Kako povezati Bluetooth slušalice sa računarom

Kako povezati Bluetooth slušalice sa računarom

Bluetooth slušalice su postale nezamenljiv deo naših života, pružajući slobodu pokreta i izbegavanje zamršenih kablova. Međutim, uprkos njihovoj sve većoj popularnosti, mnogi korisnici nisu sasvim sigurni kako ih povezati sa svojim računarima. Povezivanje Bluetooth slušalica sa računarom može da bude prilično jednostavno, sve što je potrebno jeste da se prate određeni koraci. U nastavku ćemo objasniti kako da uspostavite ovu bežičnu vezu kako biste uživali u svojoj omiljenoj muzici, filmovima ili pri obavljanju online sastanaka.

Kako povezati Bluetooth slušalice sa računarom: uvodni uslovi

Pre nego što započnemo sa samim postupkom, bitno je ispuniti nekoliko uvodnih uslova. Prvo i osnovno je da obezbedite da vaš računar ima Bluetooth mogućnost. Većina modernih laptopova dolazi sa ugrađenim Bluetoothom, dok desktop računari to možda neće imati. U tom slučaju, možda će biti potrebno nabaviti dodatni Bluetooth adapter. Takođe je važno da se Bluetooth slušalice nalaze u blizini računara i da su potpuno napunjene ili imaju dovoljno baterije.

Kako povezati Bluetooth slušalice sa desktop i laptop računarom

Povezivanje Bluetooth slušalica s bilo kojim računarom uglavnom prati isti postupak. Prvi korak je da uključite Bluetooth na svojim slušalicama i postavite ih u režim za uparivanje. To se najčešće postiže dugim pritiskom na dugme za uključivanje ili posebno dugme za uparivanje, zavisno od modela slušalica.

Kako povezati Bluetooth slušalice sa računarom: uputstvo korak po korak

Nakon što su slušalice u režimu za uparivanje, potrebno je uključiti Bluetooth na računaru. To možete učiniti klikom na ikonicu Bluetooth u sistemu obaveštenja ili preko “Control Panela” (Kontrolne table) u sistemu. Kada je Bluetooth uključen, tražite opciju “Add a device” ili “Dodaj uređaj”, gde će vaš računar početi da traži dostupne Bluetooth uređaje. Iz liste dostupnih uređaja odaberite svoje slušalice i pratite uputstva na ekranu da dovršite uparivanje.

Kako povezati Bluetooth slušalice sa Windows 11 PC-om

Proces povezivanja na Windows 11 operativnom sistemu je vrlo sličan kao i na prethodnim verzijama. Otvorite “Settings” (Podešavanja), zatim “Devices” (Uređaji), odaberite “Bluetooth & other devices” (Bluetooth i druge uređaje), i kliknite na “Add Bluetooth or other device” (Dodaj Bluetooth ili drugi uređaj). Odatle, izaberite “Bluetooth” i sačekajte da se vaše slušalice pojave na listi, nakon čega ćete kliknuti na njih da izvršite uparivanje. U nekim slučajevima, možda će biti potrebno uneti PIN kod slušalica, koji obično bude 0000 ili 1234.

Kako povezati Bluetooth slušalice sa Mac računarom

Za korisnike Mac računara, proces je takođe jednostavan. Na vašem Macu otvorite “System Preferences” ili “Sistemske Preferencije”, a zatim kliknite na “Bluetooth”. Uključite Bluetooth ako već nije aktiviran, i sačekajte da se vaše slušalice pojave u listi uređaja. Kliknite na “Connect” ili “Poveži” pored imena vaših slušalica i sačekajte da se uparenje dovrši. Ako se od vas zatraži, potvrdite PIN kod ili samo pratite uputstva koja se pojave.

Povezivanje Bluetooth slušalica sa računarom ne zahteva tehničko znanje; svako to može učiniti prateći nekoliko osnovnih koraka. Bitno je prvo obezbediti da su slušalice i računar pripremljeni za uparivanje, a zatim sprovesti jednostavan postupak koji zavisi od toga da li koristite Windows ili Mac računar. Uz malo strpljenja, moći ćete da uživate u svojoj bežičnoj audio konfiguraciji i slobodi koju ona pruža, bez obzira da li slušate muziku, gledate filmove ili učestvujete u online komunikaciji.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu