Kako vratiti ikonu Facebook-a

Kako vratiti ikonu Facebook-a

U digitalno doba, kada su društvene mreže postale sastavni deo naših života, pristup vašem omiljenom servisu kao što je Facebook postaje prioritet. Mnogi korisnici su se suočili sa situacijom da njihova ikona Facebook-a nestane sa početnog ekrana telefona, što može prouzrokovati zabrinutost i neugodnost. Da biste rešili ovaj problem, potrebno je slediti nekoliko jednostavnih koraka. U ovom tekstu ćemo dati detaljan vodič kako da vratite ikonu Facebook-a na vašem Android ili iOS uređaju.

Vraćanje ikone Facebook-a na Android uređaju

Ako koristite Android uređaj i primetili ste da ikona Facebook-a više nije prisutna, ne brinite, postoji nekoliko lakih načina da je vratite. Prvi korak je provera da li je aplikacija još uvek instalirana na vašem uređaju. To možete učiniti tako što ćete otići u ‘Settings’ (Postavke), zatim ‘Applications’ (Aplikacije) i potražiti Facebook. Ako je aplikacija prisutna, ali ikona nije vidljiva, pokušajte da pronađete aplikaciju u ‘App Drawer’-u i samo je prevucite nazad na početni ekran.

Instaliranje Facebook aplikacije na Androidu

Ukoliko u svom uređaju ne pronađete Facebook aplikaciju, moguće je da je ona slučajno deinstalirana. U tom slučaju, idite na Google Play Store, potražite Facebook i jednostavno kliknite ‘Install’ (Instaliraj). Nakon instalacije, ikona bi trebalo automatski da se pojavi na početnom ekranu vašeg uređaja. Ako ikona nije tu, ručno je postavite prateći već pomenute korake.

Kreiranje ikone za Facebook Web verziju na Androidu

Mnogi koriste Facebook preko web pregledača na svom mobilnom uređaju. Ako preferirate ovu opciju i želite da imate ikonu koja će vas direktno odvesti na web verziju, možete to učiniti kreiranjem prečice. Otvorite Facebook u pretraživaču, idite na meni opcije (obično tri tačkice u gornjem desnom uglu) i izaberite ‘Add to Home screen’ (Dodaj na početni ekran). Time će se kreirati ikona koja vas vodi direktno na web verziju Facebook-a.

Isključivanje ograničenja na Androidu

Postoji mogućnost da iz određenih bezbednosnih ili drugih razloga vaš uređaj ograničava prikazivanje određenih aplikacija na početnom ekranu. Proverite vaša ‘Settings’ (Postavke) gde možete upravljati tzv. ‘Launcher’ aplikacijama ili pretražite opciju za isključivanje mogućih ograničenja za prikazivanje ikona aplikacija.

Vraćanje ikone Facebook-a na iPhone-u i iPad-u

Kod iOS uređaja, proces vraćanja ikone Facebook-a je sličan. Prvo proverite da li je aplikacija izbrisana, što možete uraditi pretragom u ‘App Store’-u. Ako aplikacija nije deinstalirana, može biti jednostavno pomaknuta u neki od foldera na vašem uređaju, pa je potrebno pretražiti sve foldere ili upotrebiti funkciju ‘Search’ (Pretraga) na vašem iOS uređaju kako biste je pronašli. Kada locirate aplikaciju, jednostavno je povucite nazad na početni ekran.

Bez obzira da li koristite Android ili iOS uređaj, vraćanje ikone Facebook-a je relativno jednostavan proces. Ukoliko ikonu ne pronađete u navedenim lokacijama i nakon instalacije aplikacije, možda je potrebno resetovati home screen ili kontaktirati podršku vašeg uređaja za dalju asistenciju. Pri svemu ovome, važno je zapamtiti da redovno ažurirate svoje aplikacije kako biste imali pristup najnovijim funkcijama i sigurnosnim popravkama, uključujući i Facebook. Uz ove savete, vaša omiljena društvena mreža biće uvek na dohvat ruke.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu