Kako preuzeti Call of Duty Warzone na PC

Kako preuzeti Call of Duty Warzone na PC

Call of Duty Warzone je postao jedan od najpopularnijih battle royale igara u svetu, privlačeći milione igrača svojom dinamičnom akcijom i stalno ažuriranim sadržajem. Besplatan za igranje, Warzone nudi intenzivno iskustvo koje spaja klasični Call of Duty stil sa svepopularnijim battle royale žanrom. U ovom detaljnom vodiču, saznaćete sve što je potrebno da biste mogli uspešno preuzeti, instalirati i započeti igranje Call of Duty Warzone na vašem PC.

Početne informacije

Pre nego što pređemo na sam proces preuzimanja, važno je da se upoznamo sa nekim osnovnim informacijama o igri. Call of Duty Warzone je zvanično lansiran u martu 2020. godine kao deo Call of Duty: Modern Warfare, ali je ubrzo postao nezavisna igra dostupna za besplatno preuzimanje. Da biste igrali Warzone, nije neophodno da posedujete Modern Warfare, što igru čini dostupnom širokom spektru igrača. Warzone je kompatibilan sa više platformi, što znači da možete igrati sa ili protiv igrača na PC, Xbox-u i PlayStation-u.

Besplatno preuzimanje Call of Duty Warzone na PC

Da biste preuzeli Call of Duty Warzone, ne morate plaćati ništa. Igri lako možete pristupiti preko zvanične stranice Call of Duty ili direktno preko Battle.net platforme. Da biste započeli, potrebno je da imate dobru internet konekciju, dovoljno prostora na hard disku (igra zauzima preko 100 GB) i PC koji zadovoljava minimalne sistemske zahteve.

Instalacija Battlenet platforme

Pre nego što preuzmete Call of Duty Warzone, morate instalirati Battle.net platformu. Battle.net je digitalna distribucijska platforma, dizajnirana od strane Blizzard Entertainment, koja se koristi za kupovinu, preuzimanje i igranje igara poput World of Warcraft, Overwatch, i naravno, Call of Duty Warzone. Da biste instalirali Battle.net, posetite zvaničnu stranicu Battle.net i pronađite opciju za preuzimanje. Nakon što preuzmete instalacioni fajl, pratite uputstva za instalaciju i kreirajte svoj Battle.net nalog ako već nemate jedan.

Instalacija Call of Duty Warzone na PC

Posle uspešne instalacije i prijavljivanja na Battle.net, možete navigirati do sekcije “Shop” i izabrati Call of Duty Warzone. Potražite dugme “Play for Free” ili njegovu ekvivalentnu rečenicu na srpskom jeziku i kliknite na to da biste započeli proces preuzimanja. Zavisno od brzine vaše internet veze, preuzimanje može potrajati izvesno vreme. Kada je preuzimanje završeno, igra će se automatski instalirati na vašem PC, i bićete spremni da uđete u akciju.

Kako igrati Call of Duty Warzone sa prijateljima

Nakon što ste uspešno instalirali igru, možete započeti igranje solo ili se pridružiti prijateljima. Da biste igrali s prijateljima, morate ih dodati na vaš Battle.net nalog. To možete učiniti putem funkcije “Add Friends” unutar same platforme, gde ćete uneti njihov Battle.net ID ili e-mail adresu. Jednom kada prihvatite pozivnice za prijateljstvo, možete ih pozvati u igru i zajedno se boriti za prvo mesto u Warzone-u.

Warzone takođe podržava opciju crossplay, koja vam omogućava da se takmičite s igračima na različitim platformama. Da biste aktivirali ili deaktivirali ovu funkciju, idite u opcije igre i pronađite sekciju o podešavanju mreže.

Konfiguracija i optimizacija postavki

Kvalitet vašeg igranja će biti znatno poboljšan ako optimizujete grafičke i kontrolne postavke igre. Warzone nudi obilje opcija koje možete prilagoditi kako biste osigurali bolji učinak i iskustvo igranja. Vredi eksperimentisati sa različitim postavkama kako biste pronašli savršeni balans između izgleda igre i performansi.

Rešavanje potencijalnih problema pri instalaciji

Mogući problemi pri instalaciji Call of Duty Warzone uključuju nedovoljno prostora na disku, spore internet veze ili tehničke probleme s Battle.net platformom. Ukoliko naiđete na bilo kakav problem, proverite da li su vaši drajveri i sistem ažurirani, oslobodite potreban prostor na disku i restartujte ruter. Ako i dalje imate problema, Battle.net ima opciju da reparira ili ponovo preuzme potrebne fajlove.

Za zaključak, preuzimanje i instalacija Call of Duty Warzone je prilično jednostavna. Pratite gore navedene korake, prilagodite postav

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu