Kako preuzeti LockDown Browser

Kako preuzeti LockDown Browser

LockDown Browser je specijalizovani web pregledač dizajniran za polaganje online testova u kontrolisanom okruženju. Primarni fokus mu je sprečavanje varanja tokom online ispitivanja, blokirajući mogućnost korišćenja drugih aplikacija, kopiranja, pretrage interneta, i slanja printscreenova. Korišćen je u obrazovnim institucijama širom sveta i ključan je alat za održavanje akademskog integriteta. U ovom vodiču, proći ćemo kroz proces preuzimanja i instalacije LockDown Browser-a, kao i upute kako ga bezbedno koristiti na različitim uređajima.

Minimalni zahtevi i kompatibilni uređaji

Pre nego što preuzmete LockDown Browser, važno je da se uverite da vaš računar ispunjava minimalne tehničke zahteve za instalaciju i korišćenje ovog pregledača. LockDown Browser je kompatibilan sa nekoliko operativnih sistema, uključujući Windows, macOS, i iOS za iPad. Za Windows sistema, neophodno je imati Windows 10 ili noviji, dok Mac korisnici moraju imati macOS X 10.10 ili kasniju verziju. U slučaju iPada, potrebno je imati verziju iOS 11 ili noviju. Treba napomenuti da LockDown Browser trenutno nije dostupan za Android uređaje ili Chromebook.

Preuzimanje LockDown Browser-a za PC

Za preuzimanje LockDown Browser-a na Windows PC, potrebno je posetiti zvaničnu stranicu respondus.com i pronaći sekciju posvećenu LockDown Browser-u. Prilikom preuzimanja važno je pratiti upute i odabrati odgovarajuću verziju softvera za vašu instituciju, pošto neke škole i univerziteti koriste prilagođene verzije. Nakon preuzimanja, pratite upute za instalaciju korak po korak kako biste uspešno instalirali LockDown Browser na vašem računaru.

Preuzimanje LockDown Browser-a za Mac

Proces preuzimanja LockDown Browser-a za Mac računare je sličan onom za PC. I ovde je potrebno posetiti zvaničnu stranicu i potražiti Mac verziju LockDown Browser-a. Nakon preuzimanja, otvorite preuzetu datoteku i sledite upute za instalaciju kako biste se uverili da je sve pravilno postavljeno. Na Mac računarima, LockDown Browser se obično instalira u folder Applications, nakon čega je spreman za upotrebu.

Preuzimanje LockDown Browser-a za iPad

LockDown Browser je takođe dostupan kao aplikacija za iPad, koja se može preuzeti direktno sa Apple App Store-a. Ova verzija pregledača je posebno dizajnirana za mobilne uređaje i pruža slično iskustvo korišćenja kao i desktop verzije. Proces instalacije je jednostavan: pronađite aplikaciju u App Store-u, preuzmite je i pratite standardne korake za instalaciju iOS aplikacija.

Kako bezbedno koristiti LockDown Browser

Sigurna upotreba LockDown Browser-a podrazumeva nekoliko ključnih koraka. Najpre, uverite se da su sve druge aplikacije zatvorene pre pokretanja LockDown Browser-a kako bi se izbegli potencijalni konflikti softvera. Ne preporučuje se upotreba dodatnog monitoring softvera jer to može dovesti do problema prilikom polaganja ispita. Pored toga, važno je redovno ažurirati LockDown Browser kako biste se osigurali da koristite najnoviju verziju sa svim potrebnim sigurnosnim ispravkama. Redovno pregledajte podešavanja privatnosti i bezbednosti na vašem uređaju kako biste sprečili neautorizovani pristup i osigurali se za vreme polaganja ispita.

Dodatne napomene

LockDown Browser često koristi sistem za nadzor koji se zove Respondus Monitor. Ovaj sistem koristi veb kameru uređaja za snimanje ispitanika tokom polaganja ispita i zahteva stalnu internet konekciju. Potrebno je slediti upute vaše obrazovne institucije kada je u pitanju postavljanje i korišćenje Respondus Monitora u kombinaciji sa LockDown Browser-om.

Zaključno, LockDown Browser je alat koji obezbeđuje pouzdanu zaštitu tokom online ispita, sprečavajući pokušaje prepisivanja i nečasnog ponašanja. Pravilnim preuzimanjem i instalacijom, kao i pažljivim praćenjem uputstava za korišćenje, studenti i edukatori mogu biti sigurni u svoj akademski integritet. S obzirom na to da se edukacija i testiranje sve više premeštaju u digitalni prostor, LockDown Browser će ostati neophodan alat u obrazovanju.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu