Kako uskladiti prikaz ekrana Android uređaja na pametnom televizoru

Kako uskladiti prikaz ekrana Android uređaja na pametnom televizoru

U eri digitalne tehnologije, gotovo svakodnevno koristimo pametne uređaje, poput mobilnih telefona i pametnih televizora. S obzirom na to da se sadržaj često prenosi sa jednog uređaja na drugi, jedna od željenih funkcija je i mogućnost usklađivanja prikaza ekrana Android uređaja sa pametnim televizorom. U ovom članku otkrićemo kako to učiniti koristeći različite metode i uređaje, tako da u svakoj situaciji možemo uživati u gledanju omiljenog sadržaja na većem ekranu.

Kako uskladiti prikaz ekrana Android uređaja na LG pametnom televizoru

LG pametni televizori dolaze sa ugrađenom funkcijom koja omogućava deljenje ekrana vašeg Android uređaja na televizoru. Ova funkcija se može zvati Screen Share, Smart Share ili slično, u zavisnosti od modela televizora. Da biste uskladili ekran, vaš LG TV treba da ima Wi-Fi veza i da bude na istoj mreži sa vašim Android uređajem. Na vašem Android uređaju potražite opciju “Cast” ili “Screen mirroring” u podešavanjima za povezivanje. Nakon odabira LG TV-a sa liste dostupnih uređaja, ekran vašeg Androida bi trebao da se pojavi na televizoru.

Kako uskladiti prikaz ekrana Android uređaja na Samsung pametnom televizoru

Samsung pametni televizori isto tako imaju sposobnost uskladiti ekran Android uređaja korišćenjem tehnologije koja se naziva Smart View. Da biste to postigli, obezbedite da su i vaš Samsung televizor i Android uređaj povezani na istu Wi-Fi mrežu. Na vašem Android uređaju pretražite funkciju “Smart View”, “Quick Connect” ili “Screen mirroring”, zavisno od verzije operativnog sistema, i izaberite Samsung TV sa liste. Potom pratite uputstva na ekranu oba uređaja da uspostavite konekciju.

Kako uskladiti prikaz ekrana Android uređaja na televizoru putem Chromecasta

Chromecast je Googlovo rešenje za streaming sadržaja i dijeljenje ekrana sa Android uređaja na televizor. Priključite Chromecast uređaj u HDMI port televizora i postarajte se da su Chromecast i Android uređaj povezani na istu Wi-Fi mrežu. Otvorite aplikaciju koja podržava Chromecast, poput YouTube-a ili Netflix-a, i potražite ikonicu za emitovanje. Takođe, možete da koristite opciju “Cast” iz Google Home aplikacije da uskladite celi ekran vašeg Android uređaja.

Kako uskladiti prikaz ekrana Android uređaja na televizoru putem kabla

Nekada je najpouzdanija opcija uskladiti ekran Android uređaja sa televizorom korišćenjem kabla. Ovo se može postići pomoću HDMI adaptera koji je kompatibilan sa vašim uređajem. Većina Android uređaja podržava MHL ili Slimport standard, koji omogućava konekciju sa HDMI ulazom na televizoru. Proverite specifikacije vašeg Android uređaja i nabavite odgovarajući adapter. Nakon toga, povežite uređaje i ručno izaberite odgovarajući HDMI izlaz na televizoru. Vaš ekran bi trebao biti odmah usklađen.

Adapter HDMI/MHL

Ukoliko koristite adapter HDMI/MHL, važno je imati na umu da MHL (Mobile High-Definition Link) omogućava ne samo prenos slike i zvuka visokog kvaliteta, već i napajanje vašeg Android uređaja dok je povezan sa televizorom. Potrebno je samo da MHL adapter priključite na televizor i koristite standardni USB kabl da spojite Android uređaj i adapter. Većina novijih Android uređaja podržava MHL, ali ipak prethodno proverite kompatibilnost vašeg modela.

Bez obzira na to koje rešenje odaberete, bitno je da se prethodno informišete o specifikacijama i mogućnostima kako vašeg Android uređaja, tako i pametnog televizora. Korišćenjem gore navedenih metoda, svakako možete postići željenu konekciju i uživati u svom omiljenom sadržaju na velikom ekranu.

Usklađivanje prikaza ekrana Android uređaja sa pametnim televizorom danas je jednostavno zahvaljujući različitim metodama i tehnologijama. Bez obzira da li preferirate bežičnu konekciju ili korišćenje kabla, moguće je podeliti sadržaj sa vašeg mobilnog telefona ili tableta i uživati u filmovima, igrama i aplikacijama na daleko većem ekranu. Ovaj vodič pružio je uvid u neke od najpopularnijih

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu