Kako odstraniti priču sa Facebooka

Kako odstraniti priču sa Facebooka

Korišćenje Facebook priča postalo je popularan način deljenja trenutaka iz svakodnevnog života sa prijateljima i pratiocima. Baš poput Snapchat ili Instagram priča, i Facebook priče koncipirane su tako da budu kratkotrajne i nestanu posle 24 sata. Međutim, ponekad možemo poželeti da uklonimo priču pre nego što se sama odstrani. Ovaj vodič će vam pokazati kako da upravljate svojim pričama na Facebooku, uključujući brisanje sopstvenih, uklanjanje onih koje se prikazuju na vašem zidu, kao i upravljanje tuđim pričama na vašem zidu i reakcijama na njih.

Kako ukloniti svoju priču na Facebooku

Ako ste postavili priču na Facebook koju želite da uklonite, proces je jednostavan. Prvo morate otvoriti svoju priču klikom na svoju profilnu sliku sa oznakom “Vaša priča”. Kada se vaša priča pojavi, kliknite na tri tačke ili opciju “Više” u gornjem desnom uglu. Iz padajućeg menija izaberite “Ukloni priču”. Takođe, možete da kliznete naviše na ekranu gde pregledate svoju priču i videćete opciju za brisanje. Potvrdite selekciju i vaša priča će biti odmah uklonjena. Ova opcija je korisna ukoliko ste slučajno podelili nešto što niste nameravali ili vam se jednostavno ne dopada kako priča izgleda.

Kako ukloniti priču koja se prikazuje na Facebooku

Prikazana priča na Facebooku odnosi se na priče koje vidite kada posetite news feed ili profil nekoga drugog. Ako ste na svom news feed-u i vidite priču koju ne želite da gledate, jednostavno je prevucite udesno ili kliknite na priču sledećeg kontakta, ako je opcija dostupna. Nažalost, ne postoji opcija da trajno uklonite priču drugog korisnika sa svog news feed-a osim ukoliko ne sakrijete sve objave tog korisnika. Međutim, priče su kratkotrajne i nestaju posle 24 sata, tako da nećete dugo videti priču ukoliko je ignorišete.

Uklanjanje priče sa stranice na Facebooku

Ukoliko upravljate stranicom na Facebooku i želite ukloniti postavljenu priču, slični su koraci kao i kod uklanjanja sopstvenih priča. Pristupite stranici kojom upravljate, kliknite na priču, izaberite opciju “Više” ili tri tačke u gornjem delu i iz padajućeg menija izaberite “Ukloni priču”. Kao administrator stranice, važno je da obrišete neželjenu priču što pre kako biste održali profesionalni imidž vaše stranice.

Kako ukloniti tuđu priču na Facebooku

Nažalost, ne možete direktno ukloniti priču koju je postavio neko drugi, osim ako se ne radi o vašoj ličnoj stranici ili grupi gde ste administrator. U takvim okolnostima, možete ukloniti tuđe priče kako bi očuvali željenu atmosferu unutar vaše grupe ili na stranici. Ako vam se tuđa priča naročito ne dopada zbog neprikladnog sadržaja, možete prijaviti tu priču kao neprikladnu. Facebook će je onda pregledati i potencijalno ukloniti ukoliko je u suprotnosti sa pravilima platforme.

Uklanjanje reakcija na priču na Facebooku

Kada ljudi reaguju na vašu priču na Facebooku, te reakcije su vidljive vama kao stvaraocu priče. Iako ne možete ukloniti reakcije na priču, možete promeniti postavke privatnosti priče kako biste ograničili ko može da je vidi i ko ima mogućnost da reaguje. To možete da uradite pre nego što objavite priču ili naknadno, pristupajući opcijama privatnosti kada pregledate sopstvenu priču. Takođe, imajte na umu da možete blokirati korisnike čije reakcije ili komentare ne želite da vidite.

Facebook priče omogućavaju korisnicima da dele zanimljive trenutke iz svog života, ali ponekad nam je potrebno da ih uklonimo iz različitih razloga. Bilo da je u pitanju vaša sopstvena priča koju želite da izbrišete, priča sa stranice kojom upravljate, ili upravljanje reakcijama na svoje priče, Facebook nudi različite opcije koje vam omogućavaju da kontrolišete sadržaj koji se deli. Važno je biti upoznat sa ovim funkcijama kako biste održavali svoj profil čistim i bili sigurni da vaše privat

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu