zamoriti vaše oči. Većina Kindle uređaja dolazi s 6 inča dijagonalnom veličinom ekrana, što je slično veličini klasične knjige. Takođe, neki modeli imaju pozadinsko osvetljenje koje vam omogućava čitanje i u slabije osvetljenim uslovima bez zamaranja očiju.

Kako funkcioniše povezivost na Kindleu

Povezivost je ključna kada želite da preuzimate nove knjige ili pristupate različitim onlajn servisima na vašem Kindleu. Većina modela dolazi sa Wi-Fi konekcijom, dok neki nude opcionalnu 3G povezivost koja vam omogućava da se konektujete na Amazonovu prodavnicu i preuzmete knjige bilo gde u svetu. Prilikom izbora, razmotrite da li vam je mobilna povezivost važna i da li ste spremni da platite dodatno za tu funkciju.

Mogućnosti kontrole na Kindleu

Kontrola na Kindle uređajima tradicionalno se vrši preko fizičkih dugmadi ili dodira na ekranu. Neki čitači dolaze sa ekransom osetljivim na dodir koji facilitira navigaciju, dok druge verzije poseduju fizička dugmad za okretanje stranica i menjanje postavki. Prilikom odabira, razmislite o tome koji vid kontrole vam više odgovara i koliko često planirate da koristite određene funkcije kontrole na uređaju.

Kako se prilagoditi autonomiji Kindlea

Autonomija tj. trajanje baterije je jedan od najbitnijih aspekata e-čitača, jer vam omogućava da čitate satima, a da ne morate da brinete o punjenju uređaja. Kindle uređaji su poznati po impresivno dugotrajnim baterijama koje mogu trajati nedeljama na jednom punjenju, u zavisnosti od toga koliko intenzivno uređaj koristite. Pri odabiru Kindlea, proverite specifikaciju trajanja baterije i usporedite je sa vašim potrebama i načinom na koji planirate da koristite uređaj.

Izbor pravog Kindlea može biti izazovan, ali je zato važno da dobro razmislite o vašim potrebama i čitalačkim navikama. Bilo da vam je potrebna mobilna povezivost, vodootporni e-čitač, ili uređaj sa dugim trajanjem baterije, Kindle nudi različite modele koji mogu zadovoljiti najrazličitije želje. Uzimajući u obzir gore navedene informacije, možete napraviti informisan izbor i odabrati Kindle koji će vam najviše odgovarati. Sa pravim Kindleom, svet knjiga biće vam dostupan u samo nekoliko klikova, omogućavajući vam da uživate u čitanju gde god da se nalazite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu