Kako blokirati e-poštu sa određene adrese

Kako blokirati e-poštu sa određene adrese

Dobijanje neželjene e-pošte jedan je od najčešćih problema s kojima se korisnici interneta suočavaju svakodnevno. Da li je reč o neželjenim reklamama, spam porukama ili o nepoželjnim mejlovima od određene osobe – postoji potreba za efikasnim rešenjem kojim možemo ove poruke sprečiti da dospeju do našeg inbox-a. U ovom članku, obrađujemo upravo tu temu, kako blokirati e-poštu sa određene adrese, i to na različitim platformama kako bismo vam omogućili da efikasno upravljate svojom elektronskom poštom na više email servisa.

Kako blokirati e-poštu sa određene adrese na Webmailu

Webmail klijenti su popularni zbog svoje dostupnosti i jednostavnosti korišćenja. Svaki webmail servis ima različite opcije za blokiranje e-pošte. Na primer, ako koristite servis poput Roundcube ili SquirrelMail, najčešće možete blokirati e-poštu tako što ćete u postavkama naići na sekciju pravila za filtriranje ili opciju blokiranja e-pošte. Tačan postupak varira od servisa do servisa, ali većina webmail platformi omogućava jednostavno dodavanje email adrese na crnu listu ili postavljanje pravila kojim se automatski brišu poruke sa određenih adresa.

Kako blokirati e-poštu sa određene adrese na Outlook.com-u

Outlook.com, nekada poznat kao Hotmail, omogućava korisnicima da blokiraju primanje e-pošte sa neželjenih adresa. Činite to tako što ćete ući u postavke vašeg Outlook.com naloga, ići u sekciju ‘Junk email’ ili ‘Nepoželjna e-pošta’ i pod opcijom ‘Blocked senders’ ili ‘Blokirani pošiljaoci’ dodati email adresu koju želite da blokirate. Nakon što potvrdite izbor, poruke sa te adrese će automatski biti premeštene u Junk folder umesto u vaš Inbox.

Kako blokirati e-poštu sa određene adrese na Gmailu

Gmail je jedan od najkorišćenijih email servisa danas i pruža snažne alate za upravljanje neželjenom poštom. Da biste blokirali neželjenu e-poštu na Gmailu, otvorite poruku od pošiljaoca koji želite da blokirate, kliknite na tri tačke koje se nalaze u gornjem desnom uglu meila i izaberite ‘Block [Sender]’ ili ‘Blokiraj [Pošiljalac]’. Takođe, možete kreirati filter gde možete da specificirate da poruke sa određenih adresa budu automatski obrisane ili poslate u ‘Spam’.

Kako blokirati e-poštu sa određene adrese u Outlooku

U Microsoft Outlook programu, koji je deo Microsoft Office paketa, blokiranje e-pošte je takođe podjednako jednostavno. Idite na karticu ‘Home’, zatim u grupu ‘Delete’, naći ćete opciju ‘Junk’. Kliknite na ‘Junk E-mail Options’ i pod ‘Blocked Senders’ tabom, dodajte adresu koju želite da blokirate. Outlook nudi i opciju da kreirate pravila za obradu e-pošte, gde možete automatski premestiti, arhivirati ili obrisati dolazne poruke određenih pošiljaoca.

Kako blokirati e-poštu sa određene adrese u Mozilla Thunderbirdu

Mozilla Thunderbird predstavlja još jedan izuzetno prilagodljiv email klijent. Da biste blokirali e-poštu na Thunderbirdu, desni klik na poruku od pošiljaoca kojeg želite da blokirate i odaberite ‘Create Filter From…’ Nakon toga, možete da podesite filter tako što ćete izabrati da se sve buduće poruke od te adrese automatski prebacuju u ‘Junk’ ili se brišu. Thunderbird takođe omogućava kreiranje složenijih filtera i pravila za veću kontrolu nad dolaznom poštom.

U svim navedenim platformama postoji mogućnost da pregledate i eventualno uklonite blokade ukoliko to poželite u budućnosti. Blokiranje neželjenih e-mail poruka je korak ka organizovanijoj i bezbednijoj elektronskoj pošti, a takođe i smanjenju digitalnog “buka” koji može da nam oduzme dragoceno vreme i pažnju.

Zaključno, bez obzira na to koji e-mail servis koristite, imate alate koji su vam potrebni da preuzmete kontrolu nad svojim inbox-om. Pratite upute za blokiranje adresa na vašem omiljenom email servisu, i možete jednostavno da minimizirate prisustvo neželjenih ili neprimerenih poruka u vašoj elektronskoj pošti. Savladajte korake koji su predstavljeni u ovom članku, primenite ih, i naučite kako da efikasno upravljate svojim digitalnim komunikacij

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu