Kako izbrisati poruke na Messengeru

Kako izbrisati poruke na Messengeru

Društvene mreže i aplikacije za komunikaciju danas igraju ključnu ulogu u svakodnevnoj razmeni informacija. Facebook Messenger je jedna od najpopularnijih platformi za instant poruke, koja milionima korisnika omogućava da se konektuju, dele sadržaje i komuniciraju u realnom vremenu. Ipak, povremeno se može javiti potreba da iz različitih razloga izbrišemo neke od poslatih ili primljenih poruka. U ovom članku, detaljno ćemo objasniti kako to možete učiniti koristeći različite metode i uređaje.

Kako izbrisati poruke na Messengeru sa mobilnog telefona

Brisanje poruka na Facebook Messengeru preko mobilnog telefona je relativno jednostavan proces. Prvo što treba da uradite je da otvorite aplikaciju Messenger na svom mobilnom uređaju. Nakon toga, pronađite konverzaciju iz koje želite da izbrišete poruke. Držanje prsta na željenoj poruci otvoriće meni sa opcijama, među kojima je i opcija “Izbriši”. Odabirom te opcije, poruka će biti izbrisana iz vašeg uređaja, ali treba imati na umu da će ona i dalje ostati vidljiva drugoj strani koja je poruku primila, osim ako nije izbrisana i sa tog kraja.

Kako izbrisati poslate i primljene poruke na Facebook Messengeru

Facebook Messenger omogućava brisanje kako poslatih tako i primljenih poruka iz konverzacija. Ovaj postupak je sličan brisanju pojedinačnih poruka, samo što ovde imate dodatnu mogućnost selektovanja više poruka istovremeno. Nakon što ste otvorili konverzaciju, pritisnite i držite bilo koju poruku da bi se pojavila opcija za selektovanje. Zatim možete dodati više poruka koje želite da izbrišete, i izabrati opciju “Izbriši” koja će se pojaviti na dnu ekrana ili u meniju. Treba napomenuti da ovo neće izbrisati poruke sa servera Facebook-a, niti sa uređaja druge strane, već će ih samo ukloniti iz vašeg pregleda razgovora.

Kako trajno izbrisati sve poruke na Messengeru

Ako želite da trajno uklonite sve poruke iz nekog razgovora, to je takođe moguće uraditi. Ova opcija je korisna ako želite da očistite svoju istoriju konverzacija ili iz nekog razloga ne želite da sačuvate tragove komunikacije. Kada odete u konverzaciju, pronađite opciju “Više akcija” ili “Detalji konverzacije”, gde ćete među opcijama videti “Izbriši konverzaciju”. Kada potvrdite svoj izbor, celokupna konverzacija će biti izbrisana sa vašeg uređaja, ali ponovo, to ne znači da će biti izbrisana sa uređaja druge osobe ili sa Facebook servera.

Kako izbrisati poruke na Messengeru prije nego što budu pročitane

Novija nadogradnja Messenger aplikacije donela je mogućnost da se poruka izbriše ne samo sa vašeg chat prozora već i sa chat prozora primaoca, i to pre nego što primaoca pročita poruku. Da biste to postigli, potrebno je odabrati poruku koju želite da izbrišete, kliknuti na “Više” opcije i odabrati “Izbriši za sve”. Poruka će tada biti uklonjena iz oba četa, ali postoji vremenski rok u kojem je to moguće uraditi, obično 10 minuta od slanja poruke. Nakon tog perioda, možete izbrisati poruku samo za sebe.

Kako lako izbrisati poruke na Messengeru

Za lakše brisanje poruka na Messengeru, korisno je znati nekoliko trikova i prečica. Na primer, na mobilnim uređajima obično postoji mogućnost brzog uvlačenja prstom po poruci (swipe to delete) koja će otvoriti opcije za brisanje. Takođe, korišćenjem desktop verzije Facebooka ili Messenger for Web, brisanje poruka može biti još brže i efikasnije. Dok ste na računaru, kliknite desnim tasterom miša na poruku i odmah će vam se prikazati opcija za brisanje, što olakšava čišćenje većeg broja poruka odjednom bez potrebe za dugim pritiskanjem kao na mobilnim uređajima.

Brisanje poruka na Messengeru je funkcija koju svaki korisnik povremeno treba, bilo da je reč o greškama u slanju, privatnosti ili jednostavno čišćenju prostora za ćaskanje. Kroz različite opcije koje smo izložili, od brisanja pojedinačnih ili više poruka, preko celih konverzacija do uklanjanja neželjenih poruka pre nego što su pročitane, Messenger nudi prilično fleksibilne opcije za upravljanje vašim porukama. Ipak, važno je imati na umu da brisanje poruka sa

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu