Najbolji besplatni VPN-ovi

Želeli biste da posećujete sajtove koje vaša zemlja ne dozvoljava? Da li biste voleli da se krećete po Internetu bez da izdajete svoju IP adresu i bez da otkrivate svoju ličnost? U tom slučaju, VPN će vam pomoći. To je skraćenica za Virtuelnu privatnu mrežu, koja se koristi da bi se obezbedila anonimnost korisnika, i omogućava da se bezbedno pristupa sajtovima koji su zabranjeni u nekoj zemlji. Činjenica je da je ova tehnologija jednostavnija nego što izgleda, i u većini slučaja ne zahteva da se potroši novac. Ako želite da se uverite u to, uzmite pet minuta slobodnog vremena i pogledajte listu besplatnih VPN-ova koje sam pripremio za vas. 

Ukoliko vas zanima kako pristupiti Deep Web-u, preporučujemo vam da pročitate ovaj članak.

Šta znači VPN

VPN je skraćenica za englesku frazu “Virtual Private Network” (Virtuelna Privatna Mreža), specijalno dizajnirana da spreči neovlašćene oči da vide šta se dešava na Interentu. To se postiže kroz posebnu vrstu enkripcije koja se stvara između uređaja koji se povezuju na internet i servera koji pruža VPN uslugu. Kada se koristi za navigaciju internetom, VPN server je taj koji pregleda, a razmena informacija je šifrovana i zaštićena od neželjenih očiju.

Kao rezultat, sajtovi koje pregledate vide IP adresu VPN servera, a ne stvarnu lokaciju sa koje se pristupa. Dodatno, mnoge VPN aplikacije omogućavaju da isti princip bude primenjen na sve aplikacije koje koriste Internet, a ne samo sa pretraživanjem. Štaviše, ni provajderi internet usluga ne mogu da prate trafik generisan preko VPN-a, što znači da vaš provajder može da primeti da ste povezani na VPN ali ne i da kako ste ga koristili.

Takođe, ova tehnologija se može iskoristiti i u profesionalne svrhe jer omogućava zaposlenima da pristupaju unutrašnjim mrežama kompanije i da rade sa bilo koje lokacije unošenjem pristupnih podataka i korišćenjem VPN tunela. Zbog toga se može raditi sa domaćeg stola na internim datotekama i dokumentima kompanije, sigurno i sa šifrovanom vezom.

Kako se koristi VPN

Kako je prethodno rečeno, VPN omogućava zaštitu, šifrovanje i skrivanje saobraćaja između vas i interneta i to se sve dešava kroz virtuelni kanal između korisnika i samog VPN-a. U tu svrhu, dostupni su programi i aplikacije, tako da je potrebno pronaći VPN koji najbolje odgovara vašim potrebama, a zatim se registrovati (ako je potrebno), preuzeti program ili aplikaciju i konfigurisati ih sa svojim pristupnim podacima (ako je potrebno). Nakon toga, softver će napraviti kanal između korisnika i servera, šifrujući i zaštiteći informacije unutar njega.

Kada se uđe u VPN kanal, niko spolja ne može da vidi ili presretne saobraćaj, baš kao što se dešava sa automobilom koji ulazi u tunel. Osim toga, ni internet servisi ne mogu da vide pravu lokaciju ili IP adresu onih koji koriste VPN, već VPN. To znači da vaš menadžer ne može da zna šta se dešava unutar kanala, ali to dolazi sa cenom usporavanja. Pogledajmo sada najbolje besplatne VPN provajdere.

Najbolji besplatni VPN provajderi

Pred nego što nastavimo sa našom listom najboljih besplatnih VPN-ova, želim da vas upozorim na neke stvari. Prvo i najvažnije, korišćenje sumnjivih VPN-ova može da bude veoma rizično pošto server može da snimi podatke koji prolaze kroz njegov tunel. 

Da budemo jasani, ne postoje nikakve aktivnosti profilisanja na VPN-ovima sa naše liste, ali uvek pročitajte uslove usluga pre nego što se registrujete. Takođe, znajte da korišćenje VPN-a ne daje zaštitu od zakona – zločin je zločin čak i ako koristite VPN, a pravosudna vlast bi u slučaju istrage mogla da prati IP adrese i da kazni one koji koriste VPN. Zato, iskoristite ovu uslugu samo na legalan način. Sada kada ste upoznati sa svim važnim informacijama, saznajte koje su najbolje besplatne VPN usluge.

NordVPN

Iako nije besplatno, ne mozemo da ne spomenemo NordVPN – jedno od najpoznatijih i najčešće korišćenih VPN rešenja u svetu. Uspon NordVPN-a je zahvaljujući njegovoj visokoj bezbednosti, fleksibilnosti, lakoći korišćenja i pogodnostima.

On je kompatibilan sa svim popularnim uređajima i operativnim sistemima, pružajući korisnicima širok izbor servera širom sveta. To vam omogućava da povežete svoje pregledanje, čak i na javnim Wi-Fi mrežama, zaštitivši svoje podatke od zlonamernih ljudi i Internet provajdera.

NordVPN je dostupan u nekoliko planova, svaki sa garancijom povrata novca od 30 dana. 

Najpovoljniji plan je 2 ili 3-godišnji plan, ponuđen po ceni manjoj od 3 €/mesec, koji se fakturiše godišnje. Alternativno, postoje dvogodišnji plan od 2,97 €/mesečno, jednogodišnji plan od 3,93 €/mesečno i 1-mesečni plan od 9,56 €. Tokom promotivnih perioda, u cenu mogu biti uključeni dodaci, kao što je NordPass menadžer lozinki.

Kako bi počeli da koristite NordVPN, potrebno je da se povežete sa zvaničnom web stranicom usluge, izaberete plan i kreirate nalog. Zatim, instalirajte zvanični NordVPN klijent, vezan za odgovarajući operativni sistem (Windows, macOS, Linux, Android, iOS/iPadOS, Smart TV Android TV, Raspberri Pi, NAS, ruteri, itd.). Nakon instalacije, sve što treba da uradite je da se prijavite na svoj nalog, odaberete server na koji ćete se povezati i počnete da pregledate. Kada završite sa pregledanjem, ponovo otvorite NordVPN i prekinite vezu.

Surfshark

Još jedna VPN usluga kojoj bi trebalo da obratite pažnju je Surfshark, koji vam omogućava da pregledate internet bezbedno pomoću napredne enkripcije (što čini nemogućim da se presretne za zlonamernu nameru) i koristite preko 1040 servera u više od 61 zemalja. Surfshark se može koristiti za izbegavanje geografskih ograničenja, cenzure i pristupa stranim katalogima servisa za strimovanje. Takođe, postoje napredne funkcije koje vam omogućavaju da prilagodite funkcionisanje servisa na 360 stepeni: Bela lista za izdvajanje programa koji ne mogu da koriste VPN; CleanWeb za zaštitu od zlonamernog softvera i drugog štetnog / dosadnog sadržaja na mreži i Kill Switch da automatski onemogući internet vezu ako prekinete vezu sa VPN-om.

Aplikacija Surfshark je dostupna za Windows, macOS i Linux na računarima (u vidu proširenja za Chrome i Firefox pretraživače), Android i iOS/iPadOS na mobilnim uređajima, Amazon Fire TV Stick, Smart TV, Apple TV, PlayStation, Ksbok i druge uređaje koji ne podržavaju direktno podešavanje VPN-a preko Surfshark-ovog inteligentnog DNS sistema. Ne postoje ograničenja za upotrebu sa više uređaja istovremeno.

Što se tiče cene, najpovoljniji Surfshark plan je 24-mesečni plan od 1,79 € mesečno sa naplatom na svaka 24 meseca; postoje i 12-mesečni plan od 4,99 € mesečno sa godišnjom naplatom i 1-mesečni plan od 9,89 €; oba se nude sa garancijom povraćaja novca u trajanju od 30 dana.

Ako želite da instalirate Surfshark na svoj računar, prvo se ulogujte na zvaničnu web stranicu, kliknite na dugme Kupi odmah , izaberite plan za koji se želite pretplatiti i platite kreditnom karticom, PayPal-om, Google Pay-om, Amazon Pay-om ili kriptovalutom. Zatim preuzmite program za Windows ili macOS i instalirajte ga: na Windows-u samo pokrenite dobijenu .exe datoteku i kliknite na dugme Da; na macOS-u koristite Mac App Store ili .dmg paket.

Međutim, da biste instalirali Surfshark na pametne telefone i tablete, otvorite aplikaciju na prodavnici vašeg uređaja (pomoću linkova koje smo već pomenuli) i pritisnite dugme Instaliraj / Preuzmi . Na iOS/iPadOS-u, možda ćete morati da potvrdite svoj identitet koristeći Face ID, Touch ID ili Apple ID lozinku.

Nakon instalacije aplikacije na vaš uređaj, samo je potrebno da je pokrenete, odaberete da li ćete kreirati novi nalog ili se prijaviti na postojeći nalog i pritisnete dugme Poveži se da se povežete sa najbržim VPN serverom. Ako želite, možete da odlutite na odeljak Lokacije i da izaberete server na koji ćete se povezati „ručno“. Kada završite sesiju pregledanja, pritisnite dugme Prekini vezu da prekinete vezu sa VPN-om.

Privado VPN

PrivadoVPN je jedan od najkvalitetnijih besplatnih servisa na današnjem tržištu. Firma sa sjedištem u Švajcarskoj omogućava 10 GB slobodnog saobraćaja mesečno bez reklama ili ograničenja brzine, što obezbeđuje maksimalnu zaštitu privatnosti – nikakvi podaci o pregledanju neće biti beleženi. Njihovi najbolji zakoni o zaštiti podataka na svetu čine ga idealnim izborom.

Glavna prednost PrivadoVPN-a jeste njegova čvrsta infrastruktura sa serverima koje direktno kontroliše kompanija, pokrivajući preko 47 zemalja, sa 8 zemalja i 12 servera dostupnih u besplatnom planu.

Koristeći PrivadoVPN, korisnici su bezbedno osigurani prilikom onlajn pretraživanja, zatim pristupanju međunarodnim katalozima glavnih usluga striminga (u skladu sa odgovarajućim uslovima korišćenja) i prenosu fajlova bezbedno i brzo preko P2P mreža. Za one koji žele još više, tu je Premium plan, koji omogućava 10 istovremenih veza i dodatna podešavanja, kao što je SOCKS5 proksi za ubrzavanje transfera. Tu je i 24/7 korisnička podrška sa namenskim timom stručnjaka dostupna putem ćaskanja i e-pošte.

PrivadoVPN je dostupan kao aplikacija za Windows, Android, macOS, iOS/iPadOS, Fire TV Stick i Android TV, a instalacija je jednostavna, bez komplikovane konfiguracije. Kada se uspostavi veza sa VPN-om, vaša IP adresa će biti geolocirana u odabranoj zemlji, što omogućava brzo i bezbedno pretraživanje, prevazilaženje cenzure i regionalnih ograničenja, pristupanje stranim katalozima, prenos i preuzimanje datoteka, igranje visokih performansi itd. Kako je podržano najnaprednije šifrovanje, poput OpenVPN, IKEv2 i WireGuard, privatnost je zagarantovana.

Premium planovi su dostupni u mesečnoj (od 7,99 € mesečno) i godišnjoj (59,88 € godišnje) verziji sa 30-dnevnom garancijom povrata novca i mogućnosti plaćanja putem PayPal-a, kreditne kartice, SEPA, iDeal-a ili kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, DAI, Litecoin, Dogecoin, Bitcoin Cash i USD Coin).

Atlas VPN

Atlas VPN predstavlja visokokvalitetnu VPN uslugu koja se izdvaja po svojoj besplatnoj ponudi. Ona sadrži besplatan osnovni plan koji korisnicima omogućava zaštitu veze bez potrebe za izdvajanjem novca za niz uređaja: PC/Mac, pametni telefoni i tableti, Android TV televizori, Amazon Fire TV Stick/Cube, itd. Ako želite da imate neograničen pristup sa više uređaja u isto vreme i mnogo zanimljivih dodatnih funkcija, postoje plaćeni planovi koji će odgovarati svim budžetima. 

Atlas VPN je osnovan 2019. godine a danas je deo Nord Security-a, ali nastavlja da radi nezavisno. Kao i svaka VPN usluga koja poštuje sebe, omogućava zaštitu od cenzure i regionalnih ograničenja, pristup stranim katalozima servisa za strimovanje i štiti korisničke podatke čak i kada se koriste nesigurne mreže (npr. javne WiFi mreže). Ovo je omogućilo preko 750 servera na preko 44 lokacije širom sveta (SAD, UK, Japan, Kanada, Nemačka, itd.) i korišćenje naprednih tehnologija šifrovanja, kao što su AES-256 i ChaCha20-Poly1305. 

Pored toga, Atlas VPN nudi i MultiHop+ servere koji biraju servere za slučajni izlaz dok korisnici pretražuju, SafeSwap servere koji rotiraju različite IP adrese zadržavajući uvek istu lokaciju tokom pregledanja i optimizovane servere za strimovanje multimedijalnog sadržaja. Što se tiče P2P (peer-to-peer), svi Atlas VPN serveri dozvoljavaju ovu vrstu aktivnosti bez ikakvih problema.

Tu su još i blokiranje tragača, nadgledanje kršenja podataka, Atlas VPN privatni DNS serveri (da bi se osigurala veća zaštita na nekoliko uređaja na kojima postoji servisna aplikacija) i 24/7 pomoć dostupna putem ćaskanja ili e-poštom. Atlas VPN ima veoma restriktivnu politiku o zabrani evidencije, tako da niko ne može da prati podatke o pregledanju korisnika.

Korisnici mogu preuzeti Atlas VPN besplatno putem zvaničnog sajta. Registracija i pristup odvijaju se preko sistema naloga bez lozinke. Korisnici treba da unesu svoju adresu e-pošte i dobiće bezbednu vezu za prijavu. Korišćenje aplikacije je veoma jednostavno: izbor servera na koji se želi povezati i klik na dugme za povezivanje. Tu je i funkcija Kill Switch koja blokira vezu i sprečava neželjeno izlaganje podataka u slučaju iznenadnog pada veze sa VPN-om.

Atlas VPN je dostupan u mesečnoj, godišnjoj ili dvogodišnjoj verziji. Najjeftiniji plan je dvogodišnji plan koji omogućava pristup svim funkcijama usluge za samo 1,81 € mesečno uz 30-dnevnu garanciju povrata novca. Plaćanje je moguće kreditnom/debitnom karticom (uključujući pripejd kartice), PayPal-om, Google Pay-om i čak kriptovalutama. Tu je i sistem poziva zahvaljujući kojem je moguće dobiti 7 dana besplatnog Atlas VPN-a za svakog prijatelja kojeg registrujete na službi.

AdGuard VPN

AdGuard VPN je, shodno listi najboljih besplatnih VPN-ova, veoma cenjen zbog svojih 10 godina aktivnosti, pružajući najviši nivo privatnosti uz korišćenje naprednih tehnologija šifrovanja (AES-256). Ovaj servis je dostupan na računarima, pametnim telefonima i tabletima, a instaliranje je jednostavno – samo napravite besplatan nalog, izaberite server na koji ćete se povezati i pritisnite dugme. AdGuard VPN možete koristiti preko zvanične aplikacije za Android, iOS/iPadOS, Windows i macOS ili instaliranjem AdGuard VPN ekstenzije za pregledače Chrome, Firefox i Edge.

Kada se povežete na AdGuard VPN, možete se zaštititi od praćenja provajdera, zlonamernih i samih VPN menadžera koji štite vašu privatnost i ne prikupljaju osetljive podatke. Osim toga, možete zaobići cenzuru i regionalna ograničenja, pristupiti stranim katalozima striming servisa, ostvariti popuste na proizvode/usluge koji možda koštaju manje za one koji se povezuju iz zemlje koja nije njihova i drugo. Tu je i mogućnost da precizno odaberete lokacije na kojima ćete aktivirati VPN, ostavljajući ga deaktiviranim za druge sajtove.

AdGuard VPN je dostupan potpuno besplatno uz brzine pretraživanja do 20 Mbps, do 3 GB saobraćaja mesečno i do 2 uređaja istovremeno. Ukoliko želite više, možete da pređete na plaćene planove koji donose do 10 uređaja koji se mogu povezati istovremeno, nude više servera za povezivanje i nemaju ograničenja saobraćaja ili brzine. Usluga je dostupna po ceni od nekoliko kafa mesečno, a tu je i 30-dnevna garancija povrata novca! Korišćenje AdGuard VPN-a je jednostavno: kada preuzmete aplikaciju ili ekstenziju, samo je pokrenite, prihvatite uslove korišćenja i kreirajte svoj nalog, koristeći Apple, Google ili Facebook. Kada se prijavite, možete kliknuti na dugme Poveži se da biste se automatski povezali sa najbržim serverom ili se pomeriti kroz listu servera dostupno na dnu. Takođe, u meniju podešavanja je moguće podesiti izuzetke, DNS-ove, pristupiti partnerskom programu, koji omogućava besplatno dobijanje Giga VPN saobraćaja pozivanjem prijatelja. 

AdGuard VPN je odličan servis za zaštitu vaše onlajn bezbednosti i privatnosti na svim uređajima, a sve to bez ikakvih troškova ili sa popustom do 80% na dvogodišnji ili 67% na jednogodišnji plan.

Express VPN

Sa vise od 90 brzih servera, aplikacijama kompatibilnim sa svim vrstama uredjaja, kao sto su racunari, pametni telefoni i tableti, Express VPN je jedan od VPN servisa koje bi trebalo razmotriti. Cene su pristupacne, a nudi se i 30-dnevna garancija za povracaj novca.

Opera VPN

Opera VPN je najbolji primer besplatnog VPN-a, koji je integrisan direktno u poznat pretraživač za surfovanje internetom.Međutim, nije to strukturirana usluga, a najbolji protok nije zagarantovan i nema mogućnosti izbora lokacije iz koje će se simulirati veza. Opera VPN je odličan izbor ako želite da sakrijete svoju IP adresu prilikom pregledanja interneta, kao i u slučaju da želite da pristupite sajtovima koji su blokirani u vašoj zemlji. Ovaj VPN je dodatak za surfovanje i nema nikakvih drugih zaštitnih funkcija.

Da biste aktivirali Opera VPN, morate preuzeti program sa web stranice i instalirati ga, koristeći “Prihvati i instaliraj” dugme u slučaju Windows i prevlačenje ikonice u fasciklu Applications na Mac računaru. Nakon toga, ulogujte se u Opera, pritisnite dugme sa crvenim O u gornjem desnom uglu, odaberite stavku Podešavanja, pronađite stavku Poverljivost & sigurnost na levoj strani i aktivirajte VPN okvir.

Kada završite pregledanje interneta, ponovite proceduru i opozovite izbor u polju za potvrdu Aktiviraj VPN da deaktivirate uslugu.

Betternet

Iako usluga detekcije zlonamernog softvera Betterneta nije najbolja, odlučili smo da ga uvrstimo među najbolje besplatne VPN-ove jer je, zapravo, odlična usluga koja se može koristiti besplatno 7 dana. Međutim, po isteku probnog perioda je potrebno se pretplatiti po ceni od 11,99 USD mesečno. 

Ovaj VPN se ne ograničava na podatke i uređaje, a brzina veze je prilično dobra, a postoje i nekoliko lokacija sa kojih se može simultano konektovati. 

Betternet je dostupan na Windows računarima, kao i kao proširenje za Google Chrome i Firefox pretraživače, a takođe i na Android i iOS platformama. Instalacija je laka i jednostavna, a za korišćenje VPN-a ne morate da se registrujete. Jedina mana je što se pri svakoj vezi prikazuje mali oglas, ali je to prihvatljiv kompromis za besplatno korišćenje. 

Preporučujemo vam da budete obazrivni dok koristite Betternet i da ne posećujete sajtove koje sumnjive sumnjive i da imate dobar antivirus.

TunnelBear

TunnelBear se može podičiti titulom jednog od najboljih VPN servisa, koji garantuje privatnost korisnika koji se oslone na njega. Pored toga, može da sakrije podatke vezane za pretraživanje Interneta, koristeći ekstenziju za Google Chrome, kao i sve Internet komunikacije među uređajima i serverima, putem programa za Windows i macOS, kao i Android i iOS aplikacija. Da bi se instalirao TunnelBear na Windows i macOS sisteme, potrebno je da se preuzme instalaciona datoteka sa zvanične stranice, da se dva puta klikne na nju i, ako se koristi Windows, pritisne dugme Slažem se, nakon čega se prati uputstva na ekranu da bi se pristupilo VPN-u. U slučaju macOS-a, potrebno je da se ikona prebaci u fasciklu “Applications”. Što se tiče Google Chrome-a, potrebno je da se ode na stranicu Chrome web prodavnice posvećenu TunnelBear-u i pritisne dugme “Dodaj”. Kada je reč o Android-u i iOS-u, potrebno je da se preuzme aplikacija iz odgovarajuće prodavnice.

TunnelBear nudi potpuno besplatni režim korišćenja, kroz koji se može uživati u 500 MB saobraćaja mesečno, koji se dobija jednostavnom registracijom na njihovoj stranici. Potrebno je samo da se unesu ispravna e-mail adresa i lozinka, pritisne dugme “Kreiraj nalog” i slede uputstva za potvrdu registracije. Ukoliko se želi da se uloži novac u bezbednost, mogu se koristiti pretplatničke usluge, koje koštaju oko 10 USD mesečno ili 60 USD godišnje.

Avira Phantom VPN

Sigurno je da ste čuli za Avira Phantom VPN, antivirus za računare i ne, koji nudi isti proizvođač. Ova usluga poseduje stabilne servere i obezbeđuje pristup Internet uslugama širom sveta korišćenjem IP adresa. Program za Windows i macOS, kao i aplikacije za Android i iOS možete preuzeti sa njihove stranice. Ova usluga ne štiti samo pretraživače, već i čitav protok podataka između uređaja i Interneta, pa čak i više uređaja istovremeno. Instalacija Avira Phantom VPN-a na računare traje nekoliko minuta, a samo treba da se registrujete za Avira usluge da bi ste imali 500 MB besplatnog saobraćaja mesečno. Alternativno, možete koristiti PRO verziju mesec dana bez ograničenja podataka, a zatim se nastaviti sa plaćenom pretplatom od 7,95 € mesečno.

Windscribe

Windscribe je jedan od najboljih besplatnih VPN-ova na tržištu danas. Poseduje programe i aplikacije za različite platforme: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, ekstenzije za pretraživače Chrome, Firefox i Opera, kao i aplikacije za Amazon FireTV, Nvidia Shield, dodatke za DD- VRT i Tomato za rutere i generatore konfiguracije za OpenVPN, IKEv2 i SOCKS5; sve možete preuzeti sa web stranice.

Ako želite da iskoristite Windscribe na vašem računaru, potrebno je da otvorite stranicu za preuzimanje programa i kliknete na ikonu za odgovarajući operativni sistem (npr. Windows ). Nakon toga, dovoljno je da čekate da se datoteka preuzme i da je pokrenete dvostrukim klikom. Na Windows-u je neophodno pritisnuti dugme Da i OK , potom potvrditi izbor u polju za potvrdu  Prihvatam uslove ugovora o licenci i konačno dovršiti podešavanje dvaput pritiskom na dugme Dalje , a zatim  Završi .

Kada je reč o macOS-u, posle preuzimanja Windscribe-a na računar, potrebno je da se datoteka prevuče u fasciklu Applications na Mac-u i da se program pokrene dvostrukim klikom. Što se tiče Androida i iOS-a, jednostavno je da se aplikacija instalira preko prodavnice uređaja.

Besplatna  verzija Windscribe-a, dobijena nakon registracije pritiskom na plavo  dugme Koristi besplatno , omogućava da se iskoriste prednosti od  10 GB mesečnog saobraćaja i da se povežete sa više uređaja istovremeno, ali postoje ograničenja – kao i na podatke – samo o lokacijama sa kojih se pristupa (neke su dostupne samo i isključivo korisnicima koji plaćaju). Iako je generalno kvalitet usluge dobar i brzina pretraživanja, uprkos besplatnoj prirodi saobraćaja podataka, dosta prihvatljiva, da biste se rešili zabluda saobraćaja i lokacije, morate da se prijavite za Pro pretplatu. Ovo nije skupo: košta  4,50 dolara mesečno ili  45 dolara godišnje.

Hide Me

Još jedan odličan besplatan VPN servis je Hide Me, koji ima servere u 22 zemlje, pružajući prednosti od 22 različitih lokacija. Brzina veze je više nego zadovoljavajuća, saobraćaj je šifrovan i na globalnom nivou (ne samo za pregledač), a postoje aplikacije za Windows, macOS, Linux, Android i iOS. Da bi ste preuzeli Hide Me, pronađite stranicu za preuzimanje koja je najpogodnija za vaš operativni sistem, pa zatim odaberite plavo dugme “odmah preuzmite”. Nakon toga, završite instaliranje i dovršite postavke.

Besplatna verzija Hide Me-a takođe nudi 2GB mesečnog saobraćaja nakon registracije, i garantuje privatnost, sigurnost i ne čuvanje evidencija o aktivnostima korisnika. Da bi se uklonio ograničenje podataka, potrebno je se prijaviti za uslugu koja počinje od 4,99 USD mesečno.

Google One VPN

Da li ste čuli za Google One VPN? Google takođe pruža VPN uslugu, ako ste pretplatili plan za skladištenje u oblaku sa 2TB prostora, možete iskoristiti prednosti Google VPN-a. To će vam obezbediti privatnost i zaštitu podataka o vezi, mada nećete moći da sakrijete svoju geografsku lokaciju. Ako ste se upoznali sa konceptom VPN-a i znate koje potrebe imate, možete da izaberete među raznim besplatnim VPN uslugama.

Mozilla VPN

Mozilla, programer pretraživača Firefoxa, takođe pruža i svoju VPN uslugu. Govorimo o Mozilla VPN-u, dostupnom za Windowse, Mac računare, pametne telefone i tablete. Ova usluga nudi šifrovanje na nivou uređaja, bez limita za saobraćaj, i ima preko 400 servera u 30 zemalja za povezivanje, što omogućava da se do pet uređaja poveže istovremeno. Troškovi usluge su 4,99 € mesečno na godišnji obračun, 6,99 € mesečno na polugodišnji obračun, ili 9,99 € mesečno. 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu