Kako blokirati nekoga na WhatsAppu bez da se primeti

Kako blokirati nekoga na WhatsAppu bez da se primeti

Korišćenje aplikacija za instant komunikaciju poput WhatsAppa postalo je neophodno u svakodnevnoj komunikaciji. Međutim, ponekada se javlja potreba da blokiramo određene kontakte bez njihovog znanja, zbog neželjenih poruka ili iz ličnih razloga. U ovom tekstu otkrićemo kako možete blokirati nekoga na WhatsAppu bez da to bude primetno, pritom vodeći računa o vašoj privatnosti i diskreciji.

Kako blokirati nekoga na WhatsAppu bez otkrivanja: pametni telefon

Ako koristite WhatsApp na pametnom telefonu, postoji nekoliko koraka koje možete slediti kako biste blokirali nekoga bez otkrivanja. WhatsApp ne obaveštava korisnike direktno kada su blokirani, stoga ovaj način pruža određeni stepen privatnosti. Kada blokirate nekoga, ta osoba više neće moći da vidi vaš profil, poslednju viđenu poruku, status, ili da vam šalje poruke. Da biste to uradili, potrebno je da odete na profil osobe koju želite da blokirate, tapnete na tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana i izaberete opciju ‘Blokiraj kontakt’. Ovo treba učiniti diskretno, kako osoba ne bi bila svesna vaše aktivnosti.

Promena privatnosti na WhatsApp-u: korak po korak

Jedan od načina da kontrolišete svoju privatnost na WhatsAppu je da promenite podešavanja privatnosti. To uključuje ko može da vidi vašu poslednju viđenu informaciju, profilnu sliku, info i status. Da biste to uradili, idite u podešavanja WhatsAppa, zatim u ‘Nalog’ i ‘Privatnost’. Ovde možete izabrati opcije ‘Svi’, ‘Moji kontakti’ ili ‘Niko’. Ako postavite na ‘Niko’, osoba koju blokirate neće imati naznaku da ste promenili svoja podešavanja, što dodatno doprinosi diskreciji.

Najbolji način za blokiranje neželjene osobe na WhatsApp-u

Kada želite da blokirate nekoga ko vas uznemirava na WhatsAppu, najbolji način je da to učinite brzo i diskretno. Pored standardnog pristupa blokiranju kontakata, može biti korisno obrisati chat sa osobom pre blokiranja kako ne biste imali vidljiv trag komunikacije s njom. Ako odlučite da u nekom trenutku deblokirate osobu, ona neće biti obaveštena ni o deblokiranju, što vam daje fleksibilnost da kontrolišete svoje kontakte na efikasan način.

Kako blokirati nekoga bez otkrivanja na računaru

WhatsApp Web je popularan način korišćenja ovog servisa preko računara. Proces blokiranja nekoga preko WhatsApp Web sličan je onome na telefonu. Traženi kontakt možete blokirati klikom na njegovo ime, zatim izaberete ‘Blokiraj kontakt’. Važno je napomenuti da računar treba biti zaštićen lozinkom kako drugi korisnici ne bi imali pristup vašim aktivnostima.

Kako lako blokirati nekoga na WhatsApp-u: saveti za računar

Ako često koristite WhatsApp preko računara, postoji nekoliko saveta kako to možete učiniti brzo i efektivno. Pre svega, uvek se uverite da ste izlogovani sa WhatsApp Web kada završite sa korišćenjem, kako bi sprečili neželjene pristupe vašem nalogu. Takođe, možete koristiti prečice na tastaturi za brže navigiranje, poput Ctrl + Shift + [ da biste prešli na prethodni chat ili Ctrl + Shift + ] za sledeći chat. Obratite pažnju i na redovno ažuriranje WhatsApp aplikacije kako biste iskoristili najnovije funkcije bezbednosti i privatnosti.

Blokiranje neželjenih kontakata na WhatsAppu je postupak koji možete uraditi brzo, efikasno i pre svega diskretno. Bez obzira na razloge za blokiranje, važno je da to činite uz poštovanje privatnosti i sa razumevanjem kako aplikacija funkcioniše. Prateći ove savete, moći ćete da upravljate svojim kontaktima na WhatsAppu na način koji štiti vašu privatnost i omogućava vam mirno korišćenje ove popularne aplikacije za komunikaciju.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu