Kako isključiti obaveštenja sa Google-a

Kako isključiti obaveštenja sa Google-a

Google kao tehnološki gigant i lider u pružanju internetskih usluga danas je gotovo neizbežan u svakodnevnom digitalnom okruženju. Međutim, ponekad obaveštenja koja nam pristižu od različitih Google aplikacija mogu biti naporna i preterana. U ovom članku, spoznaćemo kako možemo isključiti obaveštenja sa Google servisa na različitim platformama i uređajima, kao što su Android, iOS, Chrome browser, Google News i Google Photos, kako bi se smanjio digitalni šum i poboljšala koncentracija ili jednostavno uštedelo na bateriji i podacima.

Kako isključiti obaveštenja sa Google-a na Android-u

Na Android uređajima, Google servisi su često integrisani u sam operativni sistem, što znači da su obaveštenja aktivna po podrazumevanoj opciji. Da biste isključili obaveštenja sa Google servisa na Androidu, potrebno je da sledite nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, potrebno je da otvorite podešavanja (Settings) na svom Android uređaju i pronađete aplikacije (Apps) ili obaveštenja (Notifications) u zavisnosti od verzije operativnog sistema. U meniju aplikacija, pronađite Google aplikaciju sa koje želite da isključite obaveštenja i uđite u podešavanja obaveštenja unutar te aplikacije. Tu možete isključiti obaveštenja za celu aplikaciju ili prilagoditi specifične kanale/podvrste obaveštenja.

Kako isključiti obaveštenja sa Google-a na iOS/iPadOS-u

Korisnici Apple uređaja takđe se mogu susresti sa obaveštenjima od Google servisa. Da biste isključili obaveštenja na iOS ili iPadOS uređajima, otvorite aplikaciju Postavke (Settings) i pronađite opciju Obaveštenja (Notifications). Unutar te opcije, listaće vam se sve instalirane aplikacije, uključujući i one od Google-a kao što su Gmail, Google Maps i slično. Izaberite aplikaciju za koju želite da promenite postavke, a zatim isključite opciju dozvola za obaveštenja ili prilagodite po vašim preferencijama. Ovde je takođe moguće odabrati stil prikazivanja obaveštenja, zvuke i druge opcije.

Kako isključiti obaveštenja sa Google Chrome-a

Google Chrome je popularan internet pregledač kroz koji takođe mogu proisteknuti obaveštenja sa različitih web lokacija i servisa. Da biste isključili obaveštenja sa Google Chrome-a na bilo kom platformu, otvorite Chrome i uđite u Postavke (Settings) da bi stigli do sekcije Privatnost i sigurnost (Privacy and security). Odatle pronađite opciju Postavke sajta (Site settings) i zatim Obaveštenja (Notifications). Chrome vam pruža mogućnost da potpuno blokirate sva obaveštenja ili da selektivno blokirate obaveštenja sa određenih sajtova.

Kako isključiti obaveštenja sa Google News-a

Aplikacija Google News obično šalje obaveštenja o najnovijim vijestima i izveštajima koji mogu biti korisni, ali i preopteretiti korisnika. Isključivanje obaveštenja iz Google News aplikacije može se izvršiti direktno u samoj aplikaciji. Potrebno je otvoriti Google News i tapnuti na ikonicu svog profila kako biste ušli u Postavke (Settings). Unutar postavki pronađite opciju Obaveštenja (Notifications) i tu možete upravljati koja obaveštenja želite da primate.

Kako isključiti obaveštenja sa Google Photos-a

Google Photos aplikacija pruža korisne informacije o sinhronizovanim fotografijama i bitnim događajima, ali možete poželeti da smanjite broj obaveštenja. Da biste to učinili, otvorite Google Photos aplikaciju i idite na svoj profil, a zatim u Postavke (Settings). Pronađite deo koji se tiče obaveštenja i odaberite tipove obaveštenja koje želite da isključite ili prilagodite.

U današnjem brzom digitalnom svetu, pravilno upravljanje obaveštenjima je ključno za održavanje produktivnosti i izbegavanje nepotrebnih distrakcija. Prilagođavanje postavki obaveštenja na Google servisima pomaže da ostanete fokusirani dok i dalje imate pristup informacijama koje su vam zaista važne. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da pronađete mir u vašem digitalnom životu uz poboljšano korisničko iskustvo sa Google servisima.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu