Kako povratiti lozinku iCloud-a

Kako povratiti lozinku iCloud-a

U današnje vreme, iCloud servis je ključan za očuvanje podataka na Apple uređajima. Od skladištenja fotografija, dokumenata i rezervnih kopija vaših uređaja, iCloud je suštinski deo Apple ekosistema. Međutim, problemi mogu nastati kada zaboravite lozinku vašeg iCloud računa. U ovom članku, detaljno ćemo objasniti kako možete povratiti pristup vašem iCloud nalogu kroz različite platforme i uređaje.

Kako povratiti lozinku iCloud-a na iPhone-u

Ako koristite iPhone i zaboravili ste iCloud lozinku, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti da biste je povratili. Prvi korak je da na vašem iPhone-u posetite podešavanja, dodirnite vaše ime na vrhu ekrana, a zatim idite na opciju “Password & Security”. Nakon toga, izaberite “Change Password” i pratite uputstva da biste postavili novu lozinku. Ako ne možete promeniti lozinku na ovaj način, možete koristiti i opciju “Forgot Apple ID or password” koja vas vodi kroz proces oporavka naloga.

Kako povratiti lozinku iCloud-a sa računara

Da biste povratili lozinku iCloud-a sa računara, možete posetiti zvaničnu Apple ID stranicu za oporavak (appleid.apple.com). Ovde ćete moći da izaberete opciju “Forgot Apple ID or password?” i unosite vaš Apple ID. Nakon potvrde vašeg identiteta putem e-maila ili sigurnosnih pitanja, dobićete uputstva kako da resetujete lozinku. Takođe, možete koristiti i dvostruku autentifikaciju ako je prethodno bila postavljena na vašem nalogu.

Kako povratiti lozinku iCloud-a na Androidu

Iako iCloud nije direktno dostupan na uređajima van Apple ekosistema, i dalje je moguće pristupiti vašem iCloud nalogu putem web pregledača na Android uređaju. Ako trebate da obnovite lozinku, otvorite web pregledač i posetite Apple ID stranicu za oporavak. Proces je sličan kao i prilikom oporavka lozinke sa računara – pratite uputstva i izaberite opciju za resetovanje lozinke.

Kako povratiti lozinku e-pošte iCloud-a

Lozinka za e-poštu iCloud-a se podrazumeva poklapa sa vašom iCloud lozinkom, stoga, oporavak ove lozinke zahteva iste korake kao i oporavak lozinke vašeg glavnog iCloud naloga. Ako ste zaboravili lozinku, izvedite oporavak putem Apple ID stranice za oporavak ili kroz opcije na vašem uređaju prateći prethodno opisane korake.

Kako povratiti lozinku iCloud ključevima

“iCloud ključevi” ili “iCloud Keychain” su servis koji čuva vaše lozinke i druge poverljive podatke. Ako ste zaboravili lozinku koja je sačuvana u ovom ključnjaku, možete je povratiti otvaranjem “Settings” na vašem iPhone-u, iPad-u ili Mac-u, pronalaženjem “Passwords & Accounts” sekcije (ili “Keychain”), i zatim pristupanjem vašim sačuvanim lozinkama. Ako je potrebno, biće vam zatraženo da potvrdite svoj identitet preko Face ID, Touch ID ili lozinke vašeg uređaja.

Povratak iCloud lozinke ne mora biti komplikovan proces. Bilo da koristite iPhone, računar ili Android uređaj, postoji jasna procedura koju možete slediti da biste povratili pristup vašem nalogu. Važno je da preduzmete odgovarajuće korake za oporavak i pridržavate se sigurnosnih protokola kako biste zaštitili svoje podatke. Podsećamo vas da redovno menjate i jačate svoje lozinke kako biste smanjili rizik od neautorizovanog pristupa vašem nalogu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu