Kako postaviti video na Instagram

Kako postaviti video na Instagram

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice, posebno kada je reč o deljenju vizuelnog sadržaja. Video sadržaji su postali neizostavni deo ove platforme i pružaju korisnicima priliku da iskažu kreativnost, podele trenutke iz svog života ili promovišu svoj posao. Pored fotografija, video snimci često privlače veću pažnju i imaju bolji domet, stoga je važno znati kako efektivno postaviti video na Instagramu. Ovaj članak će vas uputiti kroz različite metode kako da objavite svoje video zapise, bez obzira na to da li koristite Android ili iPhone uređaj, računar, ili želite da video postavite kao Instagram priču.

Kako postaviti video na Instagram u objavama

Postavljanje videa na Instagram počinje pristupanjem vašem profilu i dodirivanjem znaka “+” koji se nalazi na donjem delu ekrana. Kliknite na “Post” i odaberite video snimak iz svoje galerije koji želite da postavite. Možete ga i odmah snimiti korišćenjem Instagramove kamere. Nakon što izaberete video, možete ga obraditi koristeći različite alate za editovanje koje Instagram nudi. Moguće je izrezati video, dodati filtere, napisati tekst i prilagoditi druge opcije pre objavljivanja. Kada završite sa uređivanjem, kliknite “Next” da biste prešli na stranicu gde možete dodati opis, oznake i lokaciju pre nego što video objavite na svom profilu.

Postavljanje videa na Instagram pomoću Android uređaja

Ako koristite Android uređaj, postupak postavljanja videa na Instagram je sličan gore opisanom. Prvo, otvorite Instagram aplikaciju na svom uređaju i dodirnite ikonicu “+” na dnu ekrana. Na ekranu za izbor sadržaja, pređite na tab “Video” i izaberite željeni snimak iz galerije. Možete i odmah snimiti novi video ukoliko želite. Nakon toga, možete koristiti Instagramove alate za uređivanje. Ovo uključuje biranje određenog segmenta videa, dodavanje filtera, tekstova i stikera. Zatim, dodajte opis videa, eventulno oznake, geotag, i podelite ga sa svojim pratiocima.

Kako postaviti video na Instagram putem iPhone uređaja

Za korisnike iPhone-a, proces dodavanja videa na Instagram je takođe intuitivan. Nakon otvaranja aplikacije, tapnite na ikonicu “+” na polju za dodavanje novog sadržaja. Unutar galerije na vašem iPhone-u, odaberite video koji želite da objavite ili snimite novi koristeći kameru unutar Instagram aplikacije. Nakon izbora ili snimanja videa, možete pristupiti brojnim opcijama za editovanje. Ove opcije omogućavaju rezanje videa, dodavanje efekata i filtrova, tekstova i slično. Kada ste zadovoljni kako video izgleda, dodajte prateći tekst i objavite video na vašem Instagram profilu.

Postavljanje videa na Instagram putem računara

Postavljanje videa preko računara na Instagramu je nešto drugačije iskustvo. Iako Instagram primarno fokusira na mobilne uređaje, moguće je postaviti video i sa desktop verzije. To možete učiniti pomoću web pregledača ulaskom na Instagram sajt. Ipak, treba imati na umu da su opcije za uređivanje videa izuzetno ograničene kada koristite desktop verziju. Nakon što se prijavite na svoj nalog, kliknite na ikonu kamere u gornjem desnom uglu, zatim odaberite opciju za dodavanje novog posta. Odavde možete prevući i otpustiti video fajl koji želite da postavite. Iako nema mnogo opcija za editovanje, možete postaviti opis videa i podeliti ga sa svojim pratiocima.

Kako postaviti video na Instagram Stories

Instagram Stories je još jedna zanimljiva opcija na Instagramu koja omogućuje objavljivanje videa koji će biti vidljiv 24 sata. Da biste postavili video u svoju priču, otvorite Instagram i povucite ekran u desno ili tapnite na vašu profilnu sliku u gornjem levom uglu. Zatim možete snimiti video uživo koristeći Instagramovu kameru ili odabrati postojeći video iz vaše galerije. Nakon toga, imate različite opcije uređivanja poput dodavanja teksta, muzike, anketa, GIF-ova i slično. Kada ste zadovoljni sa svojim Story-jem, tapnite “Dodaj u vašu priču” kako biste ga podelili sa svetom. Story-ji su sjajna opcija za objavljivanje brzih i dinamičnih video sadržaja koje vaši pratioci mogu brzo i jednostavno pratiti.

Bez obzira na uređaj koji koristite ili format u kojem želite da objavite video na Instagramu, post

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu