Kako ubrzati video na iPhone-u

Kako ubrzati video na iPhone-u

Većina korisnika iPhone-a su upoznati sa osnovnim funkcijama koje njihov uređaj nudi, poput fotografisanja ili snimanja videa. Međutim, često postoje situacije kada je potrebno modifikovati video sadržaj, na primer, ubrzati snimak. Ubrzanje videa može biti korisno za stvaranje time-lapse efekata, edukativnih videa ili samo kao kreativan način da se istakne određeni segment video zapisa. Apple-ovi uređaji opremljeni su alatima koji omogućavaju upravo takve vrste editovanja. U ovom članku, pružićemo informacije o tome kako ubrzati video direktno na vašem iPhone-u koristeći različite metode i aplikacije.

Kako ubrzati video na iPhone-u

Prvi korak u ubrzavanju videa na vašem iPhone-u je pristup odgovarajućim alatima koji su već instalirani na uređaju ili ih je moguće preuzeti iz App Store-a. iPhone standardno dolazi s aplikacijom “Photos” koja uz osnovne opcije pregleda i organizacije fotografija nudi i osnovne mogućnosti uređivanja video zapisa. U okviru ove opcije, možete birati između različitih brzina reprodukcije, ali su mogućnosti prilično ograničene. Za naprednije korisnike koji žele više kontrola i funkcija, postoji nekoliko drugih aplikacija i alata koji omogućavaju detaljnije uređivanje.

Besplatno ubrzavanje videa

Za korisnike koji ne žele da ulažu dodatna sredstva u kupovinu aplikacija, dobra vest je da postoji niz besplatnih aplikacija koje omogućavaju ubrzavanje videa na iPhone-u. Neke od najpopularnijih besplatnih aplikacija uključuju “Splice”, “InShot” i “Video Speeder”. Ove aplikacije su lako dostupne u App Store-u i nude različite nivoe kontrole, od osnovnih postavki brzine do naprednijih opcija kao što su dodavanje muzike i tekstualnih efekata.

Kamera aplikacija za ubrzavanje

Apple-ova standardna “Camera” aplikacija nudi opciju snimanja time-lapse videa, što je jedna vrsta ubrzanog snimka. Time-lapse režim automatski snima fotografije u određenim intervalima i kasnije ih spaja u ubrzani video. Iako ne pruža ručnu kontrolu nad brzinom video zapisa, ova metoda je izuzetno korisna za snimanje promena koje se odvijaju tokom dužeg vremenskog perioda, kao što su izlazak Sunca, cvetanje biljke ili gradnja objekta.

iMovie za ubrzavanje videa

iMovie je moćan alat koji dolazi besplatno sa svakim novim iPhone-om. Ova aplikacija omogućava različite opcije uređivanja, uključujući i ubrzavanje video materijala. Nakon što importujete video u iMovie, jednostavno možete izabrati segment koji želite da ubrzate, i primeniti efekat ubrzavanja koji možete prilagoditi po želji. Pored ubrzavanja, iMovie nudi i širok spektar drugih alata za uređivanje, kao što su dodavanje tranzicija, efekata, tekstova i muzike.

VLC kao alat za ubrzavanje

VLC je popularni multimedijalni plejer koji, pored reprodukcije širokog spektra video i audio formata, nudi i mogućnost promene brzine reprodukcije video sadržaja. Iako nije alat specijalizovan za uređivanje videa, VLC može biti koristan za onog ko želi brzo i lako promeniti brzinu snimka bez dodatnog editovanja. Ono što treba naglasiti je da VLC nije direktno dostupan kao iPhone aplikacija za uređivanje videa, već omogućava promenu brzine tokom samog gledanja videa.

Bez obzira na to da li ste početnik ili napredni korisnik, iPhone nudi alate koji mogu zadovoljiti vaše potrebe kada je reč o ubrzavanju video zapisa. Bilo da se odlučite za jednostavno time-lapse snimanje preko standardne Camera aplikacije, detaljno editovanje u iMovie-u, ili brzo prilagođavanje brzine u VLC plejeru, svaka od ovih metoda omogućava da se izrazi vaša kreativnost i unapredi video sadržaj na jedinstven način. Uz malo praktikovanja, moći ćete da kreirate profesionalno izgledajuće video zapise upravo sa vašeg iPhone-a, bez potrebe za skupim softverom ili dodatnom opremom.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu