Kako pratiti poziciju mobilnog telefona putem WhatsApp-a

Kako pratiti poziciju mobilnog telefona putem WhatsApp-a

U današnje vreme, kad je bezbednost postala prioritet i kad nas tehnologija neprestano prati, sposobnost praćenja pozicije mobilnog telefona može se ispostaviti kao veoma korisna funkcionalnost. WhatsApp, kao jedna od najpopularnijih aplikacija za instant komunikaciju, nudi mogućnost deljenja lokacije u realnom vremenu, što korisnicima omogućava da prate poziciju mobilnih telefona prijatelja i porodice. U ovom članku, objasnićemo kako se to radi na Android i iPhone uređajima, korak po korak, i dati savete za lako praćenje lokacije mobilnog telefona preko WhatsApp-a.

Kako pratiti poziciju mobilnog telefona putem WhatsApp-a

Pratiti poziciju mobilnog telefona putem WhatsApp-a je moguće zahvaljujući ugrađenoj funkciji za deljenje lokacije. Ova opcija omogućava korisnicima da sa svojim kontaktima podeli svoju trenutnu lokaciju ili lokaciju u realnom vremenu. To može biti korisno u mnogim situacijama, na primer kada želite da se nađete sa nekim u nepoznatom gradu, ili se pobrinete da su vaši najmiliji bezbedni dok putuju.

Kako pratiti poziciju Android mobilnog telefona putem WhatsApp-a

Ako korišćenje mobilnog telefona sa Android operativnim sistemom, praćenje pozicije preko WhatsApp-a je veoma jednostavno. Prvo potrebno je da osiguraš da imaš najnoviju verziju WhatsApp-a instaliranu na svom uređaju. Potom, treba da otvoriš chat sa kontaktom kome želiš da pošalješ svoju lokaciju, klikneš na opciju “Zakači” (u obliku paper klipa) i izabereš “Lokacija”. Tada možeš da izabereš da pošalješ trenutnu lokaciju ili lokaciju u realnom vremenu koja se ažurira u određenom vremenskom periodu.

Kako pratiti poziciju iPhone mobilnog telefona putem WhatsApp-a

Za korisnike iPhone uređaja, proces deljenja i praćenja pozicije preko WhatsApp-a je veoma sličan kao i na Androidu. Nakon što se uveriš da imaš instaliranu najnoviju verziju aplikacije, otvoriš chat sa kontaktom, dodirneš znak “+” pored polja za unos teksta i izabereš opciju “Location”. Dale, možeš odabrati “Send Your Current Location” ili “Share Live Location”, zavisno od toga da li želiš da podeliš trenutnu lokaciju ili omogućiš praćenje lokacije u realnom vremenu.

Korak po korak vodič za praćenje pozicije mobilnog telefona preko WhatsApp-a

Da bi olakšali korisniku, predstavićemo detaljan korak po korak vodič kako se može pratiti pozicija mobilnog telefona putem WhatsApp-a:

1. Otvori WhatsApp i pristupi chatu kontakta kome želiš da pošalješ lokaciju.
2. Dotakni ikonicu zakačke (ili ikonicu “+”, na iPhone-u) koja se nalazi pored polja za unos poruke.
3. Izaberi opciju “Lokacija” iz prikazanog menija.
4. Odluči se da li želiš da pošalješ “Trenutnu lokaciju” ili da omogućiš “Lokacija u realnom vremenu”.
5. Ako si izabrao/la lokaciju u realnom vremenu, postavi vremenski period tokom kojeg će lokacija biti dostupna.
6. Pošalji lokaciju pritiskom na zeleno dugme “Pošalji”.

Važno je napomenuti da korisnik sa druge strane mora imati uključenu opciju GPS-a kako bi mogao primati i deliti lokaciju preko WhatsApp-a.

Kako lako pratiti lokaciju mobilnog telefona preko WhatsApp-a

WhatsApp čini praćenje lokacije veoma laganim, ali postoje određeni saveti koji mogu pomoći da taj proces bude još efikasniji:

– Uverite se da oba uređaja imaju dovoljno baterije i stabilnu internet konekciju.
– Pre nego što podelite lokaciju, razgovarajte sa kontaktom i dogovorite se oko trajanja deljenja lokacije u realnom vremenu.
– Postoje i treća aplikacija koja može dalje unaprediti praćenje lokacije, te se informišite o legitimnim i pouzdanim opcijama.
– Obratite pažnju na privatnost i bezbednost. Nemojte deliti svoju lokaciju sa osobama koje ne poznajete dobro ili ne verujete.

Zaključno, WhatsApp nudi jednostavnu i efikasnu metodu za praćenje pozicije mobilnog telefona, što može biti od velike koristi u raznim situacijama. Sa odgovornim korišćenjem i pažnjom prema privatnosti, ova funkcija može pomoći da ostanemo povezani sa ljudima koji su nam važni, gde god da se nalaze. Iako je tehnologija izuzetno korisna, ne smemo zaboraviti na značaj lične slobode i autonomije, stoga je nu

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu