Kako preneti aplikaciju sa jednog telefona na drugi

Kada kupujemo novi telefon ili želimo da zamenimo postojeći, najbitnija stvar je kako preneti sve podatke sa starog uređaja na novi. Međutim, prenos aplikacija je poseban izazov jer ne možemo jednostavno prekopirati datoteke kao što to možemo sa fotografijama ili muzikom. U ovom članku ćemo vam objasniti kako da bezbolno prenesete aplikacije sa jednog na drugi telefon bez izgubljenih podataka i podešavanja.

Prebacivanje aplikacija sa jednog Android telefona na drugi putem Bluetooth-a

Prebacivanje aplikacija sa jednog Android telefona na drugi putem Bluetooth-a je jednostavan proces koji ne zahteva posebna znanja ili tehničke veštine. Ova opcija je korisna ukoliko želite da prebacite određene aplikacije sa starog telefona na novi, bez potrebe da ih ponovo preuzimate sa Google Play prodavnice.

Prva stvar koju treba uraditi je da uparite dva Android uređaja preko Bluetooth-a. Ovo se obično radi tako što se na oba uređaja uključi Bluetooth opcija i pristupi meniju za uparivanje uređaja. Nakon uparivanja, otvorite podešavanja aplikacija na starom uređaju i pronađite aplikacije koje želite da prebacite. Zatim izaberite opciju ‘deljenje’ i izaberite Bluetooth kao opciju za prenos. Na novom uređaju, takođe izaberite Bluetooth kao opciju za prijem i prihvatite aplikaciju koja dolazi.

Ovaj postupak može trajati nekoliko minuta, u zavisnosti od veličine aplikacije koju prebacujete i kvaliteta Bluetooth veze. Međutim, once overwriting process is successful. možete koristite aplikaciju na novom uređaju kao na starom.

Prebacivanje aplikacija sa jednog Android telefona na drugi putem Bluetooth-a može biti brzo i bezbolno iskustvo ukoliko pratite ove jednostavne korake.

Prenos aplikacija sa jedne platforme na drugu pomoću TrebleShot aplikacije

TrebleShot je besplatna aplikacija otvorenog koda koja omogućava jednostavan i brz prenos fajlova i aplikacija sa jedne pametne platforme na drugu. To je vrlo korisno za korisnike koji žele da prebace aplikaciju sa jednog operativnog sistema na drugi.

Koristeći TrebleShot aplikaciju, možete preneti velike fajlove, aplikacije, muziku, video snimke, fotografije i druge vrste sadržaja sa jednog uređaja na drugi bez potrebe za USB kablom ili bilo kojim drugim fizičkim kablom. Dovoljno je da oba uređaja budu povezana na isti WiFi ili istu mrežu kako bi prenos bio moguć bez ikakvih problema.

Aplikacija podržava sve popularne platforme, kao što su Android, iOS i Windows, tako da možete jednostavno preneti fajlove sa jednog uređaja na drugi bez ograničenja. Takođe, možete lako preneti aplikacije koje su kompatibilne sa operativnim sistemom koji koristite, bez obzira na to da li se radi o Androidu ili iOS-u.

TrebleShot aplikacija takođe podržava brzo prenošenje velikih fajlova, tako da ne morate brinuti o vremenu koje će biti potrebno za prenos. Ova aplikacija je izuzetno korisna za sve one koji žele da sačuvaju dragocene uspomene, fotografije, video snimke, zvučne datoteke i druge lične datoteke, ali i da prebace aplikacije sa jednog uređaja na drugi.

Sinhronizacija iPhone aplikacija između dva uređaja putem iCloud-a

Jedan od najboljih načina da se osigura da su sve iPhone aplikacije sinhronizovane između dva uređaja jeste korišćenjem iCloud-a. ICloud je Apple-ov cloud servis koji vam omogućava da prebacite podatke, aplikacije i druge informacije između različitih Apple uređaja. Da biste iskoristili ovu uslugu, morate imati aktiviranu iCloud sinhronizaciju na oba vaša uređaja i potpuno iste iPhone aplikacije instalirane na svim uređajima.

Postupak sinhronizacije iPhone aplikacija je jednostavan. Potrebno je da započnete sa aktiviranjem iClouda na oba uređaja. To se može uraditi na sledeći način: Otvorite postavke na iPhone-u, izaberite iCloud, i potom omogućite opciju “Apps”. Kada se to uradi, sve aplikacije koje su instalirane na vaš iPhone će se sinhronizovati i prebaciti na vaš iCloud nalog.

Sada, na drugom uređaju, otvorite postavke i izaberite iCloud, izaberite opciju aplikacije i omogućite sinhronizaciju. Izaberite sve aplikacije koje želite da sinhronizujete i to je to. Sada će se sve aplikacije koje ste izabrali automatski prebaciti na drugi uređaj.

Iako iCloud sinhronizacija pomaže u preseljenju aplikacija, treba napomenuti da ovo neće uključivati ​​vaše podatke u aplikacijama. Na primer, ako ste sinhronizovali aplikaciju Notes, a u njoj imate beleške, te beleške se neće automatski prikazati na drugom uređaju. Ipak, ovaj proces će vam pomoći da zadržite iste aplikacije na svim vašim uređajima, bez potrebe za individualnim prenosom svake aplikacije.

Ukoliko vas zanima kako preneti velike datoteke preporučujemo da pročitate ovaj članak i saznate više detalja.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu